• ankara halk ekmek fabrikasının içinde kuru üzüm, maya, tuz, bitkisel yağ, keçiboynuzu unu, şeker, tarçın, zerdeçal, çörekotunun olduğu, “fındıklı ve üzümlü şampiyon ekmek” adıyla piyasaya sunduğu yeni çeşit ekmeği.

    http://www.ankhalkekmek.com.tr/…ail.asp?haber_id=44
  • fazla tüketimi halinde süresiz bir ereksiyon moduna sokabilen doğal afrodizyak.*
  • altın ekmek aslında bu. sadece ismi değiştirilmiş. ben bunu düşünen, üreten ve piyasaya bu kadar bol miktarda sunanlara minnettarım. memur tayfası simit, börek ıvır zıvırdan genç yaşta ölüp gitmez en azından. çocuklarımız da obez olmaz belki.
  • tamamen benim hayvanlığıma mahsus olabilir ama tadını meyveli topkek'e benzettim. güzel bi şey.
  • tadı mardin-midyat dolaylarından gelen ikliçeye benzemekle beraber, keşke ikliçede üzüm, fındık olsaydı arzularımı dindirmiş çörek çeşidi. çörek demek daha doğru çünkü kendisini yanında birşey yemeden tek başına tüketebiliyorsunuz. çay ile harika bir ikili oluşturuyor. kesinlikle poğaça, börek gibi sağlıksız alternatiflerinin yanında bir hayat kurtarıcı vazifesi görüyor. takdir edilesi.
  • üzerinde son kullanma tarihi bulunmayan ekmektir. çok iyi ekmektir; ama kusuru bu. arasına fıstık ezmesi, bal sürülünce kahvaltının kralını yapmış oluyor insan. bebeler de pek sever. süte de banın. kahveye de banın.
    not: halk ekmek, reklam için para verecekse hazırım.
    ikinci not: üzerinde son kullanma tarihi varmış; ama çok iyi incelemek gerek. uyardılar, ekledim.
  • her sabah önünden geçerken metafordan metafora sürükleyen "şampiyon ekmek var" yazısının ana karakteriymiş kendisi meğersem.
    ama merak etmiyor da değildim hani, ekmeğin şampiyon olduğu ligin gol kralı topkek midir gofret midir diye?
  • şu sıralar her gün yediğim ekmek. şampiyon ekmeğin içeriğinde un, tam randımanlı un, fındık içi, kuru üzüm, maya, tuz, bitkisel yağ, keçi boynuzu unu, şeker, tarçın, zerdeçal, çörekotu, mahlep yer alıyor. tadı inanılmaz lezzetli sanki bir ekmek değil de güzel bir poğaça yermiş gibi...

    şampiyon ekmek`in içeriğindeki kuru üzümden dolayı günlük kalsiyumun beşte birini, demirin ise üçte birini karşıladığı, zerdeçaldan dolayı cilt, kolon ve göğüs kanserlerine faydalı olabileceği, çörek otunda bulunan nigellon ve alfa-pinen gibi eterli yağların solunum borusunun genişletip krampların giderilmesini sağladığı, tarçından dolayı ldl kolestrerolü düşürdüğü, soğuk algınlığını önlediği, keçiboynuzundan dolayı nefes darlığına ve astım hastalığına karşı etkili olduğu, fındıktan dolayı da damar sertliğini önlediği ve tansiyonu düşürdüğü söyleniyor. ayrıca buğdayın kabuk bölgesinde bulunan demir, çinko, folikasit, b1, b2, b12 gibi vitamin ve minerallerin insan için çok önemli olduğu, kepek oranı yüksek ekmeklerin başta kalın bağırsak olmak üzere sindirime yardımcı olduğu söyleniyor.

    buraya kadar her şey harika !

    benim için tek kötü yanı şampiyon ekmeğin 100 gramının yaklaşık 500 kalori olduğunun söylenmesi yani bir adet şampiyon ekmek 50gr olduğuna göre 1 adetinde 250 kalori var dersek bu oldukça fazla. size şöyle bir örnek vereyim: unonun light denge ekmeğinin paketini en az bir haftada yiyorum ve o koskoca paketin hepsi 430 kalori !!!

    5 yıl sonra edit: bir zamanlar ekmek yiyormuşum. hem de her gün. hem de utanmadan anlatıyormuşum ahaha.. ne acı !
  • koyu kahveyle ya da saleple çok güzel kahvaltılık oluyor bundan. içinde tarçın var, fındık var, bi de lezzetli. kedi canını senin.
  • adından göre beklenen lezzeti veremeyen ekmektir.
hesabın var mı? giriş yap