*

  • ram 1 gb ? = çöp birisi gelip yazmadan ben yazayım dedim :)
  • samsung'un b2100* ile girdiği ip67 sertifikalı suya-toza dayanıklı telefon pazarındaki son amiral gemisidir.

    zira b2100'den sonra b2700 çıktı ama türkiye pazarına girmedi. ardından android'li akıllı telefonlarda ilk hamle motorola'dan geldi, defy, defy+ ve defy xt ile devam ederken sony xperia serisinde active'i piyasaya sürdü.
    mamafih xperia ip sertifikasyonu olmadığı için tutarlı bir su geçirmezlik tahahhüt sağlayamadı. su sıçraması diyebildi.
    bu noktada motorola defy+ ortaya çıkış amacı amerikan askerlerinin amerika dışındaki görevlerinde (afganistan vs) iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için olduğundan ip67 ve mil spec'e uygun telefon oluşu pazarda oldukça tutulmasına sebep oldu.

    tabi bu süreçte samsung boş durmadı ve ülkemize gelmeyen xcover'ı çıkardı, ardından aynı modeli biraz daha geliştirerek xcover2 olarak piyasaya sürdü.

    bu aralıkta bir de samsung galaxy s4 active çıktı ki su geçirmez özellikli el televizyonu olarak fonksiyonellikten uzak bir ip67'li telefon oldu.

    samsung xcover 2'ye dönersek; 2 senedir motorola defy+ kullanan biri olarak ilk zorlandığım şey 4inch'lik büyüklüğü oldu, zira telefonu suya-toza dayanıklı olsun diyen adam pis işlerle uğraşıyordur, yeri gelir eli kirli olur, elinde eldiven olur falan, bu yüzden bu telefonu tek elle kullanmak biraz zorluyor insanı.

    fakat iki çekirdekli işlemcisi ve 1gb'lik ram'i temel işlerde muazzam hız sağlıyor. kamerası keza ön ve arka olduğu, daha iyi netlemeye sahip olduğu için onu eşsiz yapıyor. bir de motorola defy+'de sualtı çekimi için ekstra aplikasyon gerekiyordu zira dokanmalı ekranda bu mümkün olmazken xcover 2 'de bu sorun harici bir tuş ile çözülmüş, oldukça fonksiyonel olmuş.

    şimdilik iyi bir performans sergileyecek bir telefon izlenimi mevcut. önümüzdeki günlerde sualtı ve kirli ortamlarda neler yapacak göreceğiz.
hesabın var mı? giriş yap