• harika olay. türkiye için yeni bir aşama.

    şarap mantarına benzeyen saman görmek için; http://www.gazeteci.tv/…r-sonunda-geldi-158905h.htm
  • memlekette çok fazla sığır olduğu için elzemdir. eldeki saman stoğu yetmez oldu..
  • saman dolu kafalara sahip bir ülke için utanılası, vahim bir olay.
  • biz alt inekler yiyebilsin diye üst inekler tarafından yapılan iş.
    altlı üstlü ineklik ifşaası.

    fazla söze gerek yok.
  • memleketin büyük bir kısmı aşırı dozda sünnilik'e maruz kaldığından çok sorgulanmayacak olan alımdır.

    (bkz: yeter ki dinim elden gitmesin)
  • koduğumunun yerinde oksijeni de ithal edeceğiz o olacak diye düşünmeme sebebiyet veren olay.
  • türkiye gibi zengin ve güçlü ülkelerin yaptığı olay. ne yani bu kadar paramız varken, sanayide, teknolojide ilerlemişken samanla, inekle mi uğraşacaktık allasen. bizim teknosa, bimeks, vatan computer gibi teknoloji devlerimiz var. bor gibi muhteşem bir madenimiz var ve bu madenle yapılan borcamlarla dünyanın amına koyuyoruz.hepsi bize muhtaç. hayvan gibi zengin ve güçlüyüz.hiç inek almasak bile olur direk para yiyelim ak en sağlıklısı o.
  • sanılanın aksine ekonomik gelişme gereği kaçınılmaz olan durumdur. hem tank, otomobil, uydu vb yapacaksın ve bunların maliyetleri bellidir. hem vatandaşının özel dersane, ulaşım (benzin fiyatlarını hatırlayınız) gibi artık neredeyse kaçamayacağı harcamaları olacak hem de o ülkede birilerinin hala 5 kuruşa saman satmasını bekleyeceksin. ekonominin en temel kuralları gereğince, bir şeyin satış fiyatını maliyeti değil, piyasanın koşulları belirler. kendi çiftçin ancak bu fiyata satarak hayatını sürdürebileceğini söylüyor. bu durumda da diğer ülkelerden daha ucuza elde edilebilen saman piyasa kuralları gereği doğal olarak alınır duruma geliyor.
  • her şey buğday tohumunun değişmesinden sonra başladı. eskiden başak kısmı küçük saman olan sap kısmı büyük yetişen tohumlar kullanılırdı. ancak şimdilerde sap kısmı küçük başak kısmı büyük tohumlarla üretim yapılıyor. dikkat ederseniz rüzgarda yere kadar değen buğday tarlalarına rastlamazsınız artık.

    hal böyle olunca buğday üretimi artarken (hala ithal ediyoruz o nasıl bir artış bilemiyorum) saman üretimi çok azalıyor ve yetmiyor. bu nedenle de samanı ithal etmeye başlıyoruz.
hesabın var mı? giriş yap