• dinlemem etmem de, eheh, ergen esprilerine malzeme olan bir gruptur yıllardır. hani öyle yeni bişeymiş gibi gülmeyin diye diyorum.

    (bkz: citroen saxo)
  • hem .net hem de java'da kullanılabilen bir xslt işlemcisi. en son çıkan 9.0 sürümü, xslt 2.0 ve xquery'i de desteklemektedir.

    olur da saxon'u beğenmeyenler için xalan alternatif olabilir.
  • (bkz: saxon club)
  • chase & status sarkisi. wherever i may roam'un dubstep remixi olarak da dusunebilirsiniz tabi...
  • ride like the wind parçalarıyla hafızamda yer etmiş, nwobhm grupları içinde en müstesnalardan birisi.

    70'ler boyu içine kapanık bir ülke olan türkiye, 80 darbesinden sonra turgut özal hükümeti iktidarında dünyaya entegre olma çabalarında, aslında oldukça şaşırtıcı bir çabuklukta hareket etmekteydi. henüz glasnost ve perestroyka'dan ibaret globalleşme dalgasının gelmekte olduğunu çok iyi gören vizyonlu bir politikacı olan turgut özal, yeni bir paradigma ile hareket etmekte, cumhuriyet tarihinin kurumları ile doğrudan çatışmayı göze alamasa da (bu konudaki asıl kapışmayı anap iktidarından yaklaşık 15 yıl sonra hükümet olacak akp ve recep tayyip erdoğan'a bırakacaktır), darbenin getirdiği askeri vesait altındaki türk siyasetinde oldukça radikal hamleler yapmaktaydı. benim memurum işini bilir, ya da anneanneme şeyimi takar dürttürürüm sizi gibi demeçlerin sahibi başbakan, bir ayndan oportünizm'i kitlelere ve bireylere yayarken, diğer yandan kapitalist dünya ile bütünleşmeyi sağlamaktaydı. ferhan şensoy, bu dönemi köşedönücü dizisinde pek güzel yansıtmıştır.

    bu dünya ile bütünleşme hadisesinin kültürel yanı da elbette eksik kalamazdı. köyden kente göç eden ezilmiş kitleler kendisini, devletin o zamanlar yok saymayı tercih ettiği arabesk'te bulurken, kentte yaşayan ve laik eğitim sisteminde batılı kültürel değerlere doğru itilen gençler de kendilerini heavy metal ile ifade etmekteydi. o zamanlar henüz death, grind core, noise core gibi marjinal türler pek taraftar bulamamakta, en demonik grup olarak bilinen venom bile pek dinlenmemekte, armonik olmasa da daha melodik ve bol distortion soslu, iron maiden, judas priest, exodus, wasp, helloween gibi anglo saxon ya da anglo saxonlara yakın duran gruplar gençler arasında sevilmekteydi. bu dönemde türkiye'de bandrollü yabancı kaset oldukça az bulunmakta, hele hele heavy metal gibi kötücül müziklerin örneklerine kolay rastlanmamaktaydı. ilk çıkanlar arasında black sabbath'ın en güdük kadrosuyla yaptığı, ethernal idol, motley crue'nün çekilmez girls girls girs, açılımı oldukça tartışma konusu olmuş w.a.s.p.'ın inside the electric circus albümleri vardı. bir de bunların yanında, telif filan dinlemeyerek doğrudan araklama şeklinde hazırlanmış derlemeler vardı. bunlardan en bilinenlerinden biri olan heavy metal mania, ki bir diğeri de heavy metal shock'tur, işte bu bahsettiğimiz anglo saxon'lar arsında en anglo saxon olan saxon'un bir parçasını içermekteydi.

    uzun yıllar saxon bizler için heavy metal mania'daki bir grup olarak kalmış, çok zaman sonra ete kemiğe bürünmüştü.
  • iron maiden ve judas priest'ın gölgesinde kalmış olmasına rağmen, en az onlar kadar iyi müzik yapan bir gruptur. grup üyelerinin torun sevecek yaşta, çatır çatır metal müzik icra etmesi takdire şayandır.
  • istanbul'a gelseler konserini kaçırmayacağım gruptur.
    lemmy* ile düet yaptıkları i've got to rock (to stay alive) parçası orgazmiktir.
  • yeni albümleri 2013 yılının şubat ayında çıkacak olan grup. bakalım eski lezzet devam edecek mi?
  • sacrifice albumu ile 2013 de yeniden dogan nwobhm grubu. son iki albumdurdur anlamsız bir sekide album yapmak iicn muzik yapan fakat sacrifice ile cidden yeniden muzige donen adamlar.
hesabın var mı? giriş yap