• otelimiz 500 metre geridedir levhasinin mucitleriyle yakin akrabaligi olan bir ailenin pek taktire sayan ilan hadisesidir..

    bunun bir kurgu oldugunu zannedenler icin olayi ayrintilariyla aciklamak gerekirse;
    boyle bir levha bir zamanlar bos bir arsanin kiyisina cakili olarak bizzat gozlerimle gorulmus ve o gozler faltasi gibi acilmistir.. levhada kargacik bir el yazisiyla satilik degildir yazmakta iken altina da bir telefon numarasi eklenmis durumdaydi.. yaya olarak geciyor olsam numarayi alip " alo, iyi gunler, tam da bir arsa satin almamayi dusunuyordum ki ilaninizi gordum, kaca satmiyorsunuz acaba? " diyecektim ama kismet degilmis..
    isin en can alici noktasi ise soz konusu levhanin bulundugu arsa agirlikli olarak karadenizlilerin yasadigi bir semtte bulunmaktaydi..
  • cengelkoy beynun akyavas cad. (nato yolu) uzerindeki bos bir arazide yazi ve telefon numarasi ile arsa sahiplerinin isimleri yazili levhadir. kargacik burgacik degildir bu levha. para verip yazdırılmış gibi duruyor.

    bu da karşı kaldırımdan çekilmiş görüntüsü: http://i.imgur.com/sathdrc.jpg?1

    bu da 2011 yandex görüntüsü: http://harita.yandex.com.tr/…301,37.471949257546925
  • satılık olmadığına inanmayanları ikna etmek için olabilir.
  • satın almak istemeyenlerin araması için yazılmıştır.

    - iyi günler, numaranızı "satılık değildir" ilanınızda gördüm.
    + haa anladım. satılık olmadığı için fiyat veremiyorum.
    - tamam. ben de almak istemediğimi söyleyecektim zaten.
    + peki, anlaştık o zaman.
    - almamak için ne zaman gelmeyeyim? bugün uygun mu?
    + yok, bugün müsait değilim. yarın öğleden sonra gelmeyin.
    - oldu, görüşmeyiz.
  • (bkz: kiralık)
  • bakın kızlar burası benim, ama satmayı düşünmeyecek kadar da zenginim benimle takılmak isterseniz *
  • böyle tabelaları istanbul'un birkaç yerinde gördüm, ve itiraf edeyim, ne yaptım biliyor musunuz?

    hepsini görünmez numaradan aradım, gayet kibarca lafa girdim, ve ''ilanınıza istinaden arıyorum efendim'' felan gibi beyefendimtrak cümleler kurdum. bir iki cümle sonra ''metrekare ve fiyat bilgilerini de rica edebilirmiyim'' dediğimde de çoğunlukla sinirli bir şekilde ''satılık değildir yazıyor yanlış anladınız herhalde'' gibi bir yanıt aldım.

    pek istifimi bozmayıp, ''yapmayın, satıldı demek, siz yeni mal sahisiniz yani, sakıncası yoksa kaça aldınız'' gibi bir soru sorunca ilan sahiplerinin genelde sinirlerinin bozularak ''yeni mal sahibi değilim yer de satılık değil kardeşim'' tarzında bağırdığına şahit oldum.

    ama ben de az manyak değilim, kabul ediyorum peşinen
  • arsa etrafındaki binalarda oturanların talebi üzerine yapılmış olabilir. sadece, satılık değil yazıyor olsa bile en az 3 4 daire ziyareti yapar arsa ile ilgilenen.
hesabın var mı? giriş yap