• alman ikinci ligi'nin sürpriz takimi. maclarini kapasitesi 9 bin olan hermann-löns-stadinda oynayan paderborn'la ilk karsilasmam, bahis kuponumu yakan tek takim olma unvanina eristigi dynamo dresden'i evinde yenmesiyle gerceklesmistir. alianz arena'yi görmek icin yanip tutusurken karsimda yine 1860 münchen'in rakibi olarak belirdi. aktüel olarak etkili bir futbol oynayan paderborn'un bochum, 1860 münchen gibi takimlarin arasindan siyrilip birinci lige gelmesi su an icin hala "sürpriz" olarak nitelendirilirse de yakin bir zamanda bundesliga'da görecegimizi umuyorum. an itibari ile 11 macta 6 galibiyet bir beraberlik ve dört yenilgi ile yedinci sirada kendisine yer edinmistir .fortuna düsseldorf'dan transferi orta sahanin saginda oynayan biyouha marcel ndjengin yani sira defansinda oynayan oyuncularin kalitesi ile yenilmesi zor bir takim olan paderborn, gelecek yillarda adindan sikca söz ettirecektir.
  • bugün köln'ün ardından bundesliga'ya yükselen 2. takım olmuştur.
  • bu sene bundesliga'ya iyi baslangic yapmis takim. 2 macta 4 puanla ve averajla 2. siradalar. bakalim nasil bir sezon gecirecekler.
  • haftaya bayern münih karşısına lider olarak çıkacaklar.
  • paderborn sehrinin bu takimi, almanya ligi bundesliga'da ilk 4 hafta sonunda lider durumdalar.

    bu hafta namaglup hannover'i maglup ettiler. attiklari bir gol dunya basininda haber oldu, cunku rakip kaleye 80 metre uzaktan atti defans oyunculari.

    (bkz: https://www.youtube.com/watch?v=xme73ry0tpi)
  • 2014-2015 sezonu sonunda ligi son sırada bitirerek bundesliga 2'ye düşen takım.
  • 2014 yılında bundesliga'nın zirvesini gördükten sonra müthiş bir düşüş yaşayıp amatör kümeye düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalan fakat bugün spvgg unterhaching'i yenerek yeniden 2. bundesliga'ya dönen sempatik takım.

    bundesliga'dan düştükten sonra 2. bundesliga'da da tutunamamış ve dritte liga'nın yolunu tutmuşlardı. takım ne yazık ki orada da geçtiğimiz sezonu küme düşme hattında bitirdi. normal şartlarda, üst üste üç sezon küme düşerek almanya futbol tarihine bunu yapan ilk takım olarak geçeceklerdi fakat imdatlarına 1860 münih yetişti: ikinci ligden (2. bundesliga) düşen 1860 münih, üçüncü ligde oynaması için gereken 10 milyon euro lisans ücretini ve gereken diğer belgeleri temin edememişti. bu nedenle, küme düşen üç takımdan en yüksek puana sahip olan paderborn, üçüncü ligde kaldı.

    futbolseverler bu takımı "ikinci lig" takımı olarak bildi, bundesliga'daki ilginç sezonlarıyla hatırladı. halbuki yakın zamana kadar amatör bir takımdan fazlası değildi paderborn; son 10-12 yılda parladı. benim bu takımla ilgili en özel ve güzel anım şudur: yanılmıyorsam freiburg'la oynadıkları bir maç vardı. yoğun kar altında oynanmıştı. ben kar-kış aşığı olarak, kar altında oynanan futbol maçlarına ayrı bir hastayımdır. o yüzden o günü hiç unutamıyorum. neden bilmem, acayip mutlu olmuştum. tıpkı lech-juventus maçında olduğu gibi.

    paderborn hakkında niye bu kadar duygusal bir entry girdiğimi de bilmiyorum ama ne diyeyim yolları açık olsun. böyle farklı, nispeten küçük, ait olduğu şehir sayesinde var olan, taraftarlarının sevip sahip çıktığı takımları çok seviyorum. öpüyorum sizleri. *
  • gun itibari ile 3-1 yenildikleri dresden macina ragmen, union berlin'in deplasmanda 2-2 berabere kalmasi ile beraber, averaj ile tekrardan bundesliga'ya yukselip, son 5 yilda fantastik bir performans sergileyen futbol takimi.
  • 1985 yılında üç kulübün birleşmesi sonucunda ortaya çıkmış kuzey ren-vestfalya eyaletinin paderborn kentini temsil eden bir futbol kulübü diyor vikipedi.

    avrupa'nın 5 büyük liginde transfer harcaması en düşükj olan futbol kulübüymüş. 2019 yazında sadece 4 milyon euro harcamışlar. takımın toplam bonservis değeri ise 25 m euro.
hesabın var mı? giriş yap