• yaklaşık 3 senedir bağımlısı olduğum, artık nereden ne şekilde bulduğumu bile hatırlamadığım ama 3 senedir neredeyse her yayınladığı makaleyi okuyup takip ettiğim internet sitesi. içerisinde astronomi, teknoloji, sağlık gibi birçok alanda makale barındırıyor, bu alandaki gelişmeleri neredeyse saati saatine yayınlıyor ve insanın bilgi dağarcığını adeta katlıyor. kaynak olarak dünyaca saygın akademik dergileri, çeşitli youtube kanallarını kullanıyor, bu yollardan topladığı bilgileri olabildiğince basite indirgeyip insanların kullanımına sunuyor. ekşide başlığının olmamasının şaşkınlığı ile bu giriyi yazmaya karar verdim. genel olarak bilime ilgi duyup spesifik olarak araştırma yapmaya üşenenler için gelsin: sciencealert
  • son okuduğum makalede hayvansal gıdalara ek olarak günümüzdeki genel beslenme anlayışının ölümlerin 3'de birine neden olabileceğine değinilmiş.

    https://www.sciencealert.com/…iet-change-vegetarian

    insan medeniyeti resmen kendini öldüren şeyi hayatına sokmuş. hem de her alanına. bilim öyle diyor. bırak alkolü şeker, abur cubur (beyaz una değinmeyeyim bile) gibi günlük hayatımızın her alanına işleyen gıdaları saymıyorum bile.
hesabın var mı? giriş yap