• progeria yani erken yaşlanma hastalığına sahip şanssız insan. doktorlar 13 yaşına kadar yaşarsın demiş ama kendisi 17 yaşına kadar yaşamış ve maalesef dün ölmüş. milyonda bir görülen bir hastalığa tutulmak sanırım dünyanın en şanssız en saçma olayıdır. kendisinin bir konuşmasını dinlemek için buyrun

    hbo da kendisi hakkında ekim ayında yayımlanan bir belgesel yayımlamış, ne mutlu yaşarken izleyebilmiş. haber
  • tedx konuşmasında dile getirdiği temennisiyle;

    - ...so hopefully you can accomplish your dreams as well with this outlook.

    dinleyenlere ve de izleyenler olarak bizlere; " bok yemek düşmesi" deyimini bir daha hatırlatmış merhum.
  • ted konuşmasını henüz izlediğim kendisi küçük yüreği kocaman kardeşimiz..
  • çaylak yazar.

    (bkz: feminist kişilik bozukluğu)
  • youtube üzerinde ted konuşmasını izleyip acaba ekşide bahsetmişler mi diye merak ederek gelmemle öldüğünü öğrendim, nedense boğazım düğümlendi, gözüm doldu. fındık kabuğunu doldurmayacak sebeplerle kendine hayatı zindan eden insanlar varsa konuşmasını izlesin, izlemeye üşenenler için de hayatla ilgili mutlu olmak için 3 felsefesi varmış onları paylaşayım, belki birilerinin işine yarar.

    1. eninde sonunda yapamayacağınız şeyleri kabullenin, çünkü daha yapabileceğiniz çok şey var.
    2. etrafınızı birlikte olmayı istediğiniz kaliteli insanlarla çevirin.
    3. her zaman ileriye bakın yaşamınızı zenginleştirmeye çalışın.
  • ted'de az önce konuşmasını izlediğim, daha önce hiç duymadığım bir hastalık olan progeriaya sahip olan kişiymiş,gerçekten ibretlik konuşması var. hepimizin gereksiz boş beleş üzülmeleri var, sağlığımızın ve elimizde olan şeylerin kıymetini bilip ,şükretmeliyiz.
  • dün ted konuşmasını izlediğim kişi. progeria diye hiç duymadığım hayati imkanlarını büyük ölçüde kısıtlayan bir hastalığa sahip. ama gene de hayallerini gerçekleştiriyor. arkadaşlarını ve ailesini çok seviyor. bilimle ilgileniyor. müzik çalıyor. sürekli kendini geliştiriyor. hayatı hakkında tek bir şey söylüyor o da "mutlu bir hayat yaşıyorum".

    sam "hastalığımdan dolayı yapamadığım şeylerle değil, yapabileceğim şeylere odaklanıyorum" diyor. bunca zorluğun içerisinde o hastalığından dolayı onun için imkansız olan şeyleri bir yana bırakmış ve yapabileceklerini gerçekleştirmiş.

    sam konuşmasının sonunda biyoloji ile ilgilenmek istiyorum diyor. hücre biyolojisi olabilir... belki kendi hastalığını araştırmak istiyor ona çözüm bulmak.

    ted konuşmasını 2013 yılında yapmış. ben ise yeni izledim. 6 sene öncenin konuşması. hayalimde sam üniversiteyi bitirmiş. biyoloji okumuş. hala zayıf hala güçsüz. ama ondaki azim ve zeka önündeki bütün engelleri kaldırmış. üniversitelerde dersler veriyor. televizyon programlarında başarılarını anlatıyor. müziğe olan ilgisini kaybetmemiş profesyonel olarak değil ama hala enstürman çalıyor. böyle birini göreceğimden emindim.

    ama bu konuşmadan sadece 1 ay sonra vefat etmiş. sanki çok sevdiğim birini kaybetmiş gibiyim. hayalimdeki o sam hiç olamamış. hiç yaşayamamış. ama eminim ki ölmeseydi aynı hayalimdeki gibi olacaktı. hayallerini gerçekleştirmiş ve insanlığa çoğu kişiden daha yararlı. hala mutlu ve gülüyor olacaktı.

    hala hislerimi tam açıklayamıyorum. beni neden bu kadar etkiledi bilmiyorum ama bence herkes sam'i izlemeli. ve hayatından bir ders çıkarmalı. bazı şeylerin kıymetini daha çok bilmeli.

    https://www.ted.com/…y_for_a_happy_life?language=en
  • az önce ted konuşmasını izlemiş olduğum vücudu küçük yüreği ve fikirleri çok büyük bir arkadaşımız.

    önemli ted konuşmalarını listeme eklerken aralarında sam'in de olduğu videoyu izlemeye karar verdim

    ve ne uykum kaldı ne de bir göz yorgunluğum. gece gece beni o kadar etkileyen bir konuşma yaptı ki şuan hiçbir şey düşünemez ve sadece konuşmasını hatırlar oldum.
    mutlu olmak için yaşam felsefesini paylaşan bu arkadaşımız ilk kez duymuş ve öğrenmiş olduğum progeria hastalığına sahip.

    yaşamıyla ve felsefesiyle son derece etkili bir konuşma yapmış başarılı arkadaşımız. ve ne yazık ki bu konuşmadan 1 ay sonra ölmüş. beni hala etkisi altında bıraktı. ölmeden önce arkasında bu felsefeyi milyonlar ile paylaşabilmesi de takdir edilesi.
  • tedx konuşması yayınlandıktan 1 ay sonra vefat etmiş. onun hayallerini, yapmak istediklerini dinleyince çok daha kötü oldum...
    söylediği, hayat felsefesi haline getirdiği 3 yöntemi kullanmayı deneyeceğim. biz nankör insanoğlu için biraz zorlu olacağı kesin. ama kendimi ona karşı suçlu hissetmekten kendimi alamıyorum.
hesabın var mı? giriş yap