• sıfatların tanımlamaya yetmediği, yettiği de benim kasamadığım*, 2-3 saat boyunca gülme krizleri yaşatan*, ebe olanın oyunu sadece bir kere oynayabileceği,ebenin yüzündeki o surat ifadesinin fotografının çekilerek ölümsüzleştirilmesi gerektiğine inandığım, deli manyağı bi oyun..

    bu arada oyunun maksadı ebenin oyunun kurallarını bulması.. bilmiyorum ne kadar fikir verebildim ama..
  • alfret hiçkok'un adlı güzide yönetmenimizin, antoni perkins'e başrolünü oynattığı cemazülevvel bir yapımın türkçe okunuşudur.
  • (bkz: psycho) (bkz: dusty)
  • baska bir adi da deli gömlegi olan, ebe icin mide bulandırıcı fakat diger oyuncular icin bir hayli eglendirici bir oyun. ebe olunmasını tavsiye etmiyorum.
  • cok eglenceli bir grup oyunu. oynamak icin minimum 10 kisi bulunursa daha bi geyik olur. bir ebe secilir ve ebe haric geri kalan herkese oyunun kurali anlatilir. olay sudur: ebe, kisilere kendileri ile ilgili her seyi ama her seyi sorabilir. soruya maruz kalan kisi bir cevap verir. cevaba gore birden birisi "psycho" der ve bir yer degistirme olayi olur. oyunumuzun amaci ebenin neden psycho dendigini ve neden yer degistirildigini bulmasindan ibarettir. 10 dakkada bilen ebe de cikabilir, 2 saat kafa kirip sinir krizi gecirip aglayan ebe de. sadistce zevkleri tatmin etmek icin mukemmel.
  • dragon psikiyatristi halk arasında bu şekil anılır
  • ebe secimi cok onemlidir. secilen ki$inin kesin surette firlama olmasi lazim gelir. aksi takdirde oyuncular icin oyun bir eziyete donu$ebilir. bir keresinde bir bayan arkada$in teyzesini ebe yapmi$tik. yarim saat sonunda baktik olacak gibi degil, oynamaktan vazgecip kurallari ebeye anlatmi$tik, yine de anlamami$ti.
  • argoda manyak, kafadan çatlak anlamına gelen ve ingilizce olan psycho kelimesinin türkçe okunuşu.
  • bu oyunun en zevkli yanı ebenin sorusuna görmüyo musun diye cevap vermektir.. bu şekilde zaten kafası karışmış olan ebe, çıldırma yolunda yavaş yavaş ilerleyecektir..

    - * sigara içer misin?
    - görmüyo musun abi içiyorum işte..
    - hrrrr.. nası yaa??!!?
  • ebe olan kişinin bir iki saati geçirdikten sonra sorduğu akıllara zarar sorularla oynayanların arasında daha yeni tanışmış kimseler varsa bile fazlasıyla birbirlerinin hayatlarından haberdar oldukları, bir gecede sadece bi kez oynanabilecek acayip eğlenceli oyun. ebenin kafasını karıştırmak oyunu uzatır. bunun da en kolay yolu ebenin sorduğu soruya cevap verdikten sonra akabinde tekrar sorduğunda yanlış cevap vermektir. böylece ebe hem sorunun cevabının hem de birden iki kişinin yerinin değişmesi karşısında afallar, kalır.
hesabın var mı? giriş yap