• epitel hücrelerin incelenmesi esnasında keşfedilien; bir tarafı beş köşeli, bir tarafı altı köşeli bir prizma.

    türkçe isim önerim şudur;
    (bkz: beşbuçukgen prizma)
  • her hücre tek hücreden geliyorsa bu nedir abicim diyen barış özcan ile evrim tartışmalarını başlatacak yeni şekil gibi duruyor.
  • ismini kendisini keşfeden biyolog grubunun başındaki (bkz: luis escudero)'dan almış, yeni keşfedilen geometrik şekil.
  • barış özcan hakkında video çekmiş
  • epitel doku hücrelerinin şekli.
  • bildiğin su bardağı bu.
  • scutoid, epitel hücrelerinin (deri gibi organları tutan ve koruyan hücreler) üç boyutlu olarak nasıl verimli bir şekilde toplandığını açıklar. epitel dokuları büküldükçe veya büyüdükçe, hücreler mümkün olan en az miktarda enerji kullanılarak birlikte paketlenecek yeni şekiller almak zorundadır. scutoid'in keşfine kadar, epitel hücrelerinin, çoğunlukla prizmaların yanı sıra diğer prizma benzeri şekillerde toplandığı varsayılmıştır. şimdi, epitel hücrelerinin nasıl paketlendiğinin bilgisi ile, yapay organlar açısından birçok yeni olasılıklar ortaya çıkar. scutoid, daha iyi yapay organlar yapmaya, etkili organ değişimleri gibi şeylere izin vermek, bir kişinin hücrelerinin doğru şekilde paketlenip ambalajlanmadığını ve bu sorunu düzeltmenin yollarını tanımlamak için uygulanabilir.

    burada bilgisayarda modellenerek birkaç tanesinin yan yana getirilerek oluşturduğu görüntüsü ve 3d yazıcıda basılmış 4 tanesinin yan yana oluşturduğu görüntüsü ve incelemesi mevcut.

    edit: aşırı geniş kaynak
  • tanım: az önce, beni hayrete düşüren ve şans eseri keşfettiğim yeni keşif.

    tanım 2: derimizde bulunan hücrelerin oluşturduğu şekil.

    tanım 3 : bilim insanlarına yeni şeyler yaptırabilecek keşif.

    (bkz: yapay deri)
    (bkz: yapay sinirler protezlere duyu kazandıracak) derken bir kol bir bacak yaptın gitti bile.

    teşekkürler: barış özcan’ın youtube kanalındaki video'dan öğrendiğim hede.
  • bilimsel yönünü bir yana bırakırsak obur birinin, beşgen prizma şeklinde bir pastanın üstünden ya da altından çatalla hafifçe üçgen şeklinde bir parça koparıp o tarafını (altını ya da üstünü) altıgene çevirmesiyle oluşmuş gibi duran şekil. bence öyle evet.

    (bkz: düz adam)
hesabın var mı? giriş yap