• taksim'de garanti bankası tarafından kurulmuş kültür sanat merkezi.

    internet sitesinde şöyle tanımlanmıştır:

    salt beyoğlu, 1,130 m2’lik programlama alanı ile öncelikle bir sergi mekânıdır. caddeyle kurumun arayüzünde giriş mekânı forum yer alır. forum, istiklal caddesi’nin olağan kalabalığını içeri davet eder; günlük program bilgilerini paylaşır; sergi, etkinlik, sinema, kafe ve mağaza mekânlarına geçişi sağlar. girişin uzantısına eklemlenen açık sinema programlı gösterimlerin yanı sıra anlık etkinlikler, performanslar, konuşmalar için samimi bir platform oluşturur. salt beyoğlu’ndaki kafe istiklal caddesi’nde yeni tatlarla, mağaza ise görsel kültüre dair güncel yayınlarla buluşma noktasıdır. binanın geri kalanı ortak dolaşım, arşivleme, depolama, ofis alanlarını ve bahçe’yi barındırır.

    kişisel tecrübe çerçevesinde geliştirilmek üzere şöyle basit bir tanım yapılabilir: istiklal caddesi üzerinde olmasını istediğim yerlerden biridir. yaptığım ziyaret sonucunda açık sinema'nın çok çok güzel olduğunu ( hem fikir hem de gösterdiği film-video-vesair açısından) ve ev sahipliği yaptığı sergilerin ötesinde binanın mimari açıdan seyre değer olduğunu söyleyebilirim.

    kesinlikle sanatseverlerin gündemlerine almaları gereken bir mekan gibi durmakta temmuz 2011 itibariyle.

    [http://www.saltonline.org/ http://www.saltonline.org/]
  • istiklal caddesi üzerinde yer alan altı katlı salt beyoğlu, 1850-1860 yılları arasında inşa edildi. siniossoglou apartmanı adıyla cadde kotunda ticaret, üst kotlarda konut kullanımına açılan bina, 1950’ler itibariyle yerleşik nüfusun beyoğlu genelinde seyrekleşmesi sonucu konut işlevinden tümüyle arınmış; ticaret, politika, sanat gibi etkinliklere hizmet etmeye başlamıştır.

    siniossoglou apartmanı, taşıyıcı sistemi çelik putrel ve volta döşemeden meydana gelen tam kagir bir yapıdır. bugünkü kullanıma yönelik yeniden işlevlendirme çalışmaları ağa han ödüllü mimar han tümertekin’in yönetiminde mimarlar tasarım tarafından yürütüldü. çalışmanın esası özgün yapı elemanlarının korunması, binanın güçlendirilmesi ve mekânın yeni işlevine uygun bir kurguyla örgütlenmesine dayanır.

    http://www.saltonline.org/tr/2.html

    istiklal caddesi 136 beyoğlu'de bulunan salt beyoğlu'na giriş ücretsiz. salı-cumartesi 12.00-20.00 saatleri arasında ve pazar 10.30-18.00 saatleri arasında açık.
  • merkezin açılışı 9 nisan-7 ağustos 2011 tarihleri arasında hüseyin bahri alptekin'in ben bir stüdyo sanatçisi değilim isimli sergisi ve 9 nisan-1 haziran 2011 tarihleri arasında laboratuvar | ars viva 2010/11 sergisi ile yapıldı. merkez daha sonra 16 haziran-1 ekim 2001 tarihleri arasında ahmet öğüt'ün "modern denemeler 1/ yokuş boyunca (2008)" sergisine ev sahipliği yapıyor.
  • (bkz: walk in movie)
  • 1. katında mağaza ve kafesi bulunmakta. mağaza robinson crusoe 389 tarafından açılmış. kitabevinde görsel sanatlar, mimarlık, şehircilik, çevre ve kültürel çalışmalar alanlarında kitaplar var. gerçekten de görülmeye ve gezilmeye değer bir yer olmuş. ömer ünal tarafından tasarlanan mağaza, türkiye ve yurtdışından güncel ve temel yayınların yanı sıra salt’ın kitaplarıyla etkinlik ve sergilerde işbirliği yapılan kişilerin çalışmalarını da içeriyor. beyoğlu'ndaki kaliteli kitapçılara bir yenisi daha eklendi. ancak bence herhangi bir kitapçı değil de uzmanlaşmış bir kitapçı olması daha önemli. bu alanlarla ilgilenenler ve çalışma yapanlar için müjdeli bir haber.
  • http://www.saltonline.org/
    çok karışık bir web sitesi var. önemli ve kültürlü bir şeyler anlatıyorlar sanırım ama anlamadım ve maalesef sitede kayboldum.
  • salt beyoğlu'nda bulunan bir san'at merkezi erol'cüm. büyük, ferah, sakin ve estetik bir yer. içerisinde küçük çaplı bir kitap satış noktası, terasında minimal bir bahçe, zemin katında da bistro var. şu anda istanbullaşmak adlı bir çalışma mevcut. çılgın beklentilere girmeden gezilebilir. fena değil.
  • internet sitesi gereksiz ölçüde karışık ve kullanışsızdır. krokiyi arayıp bulamayınca, geçmiş tarihli bir serginin sitesine girip, oradan krokisini buldum. emin olun, saltonline.org adresinde bulmaktan daha kolay.
  • ne sergisi var diye önce internet sitesine baktım, neyin ne olduğu anlaşılmıyor. bu aralar "istanbul eind­hoven
    saltvanabbe 89’dan sonra" sergisi var aynı internet sitesi gibi ondan da bir şey anlaşılmıyor. eserlerin yanındaki açıklamalar da yetersiz. işin içinden aykırı akım vs. diyerek sıyrılmamak lazım. madem ücretsiz yaptın halka açılıyorsun biraz daha anlaşılabilir sergiler yapmak lazım. bedava olması da ayrı bir konu içeri alakasız insanlar doluşuyor genelde.
hesabın var mı? giriş yap