• özellikle devlete ait taşınmazların kanunlar yok sayılarak nasıl talan edildiğini gösteren, 2013 yılı için hazırlanmış olan sayıştay raporudur (1.3). tabii, bir akp türkiyesi kuralı olarak; ana akım (yandaş) medyada haberi bulunmaz.

    http://t24.com.tr/…-usulsuzce-kiraya-veriyor,272540
  • sayıştay raporu çok önemlidir.
  • yaklaşık 10 senedir sessiz sedasız kurumun 15 temmuzdan sonra coşması. mesela recep altepe'nin istifası önce otogar ihalesinde trilyonluk yolsuzluk dosyası çıkartıp receb'e de dayamıştı borcu.

    bu coşma sebebi için iki düşüncem var 1: sayıştaydaki fetöcüler de ihraç edildi heralde yerlerine gelen chp ve mhp li kadrolar denetlemenin hakkını veriyor (malum akp nin devlette kadrosu pek yoktur)

    2: ihraç falan olmadı saray direk talimat vermiş olabilir, yolsuzlukla adı çıktı çünkü. yolsuzlukla mücadele görüntüsü verip karizma toparlansın diye "kimsenin gözünün yaşına bakmayın" dedi.

    bence birinci ihtimal daha kuvvetli. çünkü akp nin kaliteli adam kadrosu çok az devletin için de olanları da dışlıyor zaten. sadece biatçıları dolduruyor onlar da iki elle bi siki doğrultamıyorlar.
  • 6085 sayılı sayıştay kanunun 2/ğ maddesine göre; denetim ve incelemeler sonucu hazırlanarak sayıştay başkanı tarafından tu¨rkiye bu¨yu¨k millet meclisine sunulan veya kamu idarelerine gönderilen rapordur.

    eğerki sayıştay denetimi sırasında kamu zararına ilişkin bir bulgu bulunur ise yargılamaya esas rapor düzenlenir ve kamu zararına yol açan sorumlulardan ilgili zarar tahsil edilir.
  • sıradan vatandaşın bile okuduğunda anlayabileceği bir yalınlıkla yazılıyor, internete de açık. vatandaşın, ödediğimiz vergiler[%70 civarı dolaylı olduğu yani fiyata gömdürüldüğü için çoğumuzun ruhunun duymadığı] usulüne göre harcanmış mı diye kontrol etme alışkanlığı olmalı.
  • maç kazandırır.
  • böyle tartışmaların gereksiz soruları ve onlara verilen samimiyetsiz cevapları yanında bu konu çok önemliydi. yıllarca sayıştay raporları millet meclisine getirilmedi yasak konuldu. bunca salakça soru ve cevap gırgırı beni tatmin etmedi. sayıştay raporları baştan sona okunsa binali yıldırım'ın o yayını utanıp terk edeceğine inanıyorum
  • şu yayınlanan raporlar herhangi bir gelişmiş ülkede yayınlansa yer yerinden oynar, çoğu kişinin koltuğu giderdi fakat bizim gibi gelişmemiş kabile zihniyetli yönetimlerde kimsenin umurunda değil. muhalefet de zaten koy götüne bizim rahatımız zaten yerinde, azıcık aşım ağrısız başım politikasıyla devam ettiği için onların da pek taktığı yok. olan bizim gibi gerçeklerin farkında olup da elinden şuraya buraya yazmak haricinde bir şey gelmeyen garibana oluyor.
  • kallavi yolsuzlukları açıkladığı zaman, bu yolsuzluklarla ilgili bir işlem yapılıp yapılmadığını merak ettiğim rapor.

    sahi iyi güzel açıklıyorlar maşallah da, bunlarla ilgili bir şey yapılıyor mu?

    mesela 2011'de ihalesi yapılan arifiye-karasu demiryolu projesinde yüklenici firmaya 751 bin 538 lira fazla ödeme yapıldı. ne olacak o yüklenici firmaya? ya da fazla ödenen o para ne olacak? peki şirketin ortağı akp elazığ milletvekili aday adayı tıp doktoru prof. yasemin açık ile ilgili bir sıkıntı olacak mı? olursa üzülürüm tabi. olmasın. ama pek alakalı olmayan biri olarak merak ediyorum işte, bu işler nasıl yürüyor.
hesabın var mı? giriş yap