• hitler* in uzun sure alman halki tarafindan desteklenme sebeplerinden biridir.
  • ucundan alakalı da olsa yinede (bkz: kapalı ekonomi).
  • genelde kan ve gözyaşı getirse de zamanında buyuk buhran dan çıkışı sağlamış olan ekonomi politikalarının toplamına verilen addır.
  • george orwel 1984'te şöyle tanımlamıştır;

    -savaş ekonomisi, tüketim maddeleri üretmeksizin işgücü kullanmanın akıllıca bir yoludur.
  • temelleri dunya savaslarinda yatan, amerika'nin okyanuslar otesinde cok genis topraklarda paladin basip* sonradan ortaligi dagitmasi ile "ulan ne yapacam ben amk simdi bu kadar stable ile?" diye sorup, paladinleri bu sefer satmak icin ve insanlarin issiz kalmamasi icin basmaya devam etmesi gibi aciklanabilir.

    (bkz: f-35/@felixis)
  • çoğunlukla askeri mantıkla çelişen bir düşüncedir. örneğin ikinci dünya savaşı'nda wehrmacht ordularının moskova'dan sadece 75 kilometre uzaklıktayken hitler'in emriyle geri dönüp moskova'dan yüzlerce kilometre uzaklıktaki ukrayna'yı istila etmesi, böylece savaşın sonuna kadar yetecek buğdayı ele geçirmesi savaş ekonomisi açısından gayet mantıklı askeri açıdan ise oldukça mantıksızdır. yine aynı şekilde ikinci dünya savaşı'ında japonya örneğinde, japonların beyinlerinin iktisadi tarafı elinde petrol ve hammadde yoksa git ve al derken askeri tarafı ne gerek var yeni maceraya, otur oturduğun yerde tavsiyesinde bulunmuştu. sonucunda kazanan yine iktisadi düşünce olmuştu.
  • yakında suriye'yi kurtarıyok diye zamların yağacağı ekönömi. önümüz kış. rusya çekti çekecek siktiri. iran da keser gazı. azçuk üşüyün napak der baştakiler.

    osmanlıyık biz büyük düşün diyenlerin maceracı ruhu sağolsun. komşularla zilyon sorun hayırlı uğurlu olsun.
  • ekonomiye doping etkisi yapar. savaş sırasında üretim büyük oranda artar ama savaş sonrası felaket olur. tıpkı doping alan bir sporcunun üstün performans gösterip sonra vücudunun zarar görmesi gibi. ülkeler genellikle savaş harcamalarının karşılamak için para basarlar ve bu durum da yüksek enflasyon oranlarına yol açar... (bknz: hyperinflation)
  • avesta yayınları'ndan çıkmış bir taylan doğan kitabı.

    90'ların iktisadi krizini pkk ile devlet güçleri arasındaki savaş üzerinden okuyan, baskısı da pek bulunmayan nadir bir siyasi iktisat çalışması.
hesabın var mı? giriş yap