• darty den 2169 liraya, hem de ödemeyi 3 ay öteletip 8 takside bağlatarak aldığım, alıp dumanı üstünde tüten canavar. eve gidip sınırları test etmek, sketchup tan envai çeşit render la sınamak için sabırsızlanıyorum.

    --- spoiler ---

    işlemci tipi core i7
    ram kapasitesi 8 gb
    ekran karti nvidia geforce gt 650m
    sabit disk kapasite 750 gb
    ekran boyu 15.6(")
    işlemci markasi intel
    işlemci numarasi 3630qm
    işlemci hizi 2.40 ghz
    işlemci ön bellek 6 mb
    chipset modeli hm76
    ram tipi ddr3
    ram (bellek) bus hizi 1600
    sabit disk hizi 7200 rpm
    işletim sistemi windows 8
    ekran çözünürlüğü 1600x900
    ekran tipi led hd
    optik sürücü blu-ray
    wireless 802.11 b/g/n
    bluetooth evet
    webcam evet
    kart okuyucu 4 in 1
    pil hücre sayisi 6 hücreli
    bilgisayar ağirliği 2.55 kg

    --- spoiler ---
  • görüntüsünü pek estetik bulmasam da performans olarak mükemmele yakın tatmin olduğum laptop. 3 aydır kullanıyorum yaklaşık.
  • np550p5c-s04tr modelinde ölü piksel sorunu olan laptop. arkadaşımın laptopun sağ üst köşesinde oldukça büyük bir kısımda vardı, benimkinde de aldıktan 9 ay sonra orta kısımda çıkan ölü pikseller gitgide yayılmaya başladı.
  • 6 sene boyunca sadece bir kere fanını değiştirdiğim notebook. samsung bu işi biliyor. her işimi gördü. bu sene artık yavaşlamaya başladı. aynısının güncel modelini şu an arıyorum.
  • bu bilgisayarın orjinal lcd'si ltn156kt06-801 kod numaralı 1600*900 çözünürlüklü bir lcd'dir. bir kaç yıl önce 1080p ye yükseltmek istediğimde uzun araştırmalarım sonucu uyumlu olabilecek bir modelin lp156wf4-slb5 kodlu lcd olabileceğini buldum. zira deneyen ve sonuç alanlar da vardı.bkz ama gel gör ki o lcd yi bir türlü temin edemedim. adamlara ıslarla söylüyordum slb5 olacak diye yine de tutuyor slb1 gönderiyorlardı slb2 gönderiyorlardı. en sonunda vazgeçtim.
  • şu acaip karantina günlerinde hala iş gören bilgisayardır. samsung a saygı duyma sebebidir.
  • samsung'un en iyi yaptığı şey olabilir. 8 yaşına giren s04-tr modelini hala öküz gibi kullanıyorum, minik güncellemelerle tabi.

    bu modellerle ilgili artık geç de olsa önemli bir şey yazmam gerek. hibrit olarak gelen hdd, yeni windows kurulumu ya da recovery sonrası hibrit özelliğini kaybedip çok hantallaşıyor. hibrit özelliğini geri kazandırıp hızlanmasını sağlamak için ise samsung tarafından sağlanan express cache yazılımını yüklemek gerekiyor, ancak burada çok önemli ve küçük bir detay var. express cache yazılımını yüklemeden önce bilgisayarı yönet kısmından 8 gb'lık hdd bölümünü sil demeniz gerekiyor. bölümü silip hemen ardından express cache yüklerseniz alet canavar gibi hızlanıyor ve samsung settings kısmındaki bölüm de aktif hale geliyor. yalnız dikkat, 8 gb'lık bölümü silip öylece bırakacaksınız, yeni bölüm oluşturma ya da formatlama gibi herhangi bir şey yapılmaması gerek yoksa başarısız oluyor. ben bunu deneme yanılma tesadüfen kendim öğrendim, ve maalesef hıphızlı kullanabildiğim bu güzelim aleti 3 yıl bu sebepten ötürü kağnı gibi kullandım. hatta hdd bozuldu diyerek servise gönderdim, onlar da hard diski değiştirip yine aktive edemeden bana göndermişlerdi, yani yöntemi kendi servisi de bilmiyordu. internette gördüğüm kadarıyla da çoğu kişi express cache pasifken kullanmış ve yıllarca uçak gibi makine kullanabilecekken kaplumbağa hızıyla gitmişler, yazık olmuş. bu arada s04-tr versiyonunda express cache için windows 10 desteği yok, bilginiz olsun. keşke akıl edip bu bilgiyi yıllar önce şuraya yazsaydım belki 3-5 kişiye faydam dokunurdu ya, neyse.

    ben bunu ilk aldığımda kronik ölü piksel sorunu oluştu, servise götürdüm 1 günde halletti. sonra defalarca gerek şahsım, gerekse öğrencilerim tarafından düşürülüp sağı solu yara bere çizik içinde kaldı, menteşesi kırıldı. sonra hard disk de çok yavaşlayınca garanti bitmeye yakın servise gönderdim ve belki bir güzellik yaparlar diyerek menteşenin kırık olduğunu da bildirdim. adamlar çok güzel bir sürprizle hem komple dış kasayı, hem de aslında sağlam olan ancak express cache'i yüklerken yanlış atılan adımlar sonucu yıllarca bozuk sanılan hdd'yi sadece benim beyanlarımla değiştirdiler, helal olsun dedim. 2 sene önce de ssd takıp windows 10 ile kullanmaya başladım, zaten işlemci ve ram hala iyi sayıldığı için çılgın atmaya devam ediyorum. ayrıca en çok sevdiğim yanı jbl hoparlörleri. yıllardır hiçbir laptopta görüp duymadığım kadar başarılı hoparlörler, hala duyanlar şok oluyor.

    tek üzüldüğüm nokta, yazın temizlik yaparken ayağımın ucuyla hafifçe dıştan bastırınca ekranın kırılması oldu. sen git o kadar düş, yuvarlan, takla at, yat kalk sürün hiçbir şey olmasın, ufacık bir temasta gel kırıl amk. şu an ekranda 3 adet fay hattı bulunuyor, dolayısıyla televizyona bağlı olmayınca kullanımı zor oluyor. ama her şeye rağmen gayet memnunum. hatta samsung piyasadan çekilmeseydi daha önceki acer, lg ve lenovo facilalarımdan sonra yine bunlardan alırdım kesin ama artık yoklar.
hesabın var mı? giriş yap