• pedalı olmayan motorsiklet denilebilir sanırım buna...kız motoru da diyenler var tabii, vespa adı bir marka olmasına rağmen scooter yerine çok sık kullanılır (bkz: markanin malzeme adi gibi benimsenmesi)
  • manewra kabilieti sıfır olan we üzerinde en kolay ölünebilcek motor.
  • konserve ve light techno yapan üc kisiden olusan bu grubun sari ve sirik vokal elemani ayni zamanda futbol maclarina götürülüp megafon olarak kulanabilinir...hayyypaaahh hayyypaahhh...öghhh
  • ataturk havalimani yer personelinin patenden daha guvenli olduu gerekcesiyle tercih ettii arac
  • dün gece üzerinden uçtuğum ve çok sakat bi alet olduğunu farkettiğim salak motosiklet bozuntusu. o teker o kadar küçük olursa olacağı budur işte.
  • genelde 50 ila 125 cc arası motor hacmine sahip (ama abartanlar için 750 cc lik modeli bile var), otomatik vitesli, küçük tekerli, kaportalı, daha çok şehir içinde kullanılan bir motosiklet türü. ilk olarak 2. dünya savaşından sonra italyada uçak hurdalarından imal edilmiş olan ilk scooter vespa bu türün de genel odı olmuştur. bir dönem mütevazi bir kent yaşamının sembolü olan scooterlar, günümüzde, -japonların da bu piyasaya girmesiyle- modern ve postmodern konstrüksiyonlarda karşımıza çıkmaktadır. hatta bmw üstü kapalı bir model bile üreterek beni dumura uğratmıştır. motorun arkaya yakın ve tekerlerin küçük olması sebebiyle, diğer motosiklet türlerine göre oldukça dengesiz bir yapıya ve garip ön tekerlek bağlantısı yüzünden daha az manevra kabiliyetine rağmen, pizzacıların değişmez servis aracı olmuşlardır. yol canavarı racingler ve klas chopperların yanında hem ucuz olmaları, hem de kullanım kolaylıkları sebebiyle geniş halk kitlelerince en fazla tercih edilen (mobiletten sonra) motosiklet olmuşlardır. severim, zevkle binerim..

    edit: 13 yıllık typo
  • bir motosiklet turu ve eskiden tornet dedigimiz aletlerin yeni ismi. zaten bir ismi vardi, ne diye ingilizcesini kullaniyoruz ki.
  • scooterın en güzel yanı trafiğin dehşet sıkışmış olduu zamanlarda ortaya çıkar. standart bir motosikletten daha ufak olduğu için bi miktar daha kolay geçersin aradan. motor hacmi küçük olduu için ekonomiktir. ucuzdur. şehir içi için yeterlidir.
    bir makina olarak motorsiklete göre daha kötü tabi her özelliği ama kendi bünyesinde iyi bi scooter son derece güzel bi alet olur pratik ulaşım için.

    bu honda lardan falan bi de pizzacıların kullandığı, pek almamak gerekiyor, daha iyi bişiler daha güvenli olur..
  • neptün'ün üzerindeki leke.
  • (bkz: vespa)
    (bkz: piaggio)
hesabın var mı? giriş yap