• bir süredir 'hayat - jiyan - gyank' adlı platformdan ( http://jiyan.us/ ) ve twitter hesabından (http://twitter.com/sarphanuzunoglu) zevkle takip ettiğim genç bir sosyalist yazar.
  • çarşamba günleri evrensel'in medya sayfasında köşe yazıları yazıyor. epeyce okunuyor.
  • kendisine 'naber len küçük cüneyt özdemir' diye takıldığımda, acayip bozulup, pek belli etmeyen; azimli, üretken ve muhalif bir genç yazar.
  • geçen sene, daha o zamanlar hayatımda bu kadar önemli bir yeri yokken, mail atmıştım kendsine ''kutlu mutlu olsun'' temalı. o mailden birkaç zaman sonra yapılan konuşma ''biz seni erkek sanıyorduk ya''la başladı, ''baskın oran ha. biz seninle iyi anlaşacağız''la son buldu. aradan geçen bir yıla bakıyorum şimdi, çok gurur duyduğum, çalışkanlığına hayran olduğum, ileride türkiye'nin en iyi, en vicdanlı, en başarılı gazetecilerinden biri olacağına dair zerre şüphe taşımadığım bir dostum oldu benim. vatanı kurtardığımız da oldu, yıldırım türker'in türkçe müziğe olan katkılarını tartıştığımız da oldu, ütopyalar güzeldir dediğimiz de, bana referans mektubu yazdığı da oldu.

    uzuuun gtalk konuşmalarımız ileri demokrasiye kurban gider de, bir gün kaleminden sakınmadıkları yüzünden incelenecek bilgisayarındaki bu konuşmalar aleyhine delil olarak kullanılırsa diye diyorum, bu davanın avukatı benim!

    19 ekim 2010 tarihli ''serkan köybaşı röportajı ayarladım, sen gidiyorsun.'' mesajı da hala telefonumda duruyor. derste mesajı okurken hissettiğim heyecan ve röportajdan sonra bir cuma günü vapurda gözlerim dolu doluyken hissettiğim minnet, bu adama hislerimin özetidir. cihangir kedileri kadar nadir bulunan canım'ın bugün doğumgünüdür, çok sevdiği kadıköy'de vicdanını, cesaretini ve sesini kaybetmeden, insanlara ''orada bir sarphan var uzakta'' güvenini kaybettirmeden yaşayacağı bissssüürüü yeni güzel günü kutlu mutlu olsundur. iyi ki vardır.
  • statükonun sosyalisti. günümüzde artık kılıçdaroğlu chp’sinin bile söylemeye cesaret edebildiği umumi kabul görmüş doğruları söyleyip esas baklayı ağzından çıkarır.

    militarizme tabii ki karşıdır, ama enerjisini, statükoyu sahiden de sarsmış olan yetmez ama evet’çileri ve dsip’i tenkit etmeye sarf eder.

    kürtlerin hürriyetlerini destekler tabii ki, ama bdp’nin içindeki burjuva unsurlardan dem vurmadan edemez. bu da, kemalist devletin dersim’den beri katliamlarını mazur göstermek için kullandığı, kürtlere karşı olmayıp ağalara ve gericiliğe karşı olma argümanıyla inanılmaz paralellikler gösteriyor.

    ve en ilginci, geçenlerde the third estate için yazdığı bir makalede, mhp’nin de muvaffak olamaması halinde memleketin maruz kalacağı felaketi anlatıyordu:

    "today, in turkey, we are talking about racist regime that’s going to be in power if the coalition and other opposition parties such as chp and mhp aren’t succesful."

    irkçı rejime karşı mhp’nin de muvaffakiyeti lazımmış meğerse. çok da şakacıymış bu sarphan uzunoğlu. bağlamı görmek isteyenler için,

    http://thethirdestate.net/…ming-election-in-turkey/

    beğenmediği partilere akp/ml gibi etiketler yakıştırmadan evvel, sarphan uzunoğlu kendisinin ne taraflara savrulmuş olduğunu görmeli.
  • adını sol frame'de görünce gözaltına alındı zannettim.

    jiyan.org'da ve evrensel'de yazar. bir buluşmayı başarabilirsek nor radyo'da da solculuk yapacak.

    iyi adam olduğunu düşünüyorum.
  • kimdir nedir bilmem de insanları "500-600 twitter follower'ı olan" diye küçümsemesi pek nazlı ılıcakvari, pek şık, pek anlamlı.
  • hakkında yazılanlara bu mecrada cevap veriyor, o nedenle etrafında dönen tartışmalara burada girme gereği duymadım. ancak kendisine dair iki kelam yazmadan da edemedim. sarphan uzunoğlu'nu hemen hemen bir seneden fazladır düzenli takip ediyorum. yazdıklarına ilk kez twitterda rastladım sanırım; jiyan'ı tanımam, evrensel'de yazdığını öğrenmem de aynı zamanlara rastlıyor. ezilen, horlanan, hakları gasp edilen kimliklerle ilgili yazdıkları; ülke gündemine, siyasetine dair analiz ve tutumları beni takipçilerinden yaptı. yazdıklarının muhtevası yanında; dili ve kalemi de güçlü. tv ekranlarında, köşelerde, sayfalarda sık sık yer bulan bazı zevatın kuşatması altındaki türkiye medyasının geleceğine dair umutlarımı arttıran isimlerden biri. kendisine ve pırıl pırıl yoldaşlarına önlerindeki çetrefilli yolda başarılar diliyorum.
  • evrensel gazetesi'nden bugün yazdığı bir yazıyla ayrılan genç yazar.
hesabın var mı? giriş yap