• yerli türk bisiklet üreticisi salcano'nun 2011 yılında piyasaya sürdüğü bisiklet modeli. hidrolik disk fren seti ve 9'lu vites sistemi (9*3=27) öne çıkan özellikleri.

    kadro üç kez dövüşmüş 6069 alüminyumdan imal edilmiş olup bağlantı ve birleşme noktalarında kaynak izleri çok iyi zımparalanıp traşlanmış. esneme payı sıfıra yakın ve gayet hafif bir kadro.

    vites, fren sistemi ile jant göbeklerinin tamamı shimano slx setten oluşmakta.

    amorsitör olarak firmanın terciği suntour firmasının gidondan kilitlemeli, havalı radion serisi olmuş. maşanın çalışma mesafesi ise 100 mm; dağ bayır, sert arazilerde sizi yarı yolda bırakmaz. ayrıca maşanın sertlik ve tepki hızını da ayarlayabilirsiniz, ama yine de bir rock shox veya fox değil.

    kullanılan jant çemberi ve telleri ise her koşul ve yarış için (x-race, all mountain) uygun, hoplamaya, zıplamaya karşı dirençli dt swiss x-430

    bunun yanı sıra geriye kalan hayati parçalarda ise sele, sele borusu ve kelepçesi, gidon ve boğazı, furş ve yatağı, elcikler ise ritchey wcs marathon kullanılmış.

    kullanılan lastikler ise ağır arazi lastiği olarak nitelendirilebilecek çamur, mıcır ve dağınık yol tutuşu güzel ancak ıslak zemin tutuşu biraz sakat michelin wild racer

    bilgi olarak: bisiklet üst seviye ürün sınıfına girdiği için adettendir pedalsız olarak satılmakta; ancak bisikletçinizle anlaşarak iyi bir shimano spd ya da wellgo platform pedal takabilirsiniz.

    salcano'nun piyasayü sürdüğü kadro boyları ise 16" ve 18" olup 2011 liste fiyatı 1816 tl. ne yazık ki firma bu ürüne 2012 modelleri arasında yer vermedi, ancak salcano ng 020 slx olarak güncelledi.

    bilenler bilir: bu setlere sahip (shimano full slx, dt swiss, michelin, ritchey) bir bisikleti bu fiyata zor bulursunuz; hele ithal ve alanında lider trek, canondale, corratec, scott vs. gibi üreticilerin ürünlerinde açılış 3000 tl'den başlar.

    sürüş olarak gayet keyifli bir bisiklet, hızlanması ise yerinde; bacak gücünüz ve antremanınız sağlam ise rahat 36-48 km/s hıza erişebilirsiniz, ancak bu sizi yoracaktır. bunun dışında rampa tırmanışları da hafif, hatta daha fazla vites küçültmeden (ön 1, arka 1; kısaca 1:1) orta vitesle (2:2, 2:3) tırmanışı tamamlayabilirsiniz. çünkü bisiklet muadillerine göre inanılmaz hafif: 11.75 kg!

    edit ve bilgi: kasım 2012 itibari ile (10 aylık kullanım süresi) 3500 km yol yaptım; bunun 3000 km kadarı ağır arazi, çamur, dağ-taş, bayır rampa... öyle sahil sürüşü değil.
  • donanim olarak asmis bir seri olmasina ragmen, kadrolari soru isareti olan bisiklet ureticisinin modeli.
hesabın var mı? giriş yap