• alindigi anda bakterileri buyuk husrana surekleyen super etkili antibiyotik.
  • (bkz: sunset)
  • endikasyonlar : sanset 250 mg ve 500 mg, duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu solunum sistemi enfeksiyonları, kulak burun boğaz enfeksiyonları, ağız, diş ve çene enfeksiyonları, böbrek ve üriner sistem enfeksiyonları, gonore dahil genital sistem enfeksiyonları, gastrointestinal sistem enfeksiyonları, deri ve yumuşak doku enfeksiyonları, kemik ve eklem enfeksiyonları, oftalmolojik enfeksiyonlar, septisemi abdominal enfeksiyonlar (peritonit), immünosüpresif tedavi gören veya nötropenik hastalardaki enfeksiyonların proflaksi ve tedavisinde endikedir.
    sanset 750 mg, duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu ciddi ve komplike üriner sistem ve solunum sistemi enfeksiyonları, cerrahi enfeksiyonlar, kemik-eklem, deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarının tedavilerinde endikedir.
    kontrendikasyonlar : siprofloksasin'e aşırı duyarlılığı olan hastalarda kullanılmamalıdır.
    yan etkiler : siprofloksasin genelde çok iyi tolere edilmesine rağmen seyrek olarak mide bulantısı, kusma, ishal, abdominal ağrı, dispepsi, iştahsızlık gibi gastrointestinal semptomlar; baş dönmesi, baş ağrısı, yorgunluk, anksiyete gibi merkezi sinir sistemi rahatsızlıkları; diplopi ve daltonizm gibi görme sorunları; cilt döküntüsü gibi aşırı duyarlılık reaksiyonları; çok seyrek olarak kardiyovasküler rahatsızlıklar (paroksismal taşikardi) gibi yan etkiler görülebilir. özellikle hepatik fonksiyon bozukluğu olan kişilerde geçici transaminaz ve alkali fosfataz yükselmeleri meydana gelebilir. nadiren hiperglisemi, anemi, trombositopeni ile bilirubin ve kreatin değerlerinde geçici artışlar bildirilmiştir.
    dozaj : sanset 250 mg ve 500 mg : komplike olmayan üriner sistem enfeksiyonlarında : günde 2 defa 250 mg
    ciddi ve komplike üriner sistem enfeksiyonlarında : günde iki defa 500 mg - 750 mg
    hafif ve orta derecede solunum sistemi enfeksiyonlarında : günde 2 defa 500 mg
    ciddi ve komplike solunum sistemi enfeksiyonlarında : günde 2 defa 750 mg
    diğer enfeksiyonlarda (enfeksiyonun derecesine göre):günde 2 defa 500 mg-750 mg
    akut gonorede : 250 mg'lık tek doz
    enfeksiyöz diyare (hafif, orta, ağır) : günde 2 defa 500 mg
    renal fonksiyon bozukluğu olan hastalarda doz aşağıdaki tabloya göre ayarlanmalıdır.
    sanset 750 mg : tüm ciddi, komplike ve inatçı enfeksiyonların tedavilerinde günlük doz 12 saatte bir 750 mg'dır. renal fonksiyon bozukluğu olan hastalardaki ciddi ve komplike enfeksiyonların tedavilerinde 750 mg'lık doz 12 saatte bir verilebilir. ancak hastalar tıbbi gözetim altında tutulmalı ve serum siprofloksasin konsantrasyonları periyodik olarak ölçülmelidir
  • sanovel ilacin da sahibi olan toksoz holding tarafindan, sagranin tmsfden satin alindiktan sonra aldigi yeni firma adi. sanset gida; bünyesinde tadelle, sarelle, gol, gofy ve sagra nugat markalarini barindirmaktadir.
  • küçükken yediğimiz gol isimli fındık drajeler vardı ya bildiniz mi sözlükçüler? bunlar onu tekrar üretmiş. ya da yıllardır vardır da ben görmemişim ya da her neyse. mühim olan tadı. çok da güzel olmuş çok da iyi olmuş açıkçası. sanset'i bilmem de ben gol'ü bilirim. gayet de güzel. hatta yediğim en güzel fındıklı drajeli bişey. küçüklüğümüzdeki gibi tadı. helal ossun.
  • şurupçulara inat çevremdeki herkesi elimden geldiğince uyarıp yönlendirdiğim, ürünlerinde doğal şeker, vanilya vs. kullanan çikolata üreticisi.
  • bunların birde lera fresca adında bir dondurma markası vardır sözcük. sadece elit tabakaya hitap eden.
    l'era fresca
hesabın var mı? giriş yap