• kitapta sun tzu'nun* "gercek savascilar gercekten girdigi her savasi kazananlar degildir. dusman ordularini savasmadan caresiz birakanlar, iste onlar gercek savascilardir." gibi efsane bir sozu vardir.
  • entrika dolu insan ilişkileri için çok faideli bir kitap. hele ki iş dünyası gibi götlek bi ortam için okunması vacib olan..
  • değişik yayınevlerinden çok farklı sayfa sayıları ile yayına çıkan bir kitap.

    hangisi yayınevinin tercih edilmesi konusunda bir fikri olan varsa görüşlerini beklerim.
  • ağırlıklı olarak strateji, bir miktar da taktik içeren kitaptır. bu kitabı okuyarak starcraft'ta başarılı olunmasını pek beklemeyiniz. buna karşın yalnızca silahlı çatışmalarda değil, günlük hayatta, yöneticilikte yardımcı olabilecek bir kitaptır.

    çok acayip özet geçmek gerekirse sun tzu derki:
    1- istihbarat çok önemli. karşındakinin planlarını öğrenmen lazım. bunun yanında karşı tarafa adamını sokup onu yanlış bilgilerle beslemen lazım. paralel olarak ta senin planlarının kesinlikle sızmaması lazım. (bununla ilgili yerleri okurken hep steve jobs geldi aklıma.)
    2- esnek olacaksın. çokça tekrarlanan bir örnek su gibi biçimsiz olacaksın. bir takım ilkelerin olsun tabi ama bulunduğun durumun gereklerine uygun hareket et. (bkz: doğal seçilim)
    3- bir de savaşa giderken kendi kaynaklarını harcama savaş için. savaştığın yerin kaynaklarını sömür. (bkz: live off the land) savaş yapmak için kendi ülkenin kaynaklarını kullanmaya kalkarsan düşmanın direnme gücünü zayıflatmadığın gibi kendi ülkeni fakirleştirirsin.
  • sun tzu'dan

    hala geçerli ve her alanda uygulanabilecek bilgiler.

    açın okuyun uygulayın. başarı gelecektir.
  • aynı zamanda sweet november'da ilgili sahnede edgar price'ın içkileri masaya döken garsonun ağzına sıçmasını dayandırdığı kitaptır..

    ''iyi bir general,
    düşmanlarıyla beslenir''

    okuyup bitirdikten sonra adının yanlış konulduğuna kanaat getirdim* hem ön yargılara da çok açık..
    bütün bir hayata ilişkin stratejiler verirken sadece the art of war demek..

    ne bileyim belki de hayatı bir savaş olarak görmemiz gerekiyordur..
    sonuç olarak okuyana çok şey katan çok derin bir eser..
  • moralim bozuldukça eğer o anda dışarı çıkıp yürüyemiyorsam oynadığım saçma sapan, 0-3 yaş grubu bir oyun. yoldan geçen koyun vs ölürken bir yandan müzik dinliyorum bir yandan düşünme fırsatı buluyorum.
    garip ama nedense vazgeçemediğim bir alışkanlık.

    bu da oyun
  • bir de şu var:
    (bkz: savaş sanatı tarihi)
    yazarı: john keegan
  • '' ne zaman taşaklarına bir sinek konar, her sorunun şiddetle çözülemeyeceğini anlarsın. ''
  • "zekasız insancıllık, sahip olunan tarlanın sürülmemesine benzer. cesaretsiz zeka, filizlerin ekili olduğu arazideki yabani otların temizlenmemesidir. insanı ihmal eden cesaret ise olgunlaşmış ürünü biçmesini bilmemektir."

    artık biraz daha cesur olmanın vakti geldi.
hesabın var mı? giriş yap