• başrollerinde cüneyt arkın, fatma girik, hulusi kentmen ve nubar terziyan gibi isimlerin yer aldığı 1971 yapımı sinema filmi.
  • 1971 yapımı bir duygu sağıroğlu filmidir. senaryosunda duygu sağıroğlu, usta senarist bülent oran'ın ve büyük sinemacı memduh ün'ün emeği vardır.

    film kendini ortaya koyar. çünkü o dönem yapılan diğer filmlerden çok daha değişik, çok daha sinemaya uygun bir konuyu, sinema gibi işler. yönetmeni olan duygu bey'in aslında bir sahne sanatları dekoratörü oluşu ve sinemayı iyi bilmesi sayesinde her plan sinemasal anlatımın zirvesidir. türk sineması'nda pek ender görülebilecek ustalığın kanıtıdır.
  • küçük bir kızı ameliyat ettirmek için, esas kızımızın babasıyla 6 ay için anlaşarak para için evlenen esas oğlan, formalite koca olmaktan çıkıp kızı kumar masalarından ve eğlence mekanlarından benim soyadımı taşıyan kişi böyle takılamaz nidalarıyla toplayarak kızı hizaya getirir. süre dolmasına yakın kızımız bizimkine aşık olur ve süre bitince boşanmak istemez, babası karşı çıkar filan, güzel bir film kanımca.
  • zengin şımarık kız ve gururlu fakir erkeğin olduğu bir aşk filmi. fakat filme yakıştıramadığım bir fal olayı var. filmde yaşlı köylü teyze iskambil falı bakıyor. iskambil falı nedir arkadaş bak fasulye bakla falı, bak kahve falı, bak su falı. ne bildin iskambil falını kumarbaz mısın o yaşta.
  • evde geçirilen sıkıcı bir cumartesi gününde an itibariyle tv de karşıma çıkınca gayet memnun olarak izlemeye başladığım yeşilçam'ın güzel filmlerinden birisidir.
  • sabahın 07.00sınde gözyaşlarına boğan film. *
  • son derece yakışıklı, karizmatik, namuslu, akıllı, gururlu, cesur, iradeli, güçlü, romantik,..., yoksul bir yazarın küçük bir kızı ameliyat ettirebilmek için prensiplerinden ödün verip kendini bilmez, şımarık bir kızla para karşılığı nikahlanmasını ve akabindeki gelişmeleri anlatan yani mükemmel erkek tanımı yapan bir film. kadınlar değil, erkekler seyredip feyz almalı. hem gözümüze hem aklımıza hitap edin beyler, lütfen.
  • bir de tanju okanın o müthiş şarkısı... her dinlediğimde filmdeki dans sahnesini düşünürüm...
  • @1 eski türk filmleri en güzeli
  • filmde zengin fatma girik'in, fakir cüneyt arkın'la evlendirilmesi sebebi; fatma girik'in bir önceki ilişkisinden bekaretini kaybetmesidir anladığım kadarıyla. çünkü filmin başına hulusi kentmen, 'kız biraz rahatsız ve evlenmeden geçmez' gibisinden cümleler kurdu cüneyt arkın'a. babası olduça mutaassıp aynı zamanda kızına düşkün olduğu için böyle bir plan içine giriyor. 1 sene evli kalacak, sonra dedikodulara paydos.
hesabın var mı? giriş yap