• bokunu çıkarttığım eylem.

    şarkı hediye etmek iki insan arasında en masum, en basit flörtleşme şeklidir. öyle ki henüz tanışma aşamasındaki bireyler birbirlerine güzel şarkılar ederek hem konuşacak konu hem de ortak sahiplenebilecekleri şeyler oluştururlar. sessizlik bozmak için de birebirdir. anlatacak taze bir şey bittiğinde hediye edilecek güzel bir şarkı bütün tıkanan kanalları açar. hele bir de ikili arasında yaşanan olaylara dokunan bir şarkı bulunabiliyorsa tadından yenmez.

    peki ya ben? özet geçmem gerekirse ben şarkı hediye etme konseptine tepki olarak doğmuşum. aslına bakılırsa ben de her birey gibi sakin ve tadında başlıyorum bu işe. bir şarkı hediye ediyorum, bir şarkı hediye alıyorum. çok beğendiğimi söyleyip gülümsüyorum. uzaktan bakınca her şey gayet güzel.

    ama sonra nasıl oluyorsa bir hıyarlık hasıl oluyor bana ve hediye edilen şarkının sözlerini açıp baştan aşağı taramaya başlıyorum.

    -"you're my light"

    gibi bir söz geçtiğini düşünelim şarkıda. kafamda mal mal sorular oluşmaya başlıyor. "beni dünyasını aydınlatan biri olarak mı görüyor? zor günler mi geçiriyor? çok mu önemliyim onun için?" yani kız bilse benim o an aklımdan geçenleri muhtemelen allahım ben nasıl bir belaya bulaştım diyerek unfollow + block + report yaparak ardına bakmadan kaçar.

    bu yüzden hediye gelen şarkılar dinlenmeli, tebessüm edilmeli ve çok da didiklenmemeli. benim gibi enayileşilmemeli. * *
  • genelde "sıradaki" şarkının başına gelir.
  • en güzel örneği için;

    (bkz: life is beautiful)

    edit: britanya'nın köpeği olmuşum lan. şuraya gidin siz, orijinal ismine;

    (bkz: la vita e bella)
  • televizyonlar bu kadar popüler olmamışken,sosyal medyalar daha ağır basmamışken,# ve @ simgeleri toplumları esir almamışken,insanların çalışırken dinlediği,iş arasında fonda duyulan veya hususi başına geçip radyonun başında beklenilen dönemlerde meşhurdu bu olay.

    hayat akıp giderken zamanı durdurmak mümkün olmasa bile geçmişi,hatıraları canlı kılan yegane şey kesinlikle müziklerdir.türü asla önemli değildir.mesela ferdi tayfur-hasret sancısı şarkısında bile halay çeken arkadaşlarım vardı benim.şarkının içeriği önemli değildir,önemli olan hissetirdikleridir.

    yani diyeceğim ilerde bir evlat sahibi olduğumda belki çocuğumu,kendi çocukluğuma götüremeyeceğim ama benim o yaşlarda mırıldandığım şarkılara götürebileceğim yavrumu.

    sagopa'da dinleteceğim,bülent ersoy'u da tanıyacak,atilla kaya'dan da haberi olacak.varsın daha sonra dinlemesin isterse.ama zamanda bir yolculuğa çıkacağız müzikler eşliğinde.ve ben ona kucak dolusu şarkılar hediye edeceğim.
  • yurdum insanının dünyada eşi ve benzeri olmayan buluşu. lakin bu davranışları genelde iq seviyesi düşük bayanların (ki iq seviyesi yüksek bir bayan daha tanımadım) zevkle yaptıları su götürmez bir gerçektir. (bkz: bütün genellemeler yanlıştır)
  • bunun hediye edilecek kişi tarafından yazılmış, çalınmış hediye edileceğe adanmış şekli vardır. tadından yenmez buna ölünür bitilir.şarkı loopa alınır.
    her dinlemede biraz biraz tav olunur efendim.

    (bkz: kız tavlama taktikleri)
  • muzik calan bi radyo veya tv programinda telefon araciligiyla 20 ila 30 sanie soz saibi olur kisiler. bu kisacik zaman icinde dise dokunur bisey yapmak icin "ooeee bundan sonra calcaaniz sarkiyi sukran yengeme hediye etmek istiyoruum" felan derler. ama aslinda bilemzler ki telif hakki die bisii vardir. bu sarkiyi birisi hediye edecekse bunu yapmak sarkinin soz yazarina bestecisine duser. kimin malini kime hediye ediosun derler adama. bi de allah korusun prestij ailesinin bi sarkisini hediye etmeye kalkarsa bu kisi, o zaman kucuk onurundan maazun kirmizigulune kadar toplanir hastanelik ederler adami.
  • genellikle diyarbakırda askerlik yapan ağabeye, onu çok seven kardeşe, öleli çok olmuş akrabaya (?) hediye edilir..
hesabın var mı? giriş yap