• hayırlı işler yıldırımcığım dedirten bir gelişme. sayısal loto, özelleştikten sonra çılgın sayısal loto ismini alıyor ve sayı içeriği 1-49 arasında 6 bilene değil 1-90 arasında 6 bilene kalıyor. böylece 28. defa devrediyor bu çılgın sayısal loto. hasılatın tümü bir sonraki çekilişe eklenmiyor. çoğunluğu kasaya gidiyor. vatandaşa dağıtılacağı belirtilen ikramiye tutarı da biriken meblağdan az oluyor. oynanan kolon sayıları da açıklanmadığı için şirketin kasası vatandaşa dağıtmadığı parayla dolmuş oluyor.

    --- spoiler ---

    milli piyango'nun yaptığı çekilişlerde 1-49 arasındaki rakamlarda 6 tutturma ihtimali 14 milyon birdi. şimdi ise 1-90 arasındaki rakamlarda 6 tutturma ihtimali 622 milyonda bir. yani neredeyse imkansız. büyük ikramiye vatandaşa çıkmıyor hep kasaya kalıyor. 28. çekilişte 6 tutturan olsa 67 milyon 518 bin lira alacaktı. 29. çekilişte ise büyük ikramiye 68 milyon 79 bin lira oldu. 561 bin lira eklenmiş. hasılatın tümü bir sonraki çekiliş ikramiyesine eklenmiyor, çoğu kasaya gidiyor. vatandaşa dağıtılacak ikramiye tutarı da birikenden az oluyor. oynanan kolon sayıları da açıklanmıyor. şirketin kasası vatandaşa dağıtmadığı parayla doluyor.
    --- spoiler ---

    kaynak

    edit:@tommati yazar hatırlattı sağolsun, kaynak unutmuşum, eklendi.
  • daha önce de sorunlu olsa da en azından ihtimal olarak oynanabilir düzeyde, bir süre insana hayal kurduracak bir oyunken, şu anda tamamen kasaya çalışan bir yapıya dönüşmüştür. bu şekilde sürekli vermeden almaya devam ederse umarım kısa zamanda hasılatlar yerlerde sürünür de belki insanların hayallerini bile çalanlara ders olur.
  • insanlar piyango oynamayı bırakana kadar tüpçü kasasını çoktan doldurmuş olacak

    oynamıyorum oynayana da şaşırıyorum tüpçü hesap no paylaşsın direk ıban üzerinden atalım tutarı daha iyi
  • oynamayın, bu kadar basit. gidin rulet oynayın en azından 49% şansınız var kırmızı-siyah'ta.
  • yıllarca fettullahçılar kasayı boşalttılar. şimdi sıra tüpçüde
  • bir de web/ mobil versiyonları oyunları var.. daha görünce bu kumarhanelerde ki kollu makinelere benziyor her daim kasa kazanır oyunu bu boşa para yatırmayın dedim bizim salak elemanlara ama anlamadılar.

    kasa kazanır ne demek dedi bir tanesi

    ebeen .mı dedim.
  • böyle böyle kanal d' nin borcu kapanacaktır.*
  • kumarı oynatan kazanır
  • tabii ki hasılatın tamamı büyük ikramiyeye eklenmeyecek. böyle bir mantık olabilir mi? 3 bilenin, 4 bilenin, 5 bilenin de kazanacağı ikramiyeler var. tabii ki kasa da kazanacak, babasının hayrına organizasyon yapmıyor. burada sorulması gereken soru şu: hasılatın ne kadarı ikramiye olarak dağıtılıyor? hasılatın ne kadarının ikramiye olarak dağıtılacağına dair sözleşmede ya da kanunda bir zorunluluk koyulmuş mu? koyulmadıysa nasıl denetlenecek? bu tutarlar şeffafça açıklanıyor mu? açıklanmıyorsa, niye açıklanmıyor? doğru sorular bunlar. eğer soruyu yanlış sorarsanız kimsenin hakkını da savunamazsınız, hak da iddia edemezsiniz. adama hasılat niye büyük ikramiyeye eklenmiyor diye sorarsan “kardeşim yalnızca ikramiye olarak büyük ikramiye mi dağıtıyorum?” diye soruya soruyla karşılık alır, oturur kalırsın.
hesabın var mı? giriş yap