salim dündar
-
türk halkının nasıl sevdiğine şaştığım, dış görünüşünden dolayı bu "yüzü suyu hürmetine"ci halkın ilgisine mazhar olamayacak tipte bi amcadır...
kel kafalı, cılız bi gitarist amcadır ama nası acıklı, nası koyan bi sesi vardır... yıllar olmuş televizyonda görmeyeli, sesini dinlemeyeli, eski jenerasyondan herkesin bildiği "aynalar" diye bi şarkısı wardı da, ozledim tonajında bi parçaydı şaraplı gecelerimize arkadaş olmasını isterdim... -
(bkz: ugur dundar)
-
kariyerine davulcu olarak başlamış daha sonra ispanyolca şarkılar söyleyerek şarkıcığa geçmiş müzisyen.. günümüzde 70'lerin tek şarkıyla tanınan şakıcılarından biri sıfatı ile nostalji objesi olmuştur ama yine de mağrurdur..
"doğa, bir insan ve şarkıları" adlı bir lp'si vardır.. canım sevgilim / biri var 45liğinin kapağı muhakkak görülmelidir; çünkü bu kapakta salim dündar'ı kendisine doğrultulmuş silah yüzünden bir çöp tenekesinden elleri havada çıkarken görürüz.. her halükarda mağrur bir duruşa sahiptir..
misal; http://www.youtube.com/v/7xtgoo1fwti -
trt'de cikip yabanci dilde sarki soyleyen insanlardan biriydi, klasik gitariyla ispanyolca sarkilar soylerdi genelde.aynalar'i nasil yaptigina hic bir zaman akil fikir erdiremedim. keske daha cok yapsaymis oyle sarkilar tabii..
-
kalbimi kim çalıyor diye balık restoranlarında tek klavye eşliğinde çalmaya uygun bir şarkısı vardır.
-
-
hergun duzenli olarak 40 km kosan sarkici.
-
yanlış hatırlamıyorsam ya kız kaçırmak ya da tecavüz gibi bir suçtan içeri de girmiş kişi... hatta zamanında bu tiple nasıl geyiği de söz konusu olmuştur...
-
(bkz: aynalar)
-
çocukluğumun trt'sinin tüm türk hafif müziği şarkıcıları gibi, efendi efendi çıkar şarkısını söyler giderdi (zaten trt'nin filtresinden geçmek için mecburen hepsi kuzu gibiydi maşallah, adım bile atmaya korkarlardı sahnede vs.). pek birşey ifade etmezdi şarkıları, ama ben dişlerine takılmıştım, hiç dişleri görünmezdi ve üzülürdüm, yazık dişsiz diye. uzun yıllar da dişsiz zannetmiştim. bakıyordum, hani nine/dede formatında da yaşlı değildi ama...
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap