• herhangi bir şekilde başvurmadığı halde polis tarafından getirilen ve altında ilçe seçim kurulu başkanı*nın imzası olan bir resmi evrakla kendisine "atandığı" bildirilen üye.

    atanan seçmen üye sabah saat 7'de görevli olduğu okulda hazır bulunmak ve akşama kadar ayrılmamak zorundadır. bu can sıkan şartların yanına bir de 29 mart 2009 yerel seçimleri'nin yapıldığı gün saatlerin ileri alınması eklenince -yani bahsi geçen saat 7'nin bir önceki günün 6'sı olduğu anlaşılınca- isyan etme derecesine yaklaşılırken, üyenin bu emeklerine karşılık 140 lira alacağını öğrenmesi "iyiymiş lan aslında!" diyerek isyanı sevince çevirir.
  • bu sene benim de dahil olduğum üye grubudur. geçenlerde karakoldan aradılar da öyle öğrendim. *hafta sonu evde olmadığım için kapıma da not bırakmışlar, evrak almaya gelmezseniz zorla getirileceksiniz diye.
    o değil de ben şimdi muhtara nasıl oy vereceğim? kendi sandığımda oy kullanmayacağım, aynı mahallede de değil görevli olduğum yer? 30 mart günü diğer görevlilerden öğrenirim artık.
  • herhangi bir yere başvurmadığım halde sabahın 8:30 unda polisin kapımda belirmesiyle öğrendiğim olay. şimdi ben napıcam görevim nedir bilen yeşillendirirse sevinirim. devletimiz durduk yere başımıza iş açtı yine.hadi hayırlısı..
  • an itibarıyla tarafıma teslim edilen evrakla seçildiğimi öğrendiğim üye. herhangi bir siyasi parti üyeliğim falan da yok. haber sitelerine de yeni yeni "ilçe seçim kurullarına seçmen üye itirazı" başlığı altında haberleri düşmeye başladı. bu görevle ilgili bilgisi olan, gitmememin herhangi bir cezai yaptırımı var mı bilgisi olan yeşillendirebilirse sevinirim.
  • ilçe seçim kurulu'nun rastgele yapıldığını beyan ettiği ve polis aracılığıyla tarafıma tebliğ edilen görevlendirme sonucu aldığım sıfat.

    tebligatın ertesi günü ilçe seçim kurulu'na yaptığım itirazın reddedildiğine dair bugün aldığım sms ile iyice kesinleşmiş bulunmaktadır.

    ne iş yapar, nereden çıktı, gitmesem ne olur gibi sorularıma net cevap bulamadığım sürpriz yumurta. üstümüze bir iftira atılmasa bari. malum, ortalık karışık.
  • 298 sayılı kanun'un 23.maddesi ne aykırı olmamakla birlikte partililerden üyeliklerin doldurulamaması halinde istisna bir durum, seçmen üye diye bir üyelik yok.
    2.bir seçim tekrarı için alt yapı sağlanıyor gibi bir durum var. akp veya mhp seçimi kaybetmeleri halinde bizden üye alınmadan sandık kurulları teşekkül etti diye seçimin yenilenmesi için itiraz edebilir.
    kamu görevlileri arasından 1 başkan 1 memur üye var geri kalan üyelikler partilerin verdiği listelerden tamamlanıyor. en çok oy alan 5 partiden üyeler tamamlanamazsa o bölgede teşkilatı bulunan diğer partilerden üyeler seçiliyor.
    niye doğrudan kanun hükmünün istisnası uygulanıyor anlamak mümkün değil.
    akp, mhp, chp, iyi parti, saadet zaten ilk 5 parti ve seçimde kimi ittifakla kimi kendi haline yer alıyorlar.

    kurul üyelerinin göreve gelmemesi :
    madde 136 – (değişik: 23/1/2008-5728/289 md.)
    kurullara seçildiği halde haklı sebep olmaksızın vazifesi başına gelmeyenler elli günden az olmamak üzere adlî para cezası ile cezalandırılır.
    seçim başladıktan sonra kuruldaki görevlerini haklı bir sebep olmaksızın terk edenler, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
  • maalesef bana da atanmış sıfat. yukarıda belirtilen şartlar bende de mevcut: memur veya bir siyasi parti üyesi değilim. polis aradı ve gel karakoldan tebligatı al dedi. daha bugün akşam gidip alacağım. şöyle haberler var ama bilemedim de anasını satayım. ilçe seçim kurulları "gelmesen de olur" diyormuş ama bir yandan da yasada "sandık kurulu üyeleri göreve gelmez veya sandık başında oy vermeye başlamadan önce veya oy verme sırasında sandık kuruluna dahil üyelerin bir ya da birkaçı görevini yapmazsa ceza hükümleri saklı kalmak üzeredir" gibi bir bilgi de varmış. bu bilgiye kıllanan bazı atanmışlar ilçe seçim kurullarına giderek "yazılı görev belgesini almadığıma dair evrak" alarak imzalatmışlar. bu her yerde mümkün mü bilemedim. işin kendisinden veya sandıklara göz kulak olmaktan yana bir sakıncam yok. sadece bizi bahane gösterip yeni bir hilebazlığa kalkışması endişesi var. hakkımızda hayırlısı! ek bir bilgisi olan var ise ve paylaşırsa güzel olur.
  • hadi diyelim seçim kurulu res'en böyle bir görevlendirme yaptı, görevlendirilenlerin kendisinin haberi yok, kanuna göre görev yapmalarına engel bir halin olmaması lazım. bunlar hakkında;
    arşiv araştırması yapıldı mı,
    sabıka kaydı bakıldı mı
    haklarında fetö konusunda bir soruşturma veya kovuşturma var mı?
    bu soruların seçim kurullarında cevabı var mı yok mu açıklama bekleyen konular bulunan bir uygulama.
    telefonla tebligat diye bir husus yok, kişi görevi almasa neye dayanarak ceza düzenlenecek?
    önümüzdeki istanbul seçimi çok büyük şaibelere gebe.
  • bugün tarafıma da çıkmış piyango.

    2 tane bilgi var bununla ilgili ilki:

    kurullara seçildiği halde haklı sebep olmaksızın vazifesi başına gelmeyenler elli günden az olmamak üzere adlî para cezası ile cezalandırılır.

    bunun günlüğü ne kadar ki? 1 tl mi 1000 tl mi?

    yine bu tarz bir şey olmaz yeaaaa tarzı haberler de var: https://www.sozcu.com.tr/…cmen-uye-itirazi-5033906/

    böyle belirsiz şey olmaz.

    edit: bu seçimde bu olay hortlamış belli ki, çok mesaj aldım. gitmedim, bir şey olmadı.
  • tarafıma bugün iletilen belgedir. fakat zaten gönüllü olmuştum. daha önce bu görevi yapmış bir arkadaş yeşillendirirse sevinirim.

    edit: @scott mary'ye aydınlatan yeşillendirmesi için teşekkürler
hesabın var mı? giriş yap