• yorgunluk sonrası güzel uyku aparatı. huzur, dinlence mekanizması. en sevdiğim sallanma grubu elemanı. (bkz: salincak)
  • ayaklarindan biri kisa olan ve gerekirse bu munasebetsiz kisa ayagin altina gazete, pecete gibi kagit parcalari konularak dengelenen sandalye turu
  • küçükken keşke benim de bi tane olsaydı diye hayalini kurduğum ama hiç de dile gelip istemediğim (çok değerli bişi sanıyodum herhalde) şimdi düşününce niye bu kadar abarttığımı anlayamadığım nesne. güzel bişi tabi ama o zamanki aklımla ne anlamlar yükleyip de gözümde büyütmüşüm kimbilir.
  • sandalyenin yanında püsküllü bir abajur, kucağımda battaniye, üzerinde kedi, ellimde bir kitapla kurduğum yaşlı geleceğimin hayalinin nesnelerinden birisi.
  • ne zaman üzerine otursam, kendimi durmadan sallamaya daldığım bir oturgaç. daha hiçbir tanesini görmedim ki rahatsız olsun. doğrudan huzur aşılar kişinin içine. sallanan sandalyeden kalkmak bir külfettir. o güzel zamanın büyüsünü bozmak hiç eğlenceli olmaz; tabii tuvalet ihtiyacı farklı bir konu.
  • yayli falan boyle teknolojik versiyonlarinin 5 para etmeyecegi alet. dedeninki her zaman en cekicidir.
    son cumleyle ilgili olarak su diyalogu da aktaralim:
    lordofdrinks - abi porsche'u cok seviyorum ya elimde degil..
    aged -yok bence sen porsche'un icindeki lordofdrinks'i seviyosun.

    dedenin sallanan imaji ne de huzurludur be..
  • huzur bulunduğu sanılan endişedir kendisi. tam kendinizi bırakırsınız ve yerinizden oynar tum vucudunuz. rahatsınızdır, saglamsınızdır, hareketsiz ve savunmasızsınızdır. baska careniz yoktur, gozleriniz kapanır. sandalyeden ucar, baska yerde baska sekilde bulursunuz kendinizi. ne aniden kalkabilirsiniz, ne kacabilir, ne oturabilirsiniz o sandalyede.. tahta gıcırtısı endişesi başınızı uyuşturuken, ayagınız arada bir yere deger uyursunuz. bir çocukken bu kadar sallanmışsınızdır ( yine savunmasızken) bir de bu kadar yaşlıyken... ne zaman yorgunsanız, ne zaman bitkin; atarsınız kendinizi. adını huzur koyarsınız. başınıza geleceklere, ileriki hayata sallanarak hazırlanırsınız. sonra sag salim kalkıp sallarsınız hayatı, huzurunuzda oturup, keyif catarsınız... elinizde sigara, savunmasızsınız. sallanarak yasama hayali kovalarsınız...
  • kisi otururken huzur bulur lakin, sevdigini onda otururken izlemek daha da huzur verici, rahatlaticidir. sevgiliye daha bir baglanilir. huzur katsayisi daha da artar,artar, artar.. ta ki sevgiliden ayrilinca bos kalan sandalyenin gereksiz yere sallanmasina kadar...sonra sevgilinin sandalyede otururken cekilmis resmiyle karsılasırsınız, huzur kat sayısı yerine huzun katsayısı artar artar artar...
  • insanın içindeki tüm durağanlığı ve huzuru alan, gün içindeki hareketin verdiği yorgunluğu yatı$tırmak $öyle dursun, adamı daha da yoran, geriye mi yoksa ileriye giderken mi daha rahat olunduğu anla$ılamayan bir cambaz oturgaçı.
hesabın var mı? giriş yap