• o kaynağın nerede olduğunu yazdık, sözlüğü okuyan yok:

    (bkz: #63882368)
  • cb kışlık saraydan ve lüks merakından vazgeçerse gerek kalmayacak olan ek kaynaktır.

    bütçesini 8 ayda bitirmiş, diyanete para üstüne para vermiş, dünya kadar uçak almış şimdi mi aklına gelmiş ek bütçe?

    allah korusun biz savaşa mavaşa giremeyiz. ne üretim kaldı, ne tarım, ne hayvancılık. 15 yılda her konuda dışa bağımlı hale geldik. hadi %40 ı savunma için yaptın. peki ne yiyip içecek bu millet? onlar için hangi vergileri getireceksin?

    akp iktidarı çöküyor ama ülkeyi de beraberinde götürüyor. yıllar önce milli varlıklarımız satılırken bugünlerin geleceğini söylediğimizde bizi savaş çığrtkanlığıyla suçlayanlar şimdi kıçınıza kına yakın.

    ya da artık şu yanlışlarınızdan vazgeçin.
  • sen ülkeyi savaşa sok

    kaynağa ihtiyacımız var de

    vergini arttır

    halkın iyice fakirleşsin

    türkiye'de daha güçlü ekonomi için bana ihtiyaç var diye beyin yıka

    sanayi diye fakir olan halkı soktuğun savaşa sür

    bu sırada vergileri kutulara cukkala

    parayı veren, cefayı çeken, ölen halk

    refahı yaşayan bilal ve sümeyye olsun
  • 1974 abd'nin türkiye'ye uyguladığı silah ambargosu ile kurulması şart olmuştur. nitekim kurulmuştur.

    türkiye cumhuriyeti'nin savunmasının milli hale gelmesidir.

    1985 yılında kurulan savunma sanayii geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığı, 1989 yılında son halini alarak savunma sanayi müsteşarlığı olmuştur.

    devletin ve özel teşebbüsün içinde olduğu sanayi koludur.
  • ben de bir savunma sanayii çalışanı olarak söyleyebilirim ki doğru tespittir. vefakatlakin bu ek kaynak için toplum olarak katma değeri yüksek işlerden tembellik edip kaçtığımız sürece, emlakçılık, komisyonculuk, inşaat sektörü, hizmet sektörü gibi alanlarda kısacası üretime değil de daha çok tüketmeye odaklı işlerde çalıştıkça bunun bedelini o vergilerle ödemeye devam edeceğiz.

    açık söyleyeyim içinde yaşadığım toplumu hiç samimi bulmuyorum. sen hep işin kolayına kaç, yıllarca mühendisim diye dolaşıp bir tane patentli üründe imzan olmasın, yıllarca doktorluk yapıp grip ve ishal ilacından başka bir şey yazma, hastanın yüzüne bakma, ekonomi bölümünden mezun ol avantayla, komisyonla, al-satla zerre katma değer üretmeden yolunu bulmaya çalış sonra da vergilerden, ekonomiden şikayet et.

    kardeşim kusura bakma düşük refah seviyesinin yegane sebebi sensin. siyasiler suçu dışarı atıyor. toplum suçu siyasilere atıyor. kendimize karşı dürüst olalım ve tembelliğimizle artık yüzleşelim.
  • diyanete verilen paranın bilmem kaçta birini savunma sanayiine yatırın.

    15 yılda vergiler aldı başını gitti. %40, %50 de daha yolda. vatandaşın iliğini sömürüp aldığınız parayla yönetiyorsunuz ülkeyi hadi buna da kabul. bu paralar nereye gidiyor? açığın sebebi ne ?
hesabın var mı? giriş yap