• 2.başvurumda fransa elçiliğinden 1 yıllık çok giriş çıkışlı olarak tarafıma kolaylıkla verilen vize. ilk başvurum macaristan elçiliğinden 2 haftalık tek girişli olarak verilmişti. evrak eksiğiniz yoksa ve hesabınızda yeterli meblağ bulunuyorsa almanızda hiçbir sıkıntı olmuyor.
  • bu vizelerdeki duration of stay (kalma süresine) ilişkin bir açıklama / aydınlanma yapalım;

    (ön bilgi: aşağıdaki bilgiler hollanda'ya girişimde bizzat hollanda pasaport polisi tarafından da teyit edilmiştir.)

    duration of stay, çoğu kişinin bildiğinin aksine; vize geçerlilik süresi içinde size verilen toplam kalma hakkı değil, giriş gününüzden geriye doğru sayılan 180 gün içinde size tanınan kalma hakıdır. (çok girişli / iki girişli schengen vizeleri için)

    şöyle açıklayalım; 1 senelik, 90 gün kalma süreli ve multiple entry bir schengen vizeniz var. schengen vizeniz ile 1 ocak - 1 şubat arasında 30 gün schengen bölgesinde kaldınız. daha sonra 1 haziran-1 temmuz arasında da 30 gün schengen bölgesinde kaldınız. eylül ayında schengen bölgesine girdiğinizde 30 gününüzün kaldığını sanıyorsunuz değil mi? hayır arkadaşlar, geriye dönük 180 günlük periyod hesaplanacağı için, 60 gün daha kalma hakkınız var. yani iyi bir planlama ile, 1 sene - 90 günlük vize ile toplam 180 gün schengen bölgesine kalınabilir. aynı şekilde, 2 sene - 90 günlük bir vize ile de toplam 360 gün schengen bölgesinde kalınabilir. zira her 180 günde duration of stay'iniz 90 gün olarak yenilenmektedir.

    uzun yıllardır çok sayıda vize almış bir kişi olmama rağmen bu bilgiyi yeni öğrenmem üçüncü gözümün açılmasına, beynimin aydınlanmasına sebep oldu. eminim birçoğunuz da benle aynı durumdasınızdır.

    konuyu ab'nin kendi kaynaklarından da araştırdım ve durum gerçekten de böyle. hatta adamlar bunun için bir hesaplayıcı yapmışlar ve bu hesaplayıcı schengen sınır polislerinin de kullandığı hesaplayıcı; https://ec.europa.eu/…ulator/calculator.htm?lang=en

    eğer benim yazdıklarım yeteri kadar net değilse şuraya da göz atabilirsiniz; http://www.kutubaligi.com/…-oturma-suresi-ne-demek/

    yıllar sonra entry girmeme sebep olan, içimdeki karşı konulmaz amme hizmeti aşkıdır.
  • merhabalar bizde ailece (2 yetişkin+2 çocuk) ağustos ayında orta avrupa turuna çıkacağız. yalnız schengen kuralına göre en çok hangi ülkede kalacaksak o ülkeden vize almamız gerekiyormuş. buna göre çek cumhuriyetinfen vize almamız gerekiyor. ancak çekler vize verirken hem ugrastiriyor hem de çok kısa süreli vize veriyorlarmiş. bunun yerine fake rezervasyonlarla hollanda'dan vize alsak girişte sıkıntı olur mu çek cumhuriyeti ne? yanımıza hollanda da kalacağımızı gösteren hotek rezervasyonu bulundurarak giriş yapabilir mıyız? bu arada ilk giriş yapacağımiz ülke avusturya. şimdiden çok teşekkürler..
  • aslında çok sorun olmaz. ama genel prensip ilk giriş yaptığın yerden almak şeklindedir. avrupa sınırından girdikten sonra hep iç hatlar ile ya da sınır kontrolü olmadan geçtiğiniz için pasaportlarda sadece giriş ve çıkış ülkelerinin damgası olacak. bir dahaki schengen başvurusunda hollanda ile ilgili damga olmayınca ya da giriş çıkış kaydı olmayınca tekrar vize alırken kasıyorlar. şöyleki fransadan vize aldın ama fransaya almanya üzerinden transit uçtun yani fransa girişin gözükmüyor o durumda bile kasıyor. bunu önlemek için tekrar vize başvurusunda aradaki uçuşları otel kayıtlarını belge olarak sunmak işleri kolaylaştırıyor.
  • daha önceden 3 schengen (2 tanesi yunanistan'dan) vizem olmasına rağmen, yunanistan 4.vizemde de 3,5 aylık 30 günlük vize verdi. neye göre böyle veriyorlar anlamak mümkün değil. sonra aman efendim krize girdik, battık diye ağlamayın.
  • avrupa birliği ülkelerinde dolaşabilmek için gerekli vizedir.
    bazı avrupa birliği ülkeleri birlikte olmalarına rağmen ülkelerine gelecek olan insanlar için başka vize uygulayabilir.
    (bkz: birleşik krallık)
  • her yaz geldiğinde hayaller kurduran , sonra" ya aq kim uğraşacak şimdi" dedirten, hayattan soğutan vize.
  • (bkz: sürpriz vize)

    boş bakınız di mi? bi sebebi var çünkü.
  • ilk başvuruda 3 aylık, ikinci başvurumda 1 yıllık, üçüncü başvurumda 2 yıllık aldığım vizedir. artık da hep 2 yıllık çıkıyor. iş vizesi ise ve belgeler düzgün hazırlanırsa zorluğu pek olmayandır.
  • şu vizeleri kendi sosyal statünüze göre sınıflandırmasanız artık arkadaşlar.

    ticaret ve sanayi odaları destekli alındığında 10 yıllık multi alan da oldu. ilk başvuruymuş, ikinci düzenlemeymiş falan öyle bişey yok.

    ben de hayatım boyunca hep non-visa required'a tabi tutulduğum için hiç başvuru yapmadım. *
hesabın var mı? giriş yap