• george orwel 1984'te şöyle tanımlamıştır;

    -savaş ekonomisi, tüketim maddeleri üretmeksizin işgücü kullanmanın akıllıca bir yoludur.
  • çoğunlukla askeri mantıkla çelişen bir düşüncedir. örneğin ikinci dünya savaşı'nda wehrmacht ordularının moskova'dan sadece 75 kilometre uzaklıktayken hitler'in emriyle geri dönüp moskova'dan yüzlerce kilometre uzaklıktaki ukrayna'yı istila etmesi, böylece savaşın sonuna kadar yetecek buğdayı ele geçirmesi savaş ekonomisi açısından gayet mantıklı askeri açıdan ise oldukça mantıksızdır. yine aynı şekilde ikinci dünya savaşı'ında japonya örneğinde, japonların beyinlerinin iktisadi tarafı elinde petrol ve hammadde yoksa git ve al derken askeri tarafı ne gerek var yeni maceraya, otur oturduğun yerde tavsiyesinde bulunmuştu. sonucunda kazanan yine iktisadi düşünce olmuştu.
  • yakında suriye'yi kurtarıyok diye zamların yağacağı ekönömi. önümüz kış. rusya çekti çekecek siktiri. iran da keser gazı. azçuk üşüyün napak der baştakiler.

    osmanlıyık biz büyük düşün diyenlerin maceracı ruhu sağolsun. komşularla zilyon sorun hayırlı uğurlu olsun.
  • genelde kan ve gözyaşı getirse de zamanında buyuk buhran dan çıkışı sağlamış olan ekonomi politikalarının toplamına verilen addır.
  • 2015 sonlarında dünyada alarm vermiş,
    2016’da tekrar hortlamış. 2017’de düşük şiddette seyretmiş, 2018’de kendini belli etmiş, 2019’da ivmelenmiş, 2020’de hızlanmış ekonomik süreçtir.

    15 temmuz darbe girişiminden fransa’daki saldırılara, bolsonaro’nun seçilmesinden viyana sinagog saldırısına kadar pek çok şey bu sürecin bir parçasıdır.

    iki dünya savaşı arasındaki dönemi yaşıyoruz sanki. 3. dünya savaşı gözüküyor ufukta.

    popülist iktidarlar, “mad king” liderler, gelir üretimi ve dağıtımındaki adaletsizlikler, körüklenen ve artık alev alan nefretler, zayıflayan avrupa birliği, manipülasyonla desteklenen ve kısmi bir sonuç olarak demokrasi isteksizliği...

    yaklaşıyor yaklaşmakta olan.

    yine de hafazanallah diyelim.
  • 3 yıl sonra hatırlamakta fayda var:

    (bkz: #115094455)

    bunları uranyum ve savunma etflerindeki athlar * ile okuyunca tabloya bir fırça darbesi daha atmış oluyoruz.

    (bkz: #155378633)
    (bkz: #155378810)
  • avesta yayınları'ndan çıkmış bir taylan doğan kitabı.

    90'ların iktisadi krizini pkk ile devlet güçleri arasındaki savaş üzerinden okuyan, baskısı da pek bulunmayan nadir bir siyasi iktisat çalışması.
  • böyle giderse 2021 en büyük yükselişini yapacaktır.çünkü resmen en kritik noktaları birileri kaşıyor
  • hitler* in uzun sure alman halki tarafindan desteklenme sebeplerinden biridir.
  • türkiye için konuşacak olursak, ne zaman ihtiyaç duyulsa yardıma kürtler çağırılır. kürt kardeşlerimiz de, başka kimseler dertlerine derman olamadığı için, her defasında taşeron bir örgüt vasıtasıyla bu davete icabet ederler.

    çok mu sıkıştın, çağır kürtleri, siyasilerini derdest et, hakeret et, dışla. sonra gelsin savaş.

    40 yıldır böyleydi, daha da gider böyle.
hesabın var mı? giriş yap