• "samsara blues experiment are a berlin based band, founded in summer 2007 by leadguitarist/singer christian peters.

    they went through several changes in the first period but are in constant line-up since september 2008 featuring hans eiselt (guitar), drummer thomas vedder and richard behrens (bass).

    as the band name implies three elemental aspects are to notice - the blues as the fundament where it all comes from, the inclusion of spiritual influences accompanied by indian/raga music and the experimental approach to mix up varied elements in a convincing manner.

    the band's songs are dominated by a playful dual guitar work as well as a passionate blend of heavy psych, stoner and space rock.

    this is provided with several nuances and transitions in between - quite retro styled, jamming, even sometimes worked out with a repetitive hypnotic touch in the tradition of krautrock."

    albümleri:
    (bkz: revelation & mystery)
    (bkz: long distance trip)

    http://www.samsarabluesexperiment.com/
  • şu ara dinlemeye başladığım acid trip yaptıran grup.internet sitelerinde yazan "lysergic heavy rock in the vein of black sabbath, pink floyd and jimi hendrix." ve facebook sayfalarında yazan "antirobotic rockmusic" tanımları grubu benden daha iyi anlatıyor.
  • konserlerinin keyifli olacağını düşündüğüm bir grup, tahmini önümüzdeki 10 sene içinde türkiye'ye gelmeyeceklerdir.ınto the black güzel şarkıdır ama yaklaşık 1 saatlik konser videoları da youtubeda mevcuttur zamanı olan onu dinlemelidir.
  • bu aralar bir grup kursam ve nasıl bir müzik yapsam sorusunun cevabı olan gitardan, davuldan, bastan kısmadan güzel işler çıkaran grup. pink floyd&black sabbath havaları taşıyan 2000lerde 70ler kafası alman grup. umarım ülkemize bir uğrayıp bizi de tribe sokarlar:)

    aşağıdaki 2012 performans videoları kendileri hakkında ipuçları vermekte:

    http://www.youtube.com/watch?v=qdeex-tphts
  • bilmeyenlere başlangıç olarak for the lost souls isimli şaheserlerini tavsiye ettiğim muazzam bir grup.
    gitar davul bas müziği seviyorsanız, biraz da sert seviyorsanız güzel doyacaksınız.

    edit: hadi bu da kıyağım olsun.
  • günümüzdeki müzik kültürlerine fazla gelen, (bkz: singata mystic queen) adlı şahesere imza atan grup.
  • şöyle efsanevi bir şarkıya imza atmış müzik grubu. şöyle yani.
  • uzun süredir stoner rock ve psychedelic rock dinleyen ben, bu gece bu grubu en sağlam stoner rock grubu ilan ettim.

    meditasyon sırasında otomatik listeden samsara'nın bilmediğim bir albümü geldi. o kadar stonerdı ki riffleri stoner rock benim diye bağırıyordu. o şarkıdan sonra başka bir şarkısı daha girdi. farklı tarzda bir riff ama köküne kadar stoner. bu anı başka nasıl kelimelere dökerim bilmiyorum. ve o an aydınlandım samsara ile. video bölümünde ise şekillerin dağılıp birleştiği bir video vardı. tadından yenmedi. son olarak kafamın iyi olduğunu da belirtmem gerekiyor.*

    ayrıca stoner rock nedir diye soran olursa gönül rahatlığıyla samsara'nın herhangi bir şarkısını dinletebilirsiniz. dinleyici 10-20 dakikalık şarkıya hazır olsun yeter.
  • teşekkürler spotify dedirten gruptur. allah olsaydı keşke denen anlar :) şükredesim geldi
  • long distance trip albümleri ve youtube sayesinde tanıdığım on numara grup...

    festivallerde canlı da dinlemek isteriz, buradan yetkililere sesleniyorum, tribimiz o kadar da uzun mesafeli olmasın...
hesabın var mı? giriş yap