• clique'in c64'te cikardigi diskmag...
  • en yuksek duzeyli programlama dili olan scripting'in program bloguna verilen isim. genis kapsamli uygulamalarin, kullanicinin urunu customize/modify edebilmesi icin gelistirdikleri scripting dilleri vardir.
  • ingilizcede genelde senaryo anlaminda kullanilan kelime, metin.
  • latincede yazi, kitap, yasa
  • amiga os interface li disc mag :] dunya listelerinde epey yukselmistir.
  • (bkz: script zikmek).
  • clique'in yayınladığı dünyaca ünlü disk dergisi. izmir tamer bilgisayar'dan edinilebiliyordu.
    grafikleri, müzikleri ve içeriği ile harika bir atmosferi vardı. o yılların genel türkiye ortamının çok ötesinde bir işti.
  • windows 2000 ortamında kod yazma. windows 2000, windows script host ile visual basic scripting edition (vbscript) ya da jscript ile yazılan scriptleri destekler. script çalıştırıldığında önce kendisini script engine'e kaydeder. vbscript, visual basic gibi bir programlama dilir. visual basic scripting edition (vbscript) olarak bilinir. windows script host üzerinde çalışır ve yönetim işlemleri için kullanılır. notepad gibi ortamlarda yazılan scriptler .vbs uzantılı olur ve üzerine çift tıklanarak çalıştırılır.
  • mirci kendi kod sistemi dahilinde değiştirmeye, maymun etmeye yarayan küçük yaratıklara verilen isim. popup kısmı ile menüleri kendi kafanıza göre ayarlarsınız, remote events ile "şu olunca bunu yap" dersiniz, alias ile on bin dokuz yüz tane komutu tek komuta yaptırırsınız. chat manyaklarının işini kolaylaştırma amaçlıdır. genelde kanal operatörleri flood, küfür, birşeyi tekrar tekrar yazma(repeat) yahut her bişeyi büyük harfle yazma(caps) gibi çok sık yapılan mallıkları yapan şuursuzları otomatik olarak kanaldan atmak için kullanırlar. bazıları ise olayı abartıp mirci görsel şölene çevirmeye çalışma, şarkı söyletme dansöz oynatma, sistem kaynaklarını sömürme gibi şeytani emellerini gerçekleştirmek için script yazarlar hatta bunu internete yayarak prim yapmaya çalışırlar (ben yaptım ordan biliyorum) ayrıca bu yolla çok kolay bi şekilde truva atı yazılabilir, neşeli acemi kullanıcıların anası ağlatılabilir. (bkz: script ini)
    bu script mevuu sadece mircte yahut irc clientlarda değil, interaktif yazı yazma olayı içeren pek çok programda, örneğin mud clientlarda da mevcuttur.
hesabın var mı? giriş yap