• su aralar besiktas'tan fikret orman 'ın transfer gundemindeki bir futbolcu. 2 sene oncesinde (yuksek bonservis nedeniyle) ajax 'ın kapısından donen bu futbolcu basarılı bir kariyer cizmesine ragmen istedigi buyuklukte takımlara bir turlu gidememistir.
    cok benzeri diger bir futbolcu vladimir ivic'tır, ki o da galatasaray ve besiktas'ın transfer gundemindedir.
  • orta sahanın sağında görev yapan hücuma yönelik bir oyuncudur kendisi.
  • galatasaraya transfer olacağı rivayet edilen ortasaha oyuncusu...

    edit:rivayet gerçek olmuştur..

    ayrıca bu isimde daha evvel portsmouthda da oynamış bir kaleci bulunmaktadır.orta saha oyuncusu olan sasa iliç partizan harici sadece celta vigoya gitmiştir.

    25 hafta itibarıyla topa hakim, arapas ve tek pas olayında usta bir oyuncu olmakla beraber, defansif yanı ve ikili mücadelelerde ki hali ile matmazel havası yaratmıştır bünyemde.

    buruk edit: rüzgar gibi gelip geçmiştir kendisi, birbirinden anlamlı 25 golü rakip kalelere bırakarak.
  • galatasaray kulübü sportif direktörü bülent tulun tarafindan fc partizan ile her konuda anlaşmaya varıp, ardından da 3 yıllık sözleşme imzaladıkları aciklanan futbolcu.
  • sasa ilic galatasaray'a kurtarici olarak gelmemistir. takim sistemine adapte olabilecek, paslari, golleri ile katki saglayabilecek bir oyuncu oldugu ve fiyati da uygun oldugu icin galatasaray'a gelmistir. istatistiklerine bakilirsa hic de kotu olmadigi gorulebilir. ayrica 2000 senesinde fenerbahce'nin de bu oyuncuyu almaya niyetlendigi ama o zamanki cok yuksek bonservis fiyatlari nedeniyle bunu yapamadigi da zamaninda haber olmustur:

    http://www.aksam.com.tr/…2000/05/16/spor/spor5.html

    transferde sessiz kalan, haftalarca almak istedigi oyuncuyu alamayinca "ilgilenmiyoruz" diyen takimin taraftarinin vaktini elalemin transferlerine takilarak gecirdigini gostermektedir.

    ne olacak turu sorular kulubun finansal yapisi acisindan sorulabilir ama futbol takimi acisinda sorulmasi sacmadir. cunku bu takim gecen sene fenerbahce'den daha iyi bir futbol oynamis ve kupa finalinde 5-1 yenmistir. daha iyi oynadigi pierre ve anelka tarafindan da itiraf edilmistir:

    http://www.lemonde.fr/…2,36-653766@51-649648,0.html

    (http://babelfish.altavista.com/babelfish/tr den tercume ettirin)
  • tam olarak bir 10 numara formatında olmasa da, iyi bir futbolcu olduğunu düşündüğüm yugoslav.
    partizan'ın şu anki sembol ismi olduğu ve bu kulübün hiç de boş olmadığı düşünülürse, olumlu bir öngörüyle yararlı bir transfer yaptığını düşünebiliriz. hatta ateşli partizan taraftarlarının bu transfer nedeniyle maçları boykot etmeyi düşündüğü bile söyleniyor.
  • galatasaray da başarılı olmasını beklediğimiz oyuncudur.zira hem teknik kapasitesi üst seviyede olup hem de aşırı derecede fizik güç yoksunu olmayan bir ortasaha oyuncusuna sahip olmak riberysiz bir galatasaray için fevkalade hayatidir.hücum organizasyonlarını hazırlayacak,forvete destek olacak bir ilic kanımca takıma çok katkı da bulunacaktır.
  • türk basınının seviyesini bir kez daha görmeme neden olmuş futbolcu. bizim basınımızın partizan başkanına ithafen yazdığı "papa öldügünde bile bu kadar üzülmedim" diye bir laf yoktur. ortodoks olan sırplar papadan hiç hazetmedikleri gibi başkanın dediği laf ise tam tersine papayı küçültücü onunla dalga geçen sırpça bir deyimdir. ve/fakat türk basını sırp gazetelerinin görüntüsünü de basıp türk halkını resmen keriz yerine koymuştur. fakat bu ülkede boşnak ya da arnavut kökenli ya da benim gibi biryerlerden sırp-hırvat diline kulak dolgunluğu olan pek çok vatandaşı hiç te hesaba katmamışlardır.
    sasa iliç basınımızı bize bir kez daha göstermeye yardımcı oldu. umarım futbolculuğu da öyledir
  • bir kere izlediğim kadarıyla tam bir 10 numara değil. böyle bir beklentiyle izlenmemeli bu adam. ama forvete çok gol attıracağı kesin hatta defansa bile yardımda bulunacaktır zaman zaman.

    gelelim partizan başkanının "papa öldüğünde bile bu kadar üzülmemiştim" sözüne. bir kere bu sözü söylediği iddia edilen kişi partizanın başkanı değil sportif direktörü ve söylediği sadece şu "onu oğlum kadar severdim gitmesine üzüldüm..."
  • 2004-05 sezonunda rakibine tükürdüğü için avrupa kupalarında 4 maç ceza alan, bunun yarısını partizanda çekip, kalan yarısını da galatasaray kariyerine bırakan, doktorların iddiasına göre vücudunda gram yağ olmayan fitbolcu
    (bkz: turk musun)
    (bkz: tam bize göre)
hesabın var mı? giriş yap