• ankara cumhuriyet başsavcılığının kemal kılıçdaroğlu'nun açıklamaları üzerine soruşturma açıp, belgeleri istemesi olayı.

    hukuki olarak mevzuya hakim değilim ancak burada kılıçdaroğlu'nun belgeleri savcılığa vermesi durumunda suçlu duruma düşeceği konuşulmuştu. şimdi bu açıdan baktığımızda kemal kılıçdaroğlu'yu ya suçlu konumuna çekip ya da bak gördün mü belgeler sahte savcılığa veremedi durumuna getirme çabası.

    bakalım neler olacak.

    https://tr.sputniknews.com/…roglu-belge-sorusturma/

    edit: ki kılıçdaroğlu belgeleri vermese bile yine suçlu konumuna konacaktır muhtemelen.

    kılıçdaroğlu için zor bir dönem. acilen belgelerin tarayacılardan geçirilip ki daha önce yapılmıştır, internet üzerinden salması lazım.

    chp'nin belgeleri sahte diyenler için gelsin. chp bu belgelerin araştırılması için meclis çatısı atında bir çalışma grubu kurulsun istendi ve bu akp oylarıyla reddedildi;

    (bkz: 30 kasım 2017 para hareketleri araştırma önergesi)
  • bilen beni yeşillendirsin, bu siyasal islamcılar iki gündür neden elindeki belgeleri savcılığa teslim et diyip durdular? hukuk ta okuduk o kadar savcılığa belge vermek için suç duyurusunda bulunman lazım yada bir olay için şahitlik vs varsa savcı zaten seni çağırır. çok değişik, gerçi bekirin adalet bakanı olabildiği ülkeden bahsediyoruz.

    edit: yazım yanlışı

    ben bilen yeşillendirsin dedim bilmeyenler lütfen mesaj kutumu kirletmeyin. aktroller yazıyor, hayır ülkenin başbakanı tahtaya yazı yazamıyorken bana yazım yanlışı yapmışın nasıl hukukçusun demek çok komik geldi bana.
  • dikkat edilmesi gereken nokta;;;;!
    bütün akp'lilerin belgeleri istemesi ve chp'nin ise belgeleri vermemesi...

    muhtemelen akp belgelere basından veya meclis araştırma komisyonu kurulmadan önce ulaşmak istiyor...

    ne olursa olsun aralık soruşturması gibi bu da unutulacak.
    kılıçdar fetöcü olacak, chp'yi kapatma sürecine girilecek, yolsuzluklar devam edecek ve hep bir %30 taban desteklemeye devam edecek.

    ötv'li sodamı içtim bekliyorum!
  • aklı sıra mahkeme sahte belge deyip kurtulacaklar. üstüne hukuki işlem başlayacak. imzalı banka dekontunun sahte olduğuna bile inanır bu insanlar.
  • ekşici muhalifler bilmez ama 17 aralık için alınan kağıt/belge öğütücü büyük bir eli açıklıkla cumhuriyet savcılığına bağışlanmıştı ihtiyaç kalmadıktan sonra... ee boş mu dursun makina! hem de kaliteli bişeydi! işte bu nedenle belgeler istenmektedir, ister istemez...
  • chp li trollerin artık iyice saçmaladığı olay.

    "belge çıktı" sevinç naraları attılar ama o belgelerin ne sucladıgın kısılere, ne medyaya ne de savcılıga verilmesine razısın.

    saçma sapan teoriler yerine en basit teoriyi ben soylıyım. "o belgeler gerçek olmadıgı için" ortaya çıkmıyor olmasın?
  • anladığım kadarıyla, bu olayda savcıyı ilgilendiren bir durum yok. yurt dışına para göndermek, offshore adada şirket kurmak gayet de yasal ve her türk vatandaşı parası varsa yapabilir.

    yani , yasayı, savcıyı, mahkemeyi ilgilendiren bir durum yok ortada. ortada suç olmadığı için mantıklı olan meclisin soruşturması bu durumu.

    ama yerli ve milli olduğunu bağırıp duran politikacıların böyle şeyler yapmaları elbette onları güç durumda bırakacak ve itibarlarını zedeleyecektir. amaçlanan da budur sanıyorum.

    ama savcı belgelerin kaynağını sorgulayıp bankacılık kanununa muhalefetten chp yönetimine soruşturma açarsa hiç şaşırmayız.
  • ben mahkeme kararını şimdiden yazayım:
    (bkz: takipsizlik)
hesabın var mı? giriş yap