• (bkz: ltfh)
  • koordinatlar:

    latitude:41.2543
    41° 15' 15.39" n
    longtitude:36.5675
    36° 34' 3.14" e

    pistler:

    13/31 9843ft * 148ft
  • iata kod'u ssx, icao kod'u ltaq'dur.

    koordinatlar:

    latitude: 41°09'n
    longtitude: 36°10'e
  • kodu szf dir
  • son günlerde aşağı yukarı yarısından fazlasını gördüğüm taşra havaalanları içerisinde, şıklık ve hizmet kalitesi olarak en iyisi. özellikle kafe-restoran hizmetleri çok profesyonelce işletilmektedir. kötü bir örnek için (bkz: trabzon havaalanı) 1 gecelik seyahatlerde, istanbul'a dönerken benim gibi gezginleri aç koymaz. (trabzon'un aksine)
  • şehrin 20 km dışında olan ve taksi ile şehire gitmek istediğiniz de özellikle geceleri 100 ytl gibi fahiş fiyatlar istenen uçak havaalanı..
  • burayı kullandım geçen. sanırım günde toplam 15 uçak falan gelip gidiyor. dev gibi havaalanında sıfır uçak var. gelen uçak anında yolcusunu alıp gidiyor. sanırım kimse kira bedeli ödemiyor buraya. yer hizmetlerinde sadece merdiven var. otobüs bile yok. inen ve binen yolcuları alana salıyorlar. uçaktan inip yürüye yürüye gidiyorsun çıkışa.

    çok ilginç valla. bu şartlara rağmen burayı çalıştıranlara helal olsun. kar edebiliyorsa bir kez daha helal olsun. pegasusu da buraya uçtuğu için takdir ettim hayatımda ilk kez. güzel hizmet veriyorlar vallaha. hayatımda ilk kez bir uçağın vaktinden önce kalktığını burada gördüm lan ben. o kadar boş bi hava trafiği var ki uçağın geç kalkması için hiçbir sebep yok*.

    ha bir de tüm bu şartlara rağmen burada bavul kaybı oluyor mudur acaba merak ediyorum. zaten 1 uçak geliyor. onun da bavulunu kaybediyorlarsa yuh artık.

    diğer anadolu havalimanlarında durum ne bilmiyorum.
  • bir günde çok az uçuşa ev sahipliği yapmasına rağmen, nedendir bilinmez, zaman zaman iki farklı firmanın aynı şehire uçuşlarının kalkış saati arasında 5-10 dakika gibi bir süre olur. sanki günde 100 tane uçak kalkıyormuş da başka zaman yokmuş gibi, tek iç hatlar çıkış salonuna iki uçak insanı tıkarlar; ikinci sırada kalkacak olan uçak birinci yüzünden rötarlı kalkar falan.

    ek olarak, bu havaalanına büyük şehirlerimizden yapılan uçuşlarda hala bir standart yoktur. mesela bir firma sabiha gökçen-samsun çarşamba hattı açar, 3-4 ay* boyunca ağzına kadar dolu uçak götürüp getirir, şirketin yöneticisi bile "yurtdışından gelen uçuşlarda samsun'a bağlantı verebiliyorsanız her zaman kardasınız" gibi bir açıklama yapar; sonra bir gün bakmışsınız ki ortada sebep yokken samsun seferlerini kaldırmış. diğer firmalar da ayda bir sefer saatlerini ve günlerini değiştirirler vs.

    tabii bunlar havaalanından çok havayolu şirketlerinden doğan sıkıntılar, ama bu sıkıntıların havaalanının da potansiyelinin altında hizmet vermesine sebep olduğunu düşünüyorum.
  • bir çok anımın içerisinde yer alan ama hiç görmediğim yer.

    gitmesin, biraz daha kalsın yanımda, çok özlerim giderse, ne yaparım bu kadar süre
    ya da
    rötar yaptıran yönetime sokarım, hadi çabuk izin verin şu uçağa, çok özledim gelsin artık, ne yaptım lan ben bu kadar süre...

    gibi repliklerime neden olmuş mekan.
  • en sevinçli gelişlerime, en hüzünlü dönüşlerime sahne olan mekan.
hesabın var mı? giriş yap