• şiddetli ses; korkunç gürültü.
  • arapça bir kelime.
    haykırış anlamı da vardır.
  • ekşi sözlük'teki kayseri başlığının bütün entrylerine cevap yazmış web sitesi.

    http://www.sayhadergi.com/…ent&act=topicshow&id=384
  • sözcüğün tam anlamını ismet özel'den öğrendim;
    ............
    ne yapsam
    döl saçan her rüzgârın
    vebası bende kalacak
    varsın bende biriksin
    durgun suyun sayhası
    yumuşatmayı bilen ateş
    öğüt sahibi toprak
    nasıl olsa geri verecek
    benim kılıcımı.
  • frackman efendinin okur sayisi bu siteninkinden daha fazla gibi geliyor bana yoksa suphen mi var. bu durumda bu site hakkinda sunu merak etmekteyimdir: freko'nun entrysinden once kac hit almisti, freko'nun entrysinden sonra hit sayisi ne oldu? bunu aciklasalar mesela, takke dusse kel gorunse, ak got kara got belli olsa.
    (aramizda burayi okuduktan sonra merakina gem vurup, "ne gidip de hit sayisini artircam?" diyen hinler de yok degil *, o ayri.)
  • eksi sozluk ile ilgili yazı sayesinde tanıdığım, içinde güzel yazılar barındıran site. tabi bir yer ile alakalı görüşleriniz varsa onları üye olarak da yapabilirsiniz. bu şekilde "geçici" değil, "kalıcı" bir çözüm yolu bulunmuş olur. bir de şu var ki sözluk'te x başlığındaki y mesajı doğrudur diye bir olay yok. sadece o uye'nin x'e bakışını anlatır y mesajı. yani kime göre neye göre maddesi eksi sozluk'un vazgeçilmez özelliklerinden biridir.
  • çığlık anlamına gelen bir kız ismi.
  • dini bir vurgu yapan iş yeri,dizi,kurum,kuruluşlara verilen isimdir nedense
  • güzel yazarlar, güzel yazılar ve güzel yorumlar barındıran internet dergisi. yorumların bile belli bir ağırlığının olması takdire şayandır.
    alışkanlık yapıyor takip etmek, cidden.
  • 90'lı yıllarda var olan bir bisküvi - abur cubur markası idi. belki hala da vardır bilemeyeceğim. bu marka altında piyasaya sürülen ürünler paketlerinde yazdığı kadarıyla iç anadolu bölgesinde, muhtemelen konya-kayseri-aksaray civarlarındaki bir fabrikada üretilmekteydiler. eti ve ülker gibi markalara göre daha ucuz olduğu için özellikle anadoludaki ilkokul ve dersane kantinlerinde çok tercih edilirdi, orada burada bu markaya rastlamak mümkündü. ayrıca biraz da yeşil sermaye kokan da bir ismi vardı. bu izlenim nereden esti bu bana vallahi bilemeyeceğim ama araştırın edin göreceksiniz, eminim vardı bunların bir ideolojik kaygısı da. sanki böyle arapçadan apartıldığı belli olan garip isimler veriyorlardı ürünlerine, genç dimağları etki altına almak için bisküvide şeriat propagandası falan... ne bileyim belki de reha muhtar ile şov haber'in işlemeyi en sevdiği konu olan 28 şubat o zamanlar sübyan bünyemde öyle bir etki bırakmış ki ne görseymişim şeriat kokusu alıyormuşum. ama valla bak, inceleyin görün... hem bi kere konya'da üretiliyodu ki zaten...
hesabın var mı? giriş yap