• insani bambaşka bir dünyaya sevk eden, büyüleyici güzellikteki denizaltı canlılarına temas etme olanağı tanıyan aktivite. dalış yapmak için yüzme bilmek dahi gerekmiyor. eğitmenle birlikte hareket ediyorsunuz. sonrasında müthiş bir görsel şölen size eşlik ediyor.
    zorluğu hiç mi yok? elbette var. basınçtan dolayı kulaklara ciddi bir ağrı girebiliyor. bu konuda hassassanız derine daldıkça zorlanabilirsiniz. bunun için uçakta olduğu gibi burnu tikayip kulağı açma hareketini yapmanız gerekiyor. ağızdan nefes alip vermeye alışıp, arada da o hareketi yapmak zorlayıcı geliyor başta fakat alıştıktan sonra keyfini çıkarmaya başlıyorsunuz.
  • büyük reef harika birşey, etrafında tam tur dolanıp 55 dk dip zamanı yaparak hayatta iyi ki yapmışım dediğim nadir aktivitelerden biri. kulağım hala zonkluyor, belim ağrıyor ama gözlerimi kapatınca o anlar aklıma geliyor. balıkları beslemek aslan balığı görmek harika bir duygu.
    (bkz: big reef)
    (bkz: kurt burnu)
  • multidisipliner bir bölüm okumamdan kaynaklı son senemde aldığım ders. normalde yüzerken denizde gözlerimi açamam aşırı hassas gözlerimden dolayı. ama ilk kez scuba dalışı yaptığımda kafamı suyun için soktuğum anda yaşadığım şok nasıl desem o his tarif edilemez. suyun altındaki 3 boyutlu dünya o kadar güzel ki mavilikler içinde. ders sırasında dalış yapan diğer arkadaşlarımı suyun içinde yavaş çekimde görmek nasıl desem 7-8 boyutlu bir filmin içindeymişsiniz hissi veriyor. özellikle dersi verdikten sonraki yaz tisan'da yaptığım dalış bana benzer deneyimler yaşatmıştır. tisan'ın mahvolmamış denizinde balıklarla beraber yüzmek paha biçilemez bir deneyimdi. en sudan korkan insanın bile hayatında bir kez denemesi gerektiğini düşünüyorum
  • cmas dışında ssi, padi ve protec gibi sertifika sistemlerinden de başarıyla geçilip yapılabilecek spor. denklik almanıza gerek yok, hiç bir tekne size "aa sen cmas değil misin?" diye bir olumsuz soru ile karşı karşıya bırakmaz. cmas dışında iki sertifika sisteminden brövesi olup dalan arkadaşım bu konuda hiç şanssızlık yaşamadı.

    fazla kasmaya gerek yok, su altının keyfini çıkarın eğer eğitmenlik düşünmüyorsanız. yoksa o ekipmanların vs. derdi bitmiyor. apiko dalışı mutlaka yapın.
  • ssi,padi vs denklikleri için çok yakın tarihte talimatı güncellenmiştir. öyle denildiği gibi denkliğe gerek yok durumu yoktur. türkiye'de denetimi türkiye sualtı sporları federasyonu tarafından yapılmakta olup, sahil güvenlik, jandarma ve kolluk geçersiz belgeyle dalışı afffetmemektedir. talimat değişikliği bağlantısı aşağıdadır.
    tssf donanımlı dalış değişiklik talimatı
  • hayatımın en huzurlu anlarını geçirmemi sağlayan etkinliktir kendileri. şahsi fikrim; ölmeden önce yapılması gerekenler listeniz var ise bunu en üstlere taşımanız gerek.

    sorusu olan, merak eden, isteyen ama çekinen vs. vs. dileyen herkesi yeşillendirmeye hazırım.

    "padi master scuba diver trainer"
  • an’da olmanın, anı yaşamanın ne demek olduğunu hissettiren, aynı gezegendeki farklı dünyayı keşfetme fırsatı sunan spor dalı.
    ayrıca burada da gözüme çarpan, bu sporu yapan hatrı sayılır bir kitle olarak tekrar an’da olma hissini veren motosikleti de kullanıyoruz. (bkz: adrenalin)
    keşif dalışlarıyla başlayıp yaşımı doldurur doldurmaz, o dönem türkiye’de cmas, dünya’da padi yaygın olduğu için iki sertifikayı da almıştım. ancak “en iyisi ol, padi ol” sloganıyla padi’nin eğitimleriyle devam ettim. yeni başlayanlara da tavsiye ederim; eğitmenin büyük oranda etkisi olsa bile, padi teoride ve pratikte en iyisidir diyebilirim.
    ankara ve istanbul’daki dalış merkezleriyle, gaye dülger bu alanda önerebileceğim isimlerdendir, ancak bu parayı sevmediği anlamına gelmiyor ne yazık ki. doğa türk ise, yine bu alanda başarılı bir eğitmendir.
    bodrum’da eğitim almak veya dalış yapmak isteyenlere ahmet kaptan’ın turkuaz dalış merkezi ile scuba diving’e yıllarını vermiş, sırayla dayıma, anneme ve bana bu sporu sevdirmiş eğitmenimiz erman akarsu’nun dalış merkezini önerebilirim.
    8 yıldır her dalış öncesi deli gibi heyecanlanırken, her dalış sonrası farklı bir deneyimle ve inanılmaz bir mutlulukla çıkıyorum sudan. sevimsiz mürenle karşılaştığım ya da caretta caretta tarafından ısırıldığım dalışlardan sonra dahi büyük bir dinginlik ve uzun süreli bir keyif oluşuyor ruhumda.
    eğer azıcık merakınız, biraz ilginiz varsa eğitiminizi almak için daha fazla geç kalmayın; biliyorum ki siz de benim gibi eksik kaldığınız birçok dalış noktasına gitmek ve kendi ekipmanlarınızı tamamlamak için çıldıracaksınız.
    stay salty dostlar!
  • tanim : ozel bir aparatla su altinda yapilan spor.

    arkadaslar kac sayfa entry okudum arada tek tuk dogru yazan cikiyor. dalis esiniz body falan degildir. dalis esinizin dogru adi buddy dir. lutfen ogrenin.
  • şubat ayının sonunda bir arkadaşımla gerçekleştirmeyi düşündüğümüz hadise.

    kaşdaki okullar sıkıntı olmaz 4 mevsim dalış yaptırıyor demesine rağmen cevapları çok sinmedi içime. bilgili suserların yeşillendirmelerini rica ediyorum.

    büdüt: yazarlardan gelen cevaplar sıkıntı olmayacağı yönündeydi ama dalış okulunun sahibi tavsiye etmedi ve doğru düzgün çıkan teknenin olmadığını söyledi. biz de rotayı istanbul’a çevirdik o yüzden
  • dive mastırım. aşırı gereksiz bir şey. suyun altında hava almak çok da büyütülecek bir şey değil. 3 günlük eğitimle 18 metre artı 3 gün eğitimle 35 e inebilirsiniz. hatta babaanneniz bile size eşlik edebilir. free dive deneyin. vurgun tehlikesi olmadan tüp ve ağır ekipman olmadan kendinizle yarışarak keyif alarak. bu arada entyrleri okudum bu spor cool falan değil bildiğin gay. çok basit çok da kolay kafanız da büyütmeyin bir gün 35 metrede tüple gezerken bir serbest dalıcı iner ve size ok çeker aklınız çıkar tüm coollunuz gider diyim. scuba eğitimi alcanıza serbest dalış eğitimi alın. scuba kolay iş.
hesabın var mı? giriş yap