• kesk genel başkanı
  • kesk genel başkanlığı görevini ismail hakkı tombula devretmiştir.
  • re-max gayrimenkul danismanlarindan biri. slogani da soyle: "kiralik-satilik-devren, iste karsinizda sami evren."
  • siz kesk başkanımısınız sorusuna, o esnada yanından geçmekte olan kesk bayraklı bir göstericiyi göstererek "başkan o, ben sadece görünen yüzüyüm" demişliği bulunan sevimli insan.
  • "şu anda çok heyecanlıyım. türkiye’de emekten, barıştan ve demokrasiden yana siyaset yapan bütün güçlerin iyiniyetine, samimiyetine güveniyoruz. bununla birlikte eşitlik ve demokrasi partisi, siyasete solun müdahale edebileceği bir başka kanalı açtı. daha geniş kesimleri siyasete dahil etmesi ve türkiye’nin demokratikleşmesi mücadelesini onlarla birlikte yüklenmesi önemli. bu duygularla partimiz hayırlı olsun diyorum."

    eşitlik ve demokrasi partisi'nin kurucularındandır. kurultaydaki bir söyleşide böyle demiştir.
  • hükumetle yapılan toplu görüşmelerle ilgili yazılıp çizilenler doğruysa, gayet yanlış bir yola girmiştir. referandum sonucu belli değilken "görüşmelere ara verelim, ekimde toplu sözleşme olarak devam ederiz" demek, hele bunu memur-sen'le birlikte hükumete önermek, referandum çekişmesine hükumet lehine taraf olmaktır. pek çok sendikacı, uzman ve sosyalist değişiklikler grev yasağı getirecek derken, kesk adına referandum sonrasında devam edelim talebi, bu iddiaları reddedip hükumetin pozisyonunu benimsemektir.

    edp'liymiş. bilmiyordum. önemli de değil. kendi adına istediği gibi oy verir, bireysel tercihini de açıklayabilir. ama konfederasyonumuzu bu işe alet edemez. çok istiyorsa kesk genel başkanlığından ayrılır, edp'de yönetici olur. ama kesk başkanıyken böyle alengirli işlere kalkışamaz.
  • gün itibari ile kesk başkanlığı'ndan istifa etmiş isim. olayın nedeni ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı ancak. geçtiğimiz haftalarda kesk içerisinde yaşandığı iddia edilen taciz olayı olası sebep gibi gözüküyor.

    http://www.internethaber.com/…-depremi--311486h.htm
  • istifası ile ilgili basın açıklaması yayımlamıştır;

    türkiyeli kamu emekçilerinin onurlu mücadelelerinin sonucu olan kesk, toplumsal mücadeleler tarihinin birikiminden gelen tüm değerlerin savunucusudur. bu değerler kesk’in mücadelesinin bütününü oluşturur. örgütlü mücadelemizin güç aldığı temel değerlerden biri de erkek egemenliği karşıtı duruşumuzda ifadesini bulur. örgütsel yapısı içinde kadın sekreterliği oluşturarak bu konudaki hassasiyetinin kurumsal karşılığını yaratmış olan kesk’in, uğrunda mücadele ettiği değerleri kendi içinde de yaşatma gerekliliği tartışma götürmez bir gerçektir.

    bir süredir kamuoyunda “kesk’te taciz” başlığı altında dile getirilen iddialar, bu değerlerle asla bağdaşmayacak bir durum yaratmaktadır. kesk’in yarattığı ve sahiplendiği değerler bütünü içinde, bu tip iddialar karşısında kadının beyanını esas alan çözümler üretilmesi hem kadın mücadelelerinin birikiminin hem de kesk’in kongre kararlarının gereğidir.

    bu iddialar kesk myk’sına ulaştığı günden bu yana, sorunun, kadın mücadelesinin birikimleri ve kesk’in kararları doğrultusunda çözülmesi için çaba sarfettik. taciz iddiasının muhatabı olan kesk genel sekreteri’nin istifasını da içeren önerimiz kesk myk’sında karşılık bulmadı ve myk’nın geri kalan kısmı tarafından reddedildi. myk içinde karşılaştığımız bu direnç nedeniyle kesk’e ve mücadele değerlerimize yakışan bir çözüm üretemedik. bu çözümsüzlük kesk’in, yani türkiye’de toplumsal muhalefetin en önemli bileşenlerinden birinin, türkiye’nin geçtiği bu kritik aşamada hareketsiz kalmasına neden oldu.

    burada özetlediğimiz süreç nedeniyle, kesk’teki görevlerimizden istifa ettiğimizi kamuoyuna duyururuz. bu tutumumuz, bedellerle yarattığımız kesk değerlerinin yaşam bulması için, örgütsel ve ahlaki sorumluluğumuzun zorunlu sonucudur.

    sami evren
    kesk genel başkani

    adnan gölpunar
    kesk hukuk, tis ve uluslararasi ilişkiler sekreteri

    http://www.demokratikemekmeclisi.org/…lar-hakkinda/
  • sami evren'in istifasını tetikleyen taciz olayıyla ilgili olarak bir çok feminist oluşumun ortak imzasıyla kamuoyuna sunulan deklarasyon :

    --- spoiler ---

    yine taciz yine sümenalti!

    bu mektupta feministlere ve feminist duyarlılığı içselleştirmiş kadınlara hiç yabancı gelmeyecek bir olay anlatacağız. patriyarkanın güya kadın duyarlılığına sahip olduğunu söyleyen zihinlerde nasıl tezahür ettiğinin, bunca mücadeleye rağmen emek hareketinde güç sahibi olan sol siyasetlerin hala aynı aymazlık noktasında olduklarının bir örneğini göreceksiniz. evet, tahmin ettiğiniz üzere feminist hareketle ve feminist duyarlılığı içselleştirmiş kadınlarla diğer siyasetler arasında adeta bir turnusol kağıdı görevi gören cinsel tacizden bahsedeceğiz.

    kesk genel sekreteri emirali şimşek, genel merkez çalışanlarından bir kadına birden fazla kez cinsel tacizde bulundu. tüzüğünde “ cinsiyetler arası eşitsizliğin ortadan kaldırılması için mücadele etmeyi” kendine amaç edinen bir konfederasyonda genel sekreter konumunda bulunan şimşek, kendisinin hiyerarşik olarak altında çalışan kadını bu konumundan yararlanarak sistematik biçimde taciz etmiştir. bu taciz, kesk içerisindeki emek hareketi bileşenlerince bilindiği halde, tacize karşı hiçbir kurumsal mekanizma işletilmeyerek uzun zaman boyunca yok sayılmış ve tacize uğrayan kadının yaşadığı travma derinleştirilmiştir.

    kesk merkez yönetim kurulunda yer alan ve kesk’e bağlı sendikalarda siyasi gücü olan siyasi gruplar ve/veya emek hareketi bileşenleri olayı ya görmezden geldiler, ya tacizi reddederek tacizciyi korudular, ya da tacize uğrayan kadının yanında görünüp bu durumu siyasi çıkarları için kullandılar. zira çok siyasetli bir yapı olması itibariyle hemen her konuda toplantılar yapılan kesk yönetimi içerisinde,bu konuya ilişkin olağanüstü toplanıldığı halde sonuca yönelik bir toplantı gertçekleştirilemedi.

    emirali şimşek’in içinde yer aldığı siyasetten olan kesk kadın sekreterliği ise, taciz davalarında yargıtay'ın dahi kabul ettiği "kadının beyanı esastır" ilkesini tamamen unutarak ve bir kenara bırakarak tacizci erkeğe sahip çıktı. yaşananların taciz değil rızaya dayalı olduğundan, meselenin "siyasi komplo" olduğuna kadar varan, gayet de aşina olduğumuz ve fakat o kadınlardan duymayı hiç istemediğimiz ve hiç beklemediğimiz muhtelif bahanelere sığındılar.

    gerek diğer siyasetler, gerekse tacizci erkeğin içinde yer aldığı siyaset "işyerinde cinsel taciz" sorununu, siyasetler arası çekişmeye taşımakla kabul edilemez bir tutum sergilediler ve tacize uğrayan kadını daha da mağdur ettiler.

    tacize uğrayan kadın, kesk içerisinde bu sorunun çözümlenemeyeceğini farkederek meseleyi yargıya intikal ettirdi ve emirali şimşek hakkında suç duyurusunda bulundu. ancak, tacizci erkeğin içinde yer aldığı siyasetten kadınlar, tacizciyi sahiplenmenin, tacizi yok saymanın, meseleyi özünden koparıp "siyasi komplo" yaftası yapıştırmanın bir adım daha ötesine geçerek, kadını 2 erkekle muhatap ettiler ve bu 2 erkek şikayetin geri alınması hususunda kadına en hafif tabiri ile “rica”da bulundu. nihayetinde tacize uğrayan kadın şikayetini geri çekmek zorunda kaldı.

    tacize uğrayan kadın işyerinde hiyerarşik olarak üst kademede bulunan ve işvereni konumundaki emirali şimşek’ten gördüğü tacizi çoğu durumda gösterilemeyen cesareti göstererek dile getirdi. bu olayın kesk içerisinde çözülmesi için çaba gösterdi. umutları tükendiğinde yargıya başvurdu fakat bu girişimi de esasında yanında olması gereken kadınlarca engellendi. tüm bunların üzerine işsiz kalan kadının yaşadığı cinsel taciz, erkek egemen zihniyetin bir tezahürü olan siyasi rant kavgalarına malzeme edildi. kadın bin bir türlü baskıya maruz bırakıldı.

    biz; tacizde kadının beyanını esas almayan bununla da kalmayıp tacizcinin yanında yer alan, bu olayı siyasi bir rant malzemesi haline getiren ve bu tacizde kadının lehine hiçbir adım atmayan kesk genel merkezi bileşenlerini esefle kınıyoruz. tüm bunlar yetmiyormuş gibi kesk’in, sendika genel merkezlerine gönderdiği 25 kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü hazırlıkları konulu genelgede bir kadına cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddet uygulamış olan emirali şimşek’in genel sekreter sıfatıyla imzasının olması kadına yönelik şiddetle mücadelenin altının ne denli boşaltıldığını göstermektedir bize ve 25 kasım kadına yönelik şiddetle mücadele günü etkinlikleri kararının-içeriğinin bir tacizcinin onayından geçmesi kadın hareketinin birikimine ve mücadele anlayışına haksızlık, saygısızlık ve hakarettir. bütün bunlardan hareketle; kesk’in karar mekanizmalarında olanları emirali şimşek’e karşı yaptırım uygulamaya, işinden istifa etmek zorunda kalan kadına tazminat ödemeye ve bu olayda her ne biçimde olursa olsun sorumluluğunu yerine getirmeyen tüm muhatapları özeleştiri vermeye çağırıyoruz.

    sonuç olarak; cinsel taciz ve bu olaydan hareketle iş yerinde cinsel taciz nedeniyle kadınların çeşitli travmaların içine itilmemesi, bu gibi olayların sendikasından meslek odasına, derneğinden siyasi örgütüne her nerede olursa olsun tekrar yaşanmaması ve tacizcilerin yaptıklarının yanlarına kar kalmaması için; bu örgütlü karma yapıları ‘tacize karşı kadının beyanını esas alan mekanizmalar oluşturmaya ve bu mekanizmaları çalıştırmaya’ çağırıyoruz.

    ayrıca; feministleri, feminist duyarlılığa ya da çokça kullanılan tabirle içselleşmiş bir “kadın duyarlılığına” sahip kesk genel merkezi içerisinde ve bağlı sendikalardaki bütün emek hareketi bileşenlerinden, sol siyasetlerden, kürt kadın hareketi’nden kadınları, bu olaya duyarlı olmaya, bu süreçteki tüm sorumlu kesimleri her platformda kınamaya, protesto etmeye ve tacizci emirali şimşek’e yaptırım uygulanması yönünde baskı oluşturmaya çağırıyoruz.

    unutmayalım ki tacize ve tecavüze sessiz kalmak taraf olmaktır!

    cinsel şiddete karşı kadın platformu
    dünya kadın yürüyüşü
    filmmor kadın kooperatifi
    feministbiz oluşumu
    istanbul amargi
    izmir amargi
    izmir kadin dayanisma dernegi
    kamer vakfı
    kadın dayanışma vakfı
    kadın emeği ve istihdamı girişimi, keig platformu
    kadın emeği çalışan feminist araştırmacılar grubu, kefa
    kadınlarla dayanışma vakfı, kadav
    karadeniz kadın dayanışma derneği
    kaos-gl'li kadinlar
    mor çatı kadın sığınma vakfı
    morel'den kadınlar
    siyahpembeüçgen'li kadınlar
    sosyalist feminist kolektif
    uçan süpürge kadın iletişim ve araştırma derneği
    van kadın derneği, vakad

    --- spoiler ---

    kaynak : http://www.soliletisim.org/…8:martin&catid=44:kadin
  • "adam"ı hiçbir cinsiyetçi anlam barındırmadan kullanıyorum ki adam gibi adamdır. şu ana kadar hiçbir konudaki duruşuyla beni şaşırtmamıştır.
    türkiye sendikacılığında ve siyasetinde sami evren gibi insanların sayısı binlerle ifade edilmediği sürece de bu ülke asla daha yaşanabilir bir yer olmayacaktır.
    yokluğu kesk'e çok şey kaybettirecek.
hesabın var mı? giriş yap