• la vuelta 2018 bisiklet turunun 17. getxo-balcón de bizkaia etabının duraklarından biri olan harika manzaraya sahip yer. ayrıca game of thrones'un bazı sahnelerinin çekildiği yer olarak da bilinir.

    ismi ingilizce'de "castle rock" anlamına geliyor. biskay körfezi'nde bilbao'ya 35 km uzaklıkta. en yüksek tepesinde de saint john'a ithafen yapılmış küçük bir kiliseye sahip. henüz kanıtlanmamış ama adaya ayak bastığı söyleniyor.

    san juan de gaztelugatxe, anakaraya insan yapımı bir taş köprü ile bağlı. bu köprü 241 basamaklı, zikzaklı dar yollara sahip. buradan geçtiğinizde dış cephesinde zili olan kiliseye varıyorsunuz. efsaneye göre tırmanışı bitirdikten sonra zili üç kez çalmalı ve bir dilek dilemelisiniz.

    adanın tepesindeki kilise orijinal halini koruyamamış. asırlar boyu kilise yangın felaketlerine maruz kalmış ve tekrar tekrar inşa edilmiş.

    burası aynı zamanda ispanyol engizisyonunda da role sahip olmuş bir dönem. cadılar ve bask dilinde akelarre olarak da bilinen ritüel toplantılar bask mitolojisinin bir parçası. bu yüzden, katolik kilisesi zamanınını büyük kısmını cadı avına ayırmıştır. söylentilere göre sanıkların çoğu buralardaki mağaralarda kilitli tutulmuş.

    detaylar için;

    san juan de gaztelugaxte
hesabın var mı? giriş yap