• bekar demliği.
  • koftirik denmiş, çamur denmiş, küfür gibi diyen bile olmuş. hepsine eyvallah. gerçek çayın yerine koymaya çalışan hata eder zaten. bu kesin. ama başka bi içecekmiş gibi düşünülürse sanki o kadar da kötü değil lan. içiliyo işte. gecenin geçinde insanın imdadına yetişiyo mu.. yetişiyo. -napıyosun? -çay içiyorum. bu. bardaklar fazla büyük olmaması kaydıyla abartıp bi poşetten iki bardak çay bile çıkarırım.. herkesin, yanında yakınında o tek poşeti paylaşacak biri olması dileğiyle...
  • egosantrik halkımın poşet çaya yaklaşımı. poşet çay de, ipi olan çay de, hızlı çay de, yok illa kendi yaptığı işi söliycek. neymiş sallıyomuş.
  • bu ürünlerin ilk türediği zamanlar tv de reklamları denk gelirdi. o zamanlar çocukluk tabi, izlediğimde o zengin aile evleri lüks kahvaltı sofralarında pazarladılar ürünlerini. o yıllarda derdim vay be şu sallama çay ne kadar zengin işi çünkü bizim öyle bir evimiz yok ve öyle bir kahvaltı soframız ancak misafir varken olurdu. derdim kendi kendime bu kadar zengin aileler bu çayı içiyorsa bizim içtiğimiz çay değil kim bilir ne kadar lezzetlidir şu sallama çaylar falan filan. tabi yıllar geçti demeleme çay bulmak sorun oldu ve sallama çayların çay olmadığı anlaşıldı. bu ve bunun gibi bir kaç anı yüzünden reklamını izlediğim herhangi bir şeyi almadan önce iyice düşünürüm. almam gerekiyorsa da beklentilerimi düşük tutarım.
  • bence çok güzel lan, zahmetsiz falan. lezzetli de. bi' insan daha ne ister bilmiyorum. evet.
  • fincanın içinde balık tutmaya yarayan olta.
  • tabii ki demleme çayın yerini asla ama asla tutamaz ama şu da bir gerçek ki, sallama çaylar eskiye göre gelişim gösterdi.

    eskiden sallama çaylar sıcak suya girince köpürürlerdi, iğrenç bir tadları vardı ama bugün doğru dürüst bir markanın sallama çayı aciliyette, tostun yanında falan fena iş görmemekte. çay demlemeye vakit olmayan zamanlarda idare ediyor yani. eski rezalet durumları yok.

    teknolojilerini mi yenilediler naptılar bilmiyorum ama mecburiyetten sallama çay içmek zorunda olanlar anlayacaktır ne demek istediğimi.
  • bu mereti kaşıkla bardaktan çıkarıp ipini etrafına dolayıp sıkamayanlara kız vermiyorlarmış ona göre.

    tanım: tadı tuzu olmayan tuhaf çay
  • oldum olası sallama çayı sevmem. tadı hep acı gelir.

    çünkü 40 yıldır yanlış yapıyormuşum.

    bardağa sıcak su koyup sonra çayı koymam gerekiyormuş.

    çay bardaktayken, sıcak su dökülünce yanıyormuş.

    böyle yapınca acılığı hakikaten gitti.

    ayrıca mesajla ulaşan 2 arkadaş, ideal demleme derecesinin 70 derece olduğunu söyledi.

    haliyle 100 derecede kaynayan suyu bardakta 2 dakika bekletiyorum. sonra çayı koyuyorum. hakikaten demlenmiş çay tadı alıyorum.

    sadece siyah çayda değil, tüm sallama çaylar bu şekilde yapılmalıymış.

    o kadar mesaj aldım ki, keşke kamu spotu yayımlasalar.
  • sadece bir bardak çay içmek isteyen kimselerin ihtiyaç duyduğudur. yalnızlıktan başka hiç bir şeyle açıklanamaz.
hesabın var mı? giriş yap