• kıymalı bir dönerdir. lezzeti fena değildir. ama lezzeti uçuran bir faktörü vardır ki o da bu şehirde efsane lavaş yapılmaktadır. bu lavaş ile ankara döneri bir gün birbirlerini bulurlarsa tüm zamanların en güzel dürüm döneri vücut bulabilir.
  • şahane dönere bir diğer örnek atakumda medical parkın ordaki türkiş et lokantasıdır efenim. adamlar direk 1,5 mu yoksa 2 mi olsun diye sorar. 1 porsiyon kimseyi kesmez.
  • bu sömestrda çatlayana kadar yiyeceğim, sonra bi 6 ay daha veda etmek zorunda kalacağım şey. ayrıca;

    (bkz: memleket kokusu)
  • samsun'un pidesiyle birlikte meşhur olan bir diğer yemeği. şehirde bir çok farklı mekanda hem döner hem pide tadıp cok matah bir şey bulamadıktan sonra (ki döner için cok ünlü adresler çalıkuşu ve beyaz ev de dahil) taflan'da adını hatırlamadığım küçük bir lokantada beni benden alan lezzet. sanırım hayatım boyunca damağımda taşıyacağım o tadı. adını bilmesem de ustasının eline koluna sağlık, böylesine zamanı ve mekanı aşacak lezzetler yarattığı için dünyanın en yüce insanlarından birisi o.
  • samsunun sapkın haberleri yanında zayıf kalacak bir tanıtımdır
  • samsun'a yolu düşenin aklının bir kenarında olması gereken, şehrin en bilinen caddesindeki kime sorsa gösterilen lokantalarda da yense, denendiğine pişman olunmayacak bir dönerdir. ama neymiş bakalım samsun döneri diye gidildiğinde çok da şaşırtmayacak bir lezzettir. zira şehrin daha şaşırtıcı lezzetleri için;

    (bkz: samsun simidi)

    dönerin orijinalliği sosunda. bu sos da avrupadaki dönercilerde 25-30 malzemeden yapıyoruz diye anlatılan mayonez kıvamındaki soslardan değil bildiğin sıcak domates sosu. ama bildiğin gibi değil, inanılmaz yakışır.
  • lezzet lokantasında yenir.
  • bol soslu, sıcacık lavaşlı mis gibi döner. samsun a dair en çok özlediğim şeylerden biri.
    acilen izmir'e bir şube açmalarını rica ediyorum samsun dönercilerinden. denemediğim dönerci kalmadı, hepsi aynı. sabahtan kalma kütük gibi bir lavaş ve içinde sossuz döner eti.
hesabın var mı? giriş yap