• hala popülerliğini koruyan meslek dalı
  • (bkz: gönül abla)
  • modul modul ayrilir bunlar
  • çoğunun burnunun beş karış havadadır bunların. piyasada iyisini bulmak zordur. bir iki uyarlama adımı bilen ben danışmanım diye etrafta dolanır. sonuçta da berbat bir implementasyon olur ve insanların üzerine gelen bir yük olarak kalır sap.
  • technical'lar vardır bunlar genelde abap diliyle yazılım geliştirir. bazen java veya .net teknolojilerine el atmaları gerekebilir.
    functional'lar ise sap'ın davranışını bilir ve sap'ı şirkete uyarlamaya çalışır. beceremesse şirketi sap'a uyarlamak için ikna çalışmalarına başlar.
  • birbirleriyle 'merhaba ben ali, pp*, memnun oldum hr* gamze ben de.' diye tanışan insanlar.
  • mm* danışmanı olanlarının projede çalıştıkları şirkete (hadi adı saklı kalsın) girebilmek için çıkarılacak olan giriş kartını bir türlü alamadıkları görülmemiş değildir.

    - abi benim kart n'oldu ya, her sabah kapıda elemanlara laf anlatıyorum!
    - ben karta meme danışmanı yazamam abi kusura bakma...
  • bu mesleği seçmek için bir kez daha düşünülmelidir..
    müşteri tarafında genellikle insanoğlu olduğu unutulmuş şekilde muamele gördüğü yetmezmiş gibi, aynı muameleyi mensubu olduğu şirket tarafından da görebilirler. canlı zamanı kendilerine ulaşılamaz; proje canlıya gececeği esnada kendileri canlılığını kaybetmiş; yetişmeyen geliştirmeler, kimi zaman ukala key userların test sapmalarını tamamlamaya çalışırken, kimi zaman salla pati key userlara süreci test etmesi için peşinden koşarken, pp ya da mm ci ise ana verilerle boğuşurken rastlanır. eğer şehir içindeyseler, müşteride geçen günden sonra kendilerini ofiste çalışır halde bulabilirsiniz. hafta sonu kavramları yoktur. bir çoğu kuş misali uçaktan inip evine gitmeden, başka bir şehre başka br projeye gider. hele bi de deneyimleri yoksa çok yalnızlardır; ancak onunla başlamış birileri varsa yoldaş olabilir. selflearning bu meslekte tavan yapmıştır kanaatindeyim. böyle bir meslek için demir gibi güçlü sinirlere sahip olmak gerekir. her türlü insanla baş ediyo olunmalı, her türlü hitaba hazırlıklı olunmalı: ablacım bacım. bazen vurdumduymaz olunmalı..

    (bkz: bu mesleği seçmek yerine tez elden vazgeçilmeli)
  • sap turkiye danismanlari her daim ceplerinde hesap makinesi buyuklugundeki kirmizi bir aletle gezinirler ve bu aleti sap'nin dunyadaki çeşitli sistemlerine baglanmak icin kullanirlar. bu aleti yanlarindan ayirdiklari gorulmus sey degildir. butun guclerini bu gizemli aletten aldıklari dusunulmektedir.
  • almanya'da cok iyi maaslarla calisanlardir. ozellikle birkac yillik is tecrubesi oldu mu saati minimum 40 euro'dan acarlar taksimetreyi..
hesabın var mı? giriş yap