• red bull tarafından satın alınan minardi takımının yeni adı.
  • red bull'un yine kırmızı boğa anlamına gelen ikinci takımı. 2006 yılında luizzi ve scott speed bu takımın iki pilotu olacaktır.
  • web sitesine bakinca, sanki bu adamlar f1'de yarismiyor da, f1'e geyigine, sirf eglence olsun diye girmisler de her yaris oncesi ve sonrasinda parti yapiyor gibi bir izlenim birakiyor.
  • 2008 italya gp sinde ilk pol pozisyonunu kazanan takım
  • 2008 sezonunda kadrosunda sebastian vettel ve sebastien bourdais'yi yaristiran, 2009 sezonunda da red bull racing'e transfer olan sebastian vettel yerine isvicreli sebastian buemi'yi yaristirmayi planlayan f1 takimi.

    isim fetish' i mi var, "sebastia(e)n" lari toptan alinca indirim mi yapiyolar bilemedim...*
  • 2009 aracı 9 şubat'ta tanıtılacak olan takım. tanıtımdan kısa bir süre sonra piste çıkacak olan araçta geçen senenki şasi kullanılacak ancak motor farklı olacak.
  • sezon sonlarını çok iyi getiren takım. 2007 de vettel'in gelişiyle ilk puanlarını sezon sonlarında aldıktan sonra 2008'de ferrari motoruyla birlikte çok daha başarılı bir sezon geçirip sezon sonunda yine yükselttikleri performansla monza'da bir yarış kazanmayı da başardılar. bu sezon ise yine sonlara doğru yükselen performans dengesiz sürücüler nedeniyle heba oluyor. pilotların dengesizlik konusunda nirvana'ya ulaştıkları yarış için (bkz: 2009 japonya gp)
  • abu dabi'de yapılan genç pilot testlerinin en hızlısı daniel ricciardo'yu 2011 sezonundaki tüm cuma antrenmanlarında piste çıkmak üzere pilotları arasına katan "italyan" red bull'u.

    her yarış haftasonu ricciardo ile dönüşümlü olarak piste çıkacak sebastien buemi ve jaime alguersuari'nin sözleşmeleri devam ettiği için koltukları önümüzdeki sezon için garantide olabilir ama belki henüz bilmediğimiz -ufak puntolarla yazılmış*- bir madde, belki de genç avustralyalı'nın ortaya koyacağı beklenmedik bir performans bu iki pilotun canlarını sıkacak durumlara sebep olabilir. (bkz: 2010 sezonunda hrt'de yarışan pilotlar) . ancak red bull'un kendi yetiştirme programından çıkan bir pilotun formula 1 yolundaki ilerlemeyişinde sağlam tahtaya basmaya çalışması da ihtimal dahilinde, hem de hiç azımsanmayacak kadar.

    konuyla ilgili olarak takım patronu franz tost, "daha önce f1 testlerine katılmış olsa da, cumaları piste çıkmak ona tam anlamıyla bir yarış haftasonunu pistte geçirme konusunda çok değerli katkılar sağlayacaktır," yorumunda bulunurken, önümüzdeki yıl formula renault 3.5'te de yarışacak olan ricciardo bu durumu "scuderia toro rosso ile her yarışın 1. serbest antrenman turlarına çıkma şansı çok heyecan verici, red bull'a bu harika fırsat için teşekkür borçluyum" diyerek sevinçle karşıladı.

    detaylı bilgi için: http://www.autosport.com/news/report.php/id/88501
  • formula 1 2012 sezonunda süper yetenekler jean eric vergne ve daniel ricciardo ile yarışacak takım. jaime alguersuari'ye bir şey diyemem ama sebastien buemi'nin bir koltuk bulamamasına üzülürüm.

    edit: bu arada vergne ve ricciardo kendilerine ciddi bir hayran kitlesi oluşturmuş iki genç yetenek, durum böyle olunca takım içinde rekabet bir hayli kızışarak ikiliyi düşman haline getirebilir. sezon öncesi 2011'de araçlarla yarışma fırsatı bulan daniel ricciardo'nun bir adım önde olduğunu söylemek lazım, ancak ben vergne'in daha büyük bir yıldız olacağını düşünüyorum.
hesabın var mı? giriş yap