• kızak çekmekte kullanılan, bembeyaz kabarık tüylü bir köpek ırkı. (bkz: eskimolar) (bkz: amundsen)
  • çok enerjik, mutlu etmesi kolay, arkadaş canlısı bir köpek türüdür. ancak apartman hayatına uyum sağlamada güçlük çekebilir. dışarıyı her zaman tercih eder. sıcak evlerde deri hastalıkları yaşayabilir.
  • bugün tecrübe ettiğime göre en arkadaş canlısı ve tüyleri okşanası köpek cinsi diyebilirim.
  • dekoratif(!) ozellikleri sebebiyle pahali bir aksesuar olarak yurtdisindan getirilip turkiye ikliminde iskence edilen zavalli hayvan. ama parayi veren alabiliyor madem illegal bir durum yok. mal sonucta.
  • bir buçuk yıl önce edindiğim yaşam pınarım. tuzla barınağının bir köşesinde herkese küs yaşamaktaydı. evet çok nadir bulunan bir cins, pahalı bir cins ama (bir hayvan aşığı olarak söylüyorum, bencilce değil) yeryüzündeki en muhteşem köpek cinsi. türkiyede bursa da bulunan bir iki çiftlikte çoğaltılıyorlar, internetten ulaşabiliyorsunuz çiftliğe sanırım.
    tek handikapı aşırı tüy dökmesi, hem de ne yaparsanız yapın. sebepsiz havlamaları da eklenebilir belki eksi yönlere. eğer hem bekçi hem de herşeyi paylaşacağınız sevgi yumağı bir hayvansa ihtiyacınız olan tek tavsiye samoyeddir. ondan aldığınız sevgiyi başka bir canlıdan almanız çok zor gibi.
  • eğer bir samoyed sahibiyseniz, hayat boyu başka cins bir köpek besleyemeyeceksiniz. hiç bir cins ayırt etmeden tüm köpeklere kurban bir insanım ama bu en güzeli behh
  • kuzey sibiryada yaşayan bir millet. dilleri ural-altay dil ailesinin ural kolundadır. konuşulan türkçe ile aynı dil ailesinde olsa bile farklı kolda olduğu için fince gibi bunun da türkçe bilen biri tarafından anlaşılması pek söz konusu olamaz.
  • çoğu insandan daha akıllı olan sevimli mi sevimli dünya tatlısı hayvancıklar.

    ayrıca bu grubun içine küçük oğlum da girmekte..:) gerçi velayeti annesinde kaldı ama yakın zamanda dava açarak en azından hafta sonları alabileceğimi umut ediyorum. ve yüce türk adaletine güveniyorum. :)
hesabın var mı? giriş yap