• subjektif bir değerlendirme. benim yaptığım her şey bana göre saygıdeğerdir mesela. çünkü, ben yaptığım her şeye saygı duyarım, saygı duymadığım bir şeyi ise yapmam. bu şiir çevirmek de olabilir, geyik çevirmek de olabilir, kek tarifi vermek de olabilir, sistem kurmak da olabilir.

    bir başkası benim yaptıklarımı saygıdeğer bulmayabilir, böyle olunca ben saygıyı hak etmeyen bir insan olmuyorum değil mi? sadece o insanın saygın bulmadığı bir insan oluyorum. öyleyse sorun yok bu kavramda. neticede herkes kendinden yanadır, ben de kendimi tutmak zorundayım.

    bana saygı duyulan ortamlarda, yaptığımı şu saygıdeğerdir, bu değildir diye sorgulamayan, daha saygıdeğer buldukları ile mukayese etmeyen insanlarla olmak isterim. neden? çünkü, daha az yorucudur. yaptığımı saygıdeğer bulmayan bir insan beni incitir. yaptığımı eleştirebilir, beğenmeyebilir, metelik vermeyebilir ama saygıdeğer bulmamak; özetle, subjektif bir yaklaşımdır, o kişiyi bağlar, daha saygıdeğer bir ifadeyle snob bir yaklaşımdır. bir de inciticidir.
  • son 14 yıldır mensubu olan kişilerce yönetilmediğimiz zümredir.
  • nişanyan'a göre kodaman farsça koda "saygıdeğer ve yaşlı kimse, koca " ile farsça man "gibi, benzer" sözcüklerinin bileşiği olabilirmiş; ancak kesin değilmiş. (farsça koda soğdca kwataw "kral, efendi, soylu kişi" sözcüğü ile eski harezmce aynı anlama gelen kwadew sözcüğü ile eşkökenliymiş.)

    aseksüel ve kişisiz bir aşk oluşturma çabası.
    çok salakça, ve fakat saygıdeğer.
    olabilirse bu kişisiz sevi içinde ben de bulunmayacağım...

    (bkz: kocaman/@ibisile)
  • kendisine hürmet gösterilmesi gereken, muhterem.
hesabın var mı? giriş yap