• ne yazsak az tabi ama: melkor'un yegeni, istediginde kurt $ekline girebilen, the one ring'i high elf'lerden ogrendigi tekniklerle doven, barad dur'u yapan, the dark riders'i yaratan ve kendine baglayan, necromancer, dark lord, the lidless eye .. cok kotu cok ..
  • yüzüklerin efendisi'ndeki ek c'ye göre sauron günümüzde kapalıçarşıda kuyumculuk yapmaktadır...
  • orta dünya'daki maiarın pek iyi niyetli olmayan bir temsilcisi.
  • sauron bir maia'dır (gandalf,balroglar,vs)
    melkor'un hizmetkarı olmak ardında birçok şeyi ona bırakmıştır,gücü bile.
    güç yüzüklerini elflere yaptırmıştır
    çok iyi bir kılık deiştirme ustasıdır ve bu sayede cücelere,insanlara ve elflere yapılan güç yüzüklerini kendi elleriyle verir.kendine de bir yüzük döver fakat işler umduğu gibi olmaz çünkü elfler bunun şerefsiz olduunu anlamıştır.3 elf yüzüğünü yapan şahıs sauron'un iradesini yüzüklere koymaz ve bu yüzükleri kullanarak lothlorien ormanını güzelleştirirler.sauron cüceleri öldürüp yüzükleri alır insanlar zaten onun olmuştur (nazgul) fakat elfler yüzükleri saklar ve bu yıllarca elden ele geçer.bir tanesi (ateş) gandalftadır.
  • sözlük'de çaylak mod'da olmasına rağmen, zirvemize gelmiş, frp diyarlarındayken başından geçen olayları anlatarak orada bulunan herkezi gülmekten yarmış, frp hakkında konuşmasından bilgisine saygı duyduğum insan.
  • kitapta hicbir aktif rolu, herhangi bir faaliyeti olmadigi icin gozumde canlandiramadigim, "bu nasi maiadir kardesim" dedigim* orta dunyanin dark lordu. filmdeki karakter superdir, iki adam boyunda, vurdugunu ucuran, azametli bi tiptir.
  • (bkz: annatar)
  • sauron aslında ak gandalf'tan daha zayıf bir maia'dır. morgoth'un yanında işkence konusunda özel bir eğitim almıştır.
  • numenor dilinde dokuz kocali sauron olarak da bilinir bu şahıs.. gondor muhallebi salonu olsun, isengard acik hava sinemasi olsun, mordor aile cay bahçesi olsun türlü mekanlarda boy gösterek insan krallarini evlenme vaadi ile kandirmis, parmaklarina bir bir yüzükleri takmistir. başlangicta 'ay sauron, hem de tek tasli, cok incesiiin' nidalariyla yüzükleri kabul eden insanlar, durumun farkina vardiklari sırada cok gec olmus, sauron ruhlarini emmis kurutmustur.

    (bkz: yedi kocali hurmuz)
    (bkz: evlilik aski oldurur mu)
hesabın var mı? giriş yap