• politik jargonun olmaz olmaz biricik kaliplarindandir. "-dokunulumazlik konusu gündeme ne zaman getirilecek -şartlar olgunlaştiğinda" gibi bir örnekle açiklanabilecek bu güzide kalip size kivirmaniz için epeyce alan sağlar. size yöneltilen durumla ilgili tavrinizi, içeriği asla açiklanmayan şartlara bağlayarak belirtmez, sorani oyalarsiniz.

    şimdi 20 dakika konuşan ancak konuşmasindan kesinlikle bir netice cikmayan esasen bir şey de söylemeyen siyasilere yakişir bu kalip da politik bir hitabet yöntemi geliştirmiş annenin ağzına hiç yakişmaz. sen simdi anneden bir sey isteyeceksin, aksama canim çekti dolma yapabilir misin diyeceksin, annen sana "öyle hemen oldu bittiye getirmeyin işleri, şartlar olgunlaştiğinda elbette dolma yapilacaktir" desin. olacak şey değil ama oluyor işte.
    (bkz: bir tane akıllısı da bana düşmez ki)
  • işe koyulacak cesareti bulmak, götü yemek vb. fiillerinin politik ifadesi. genelde hayra alamet değildir.
  • hamdım piştim yandım elhamdülillah özetindeki pişme süreci.
  • 7-8 eylul 2015 tarihlerinde yasadiklarimizi ozetleyebilecek kelime grubu. bu olgunlasan sartlar, baskanlik ekseninde totaliter yeni turkiye yolunda nihai adimin gerekcesi de olabilir, tam tersi yonde gecmiste sartlar olgunlastiginda yasanilan seylerin de, hatta kimbilir belki birini digeri takip eder. ama net olan bir sey varsa o da sudur ki adeta planlanmiscasina, disaridan ayarlanmiscasina sartlar olgunlastirilmis durumda.
  • kadayıfın altı kızarmıştır.
  • hiçbir zaman olmayacak
  • bunu diyen de allah bilir, "gerekirse papaz elbisesi giyerim" diyen, başkanlık ve diğer bir çok şey için "asla gündemimizde yok" diyen şartlar olgunlaşınca hatta şartları kendi eliyle olgunlaştırınca dediklerinin tam tersini yapan, bugün "ak" dediğine yarın "kara" diyen, tutarsız ve belki de dünyanın en güvenilmez insanına "asrın lideri" ya da "dünya lideri" gibi sıfatları layık gören bir göt kılı.

    edit: göte gelmemek için bazı tanımlamalar değiştirildi.
hesabın var mı? giriş yap