• halihazırda satılmakta olan seat leon'un, 1,8 180 hp motora sahip, sportif aksesuarlarla donatılmış modeli. 1,9 lt tdi 150 hp'lik bir versiyona daha sahip olan model, geniş hava girişli ön tamponu, arkada çift egzos çıkışı ve seat'ın tüm fr modellerindeki gibi koyu gri alüminyum alaşım jantlar ile koyu gri ayna kaplamasına sahip. ancak iç mekanında orta konsolda kullanılan koyu gri kaplama ve üzerinde duran siyah tuşlar, pek de kaliteli bir görünüm sunmuyor.
  • uzun zamandır ilk defa sarı renk opsiyonu olan seat. seat son bir iki senedir sarı renkli araba yapmıyordu, özellikle yeni leonu sarı görememek beni çok üzmüştü, neyseki tahmin ettiğim gibi oldu leonun üst-spor modeli sarı renk olarak tanıtıldı.
    ayrıntılı bilgi için
    http://www.rsportscars.com/eng/cars/leon_fr.asp
  • 1,4 lt. tsi 125 hp'lik motor ile de satın alınabilen versiyondur.
  • vw golf'ten tek farkı sürüş dinamiği olan araçtır.

    bu eksik olan dinamik bize virajlarda önden kopma yani kayma eğilimi, 140hp olmasına rağmen aracın kısa bir devir aralığında verimli çalışabilmesi kısacası stabil olmayan ivmelenme ve kalkışlarda patinaj eğilimi gibi temel sorunlar olarak yansımaktadır.
  • 2 gündür 1.4 140 beygir olan versiyonunu kullandığım araçtır. gerçekten çok sessiz ve rahat bir araba, malzeme kalitesi 10 üzerinden 8 bence.
    sunroof ve ledli olan versiyonunu aldım, kesinlikle kendine baktıran bir araç. ümraniye kadıköy arasını gidiş geliş 6.4 ortalama yakıt tüketimi ile katettim.
    start-stop olayı çok güzel, hiç farketmiyorsunuz çalışıyor mu, duruyor mu?

    daha aklıma gelirse hakkında buraya yazacağım araçtır kendisi.
  • 1.9 140 beygir tdı olanını kullandım 1 sene. kelimenin tam anlamıyla bir canavar. koltukları çok rahat, iç malzemesi çok kaliteli, kapılar kapanırken tok ses çıkıyor. gaza bastığınız anda tepki verip, aniden hızlanıyor. direksiyonu deri kaplama ve çok rahat. deve bağırtan yokuşları 5. viteste öyle rahat çıkıyor ki. iniş ve yokuşun bir farkını bırakmıyor. muadili olan audi a3 ile aynı motoru kullanıyor demişlerdi bana ama audi a3 den bariz bir seri kalkış farkı var. eksisi ise iç kaplaması a3 ünki kadar kaliteli olmaması. yani motordan içeri çok gürültü geliyor.

    bu arabayla bir kazam da oldu. fiat lineaya çarptım ara sokakta. linea kağıt gibi yamulmasına rağmen benim canavarın sadece plastik aksamı zarar gördü. öndeki çelik korumanın maşallahı var.

    param olsa tekrardan alacağım arabadır leon 1,9 fr 140 beygir. gözüm kapalı tüm paramı verebilirim bu tomofile.

    not: yeni kasasının tipi hiç hoşuma gitmiyor. 2006-2013 arası en iyi kasa bence. bir daha da o güzellikte leon çıkacağını sanmam.

    böyle de seksi arabadır.
    (bkz: http://www.simply-motor.com/…leon-fr-supercopa.html)
  • 2012 ibizadan sonra 2015 model act li ve dsg şanzımanlı modelini kafaya takmış bulunmaktayım.
    sırf alabilmek için gittim zam istedim. isteğimin sonucuna göre bayi gezmelerine başlayabilirim.
    18" jant+kırmızı rengiyle tadından yenmez.
  • 2015 1.4 act motorlu olan full donanim 150hp versiyonu ile alman yollarında 1500 km yaptığım araba. motoru çok tatminkar, navigasyonundan park asistanina çok başarılı donanımı mevcut. eksik olarak hararet sensörü aşırı hassas, bagaj tasarımı kötü(arka far kapağı lap diye bagaja dustu) yan aynalar otomatik kapanmıyor.

    düzeltme: yan aynalar otomatik kapanıyormuş, ben bulamamışım.
  • 1.4 tsi 140hp +18" jant+kırmızı opsiyonlarıyla sahip olduğum araç. 1.4 act 150 hp manuel modellerinin fabrikadan kaynaklı problemler ile ekim ayında gelecek olması (kesinlik yok) ve euro kuruna bağlı olarak en az 2-3 bin zamlı gelecek olması -ki daha fazla geleceğini düşünüyorum - nedeniyle daha fazla dayanamayıp sonunda satın aldım.

    yakıt konusunu merak edenler için:

    normal, sport, eko ve kişisel olmak üzere 4 farklı sürüş moduna sahip araç her zevke hitap edecek tatminliği size sunuyor. eko mod ile 25-30 kuruş arası bir yakıt sarfiyatı yakalamak mümkün, şahsen ben birkaç defa 200 km/saat üzerine çıkıp, agresif kullanmama rağmen full depo ile 700 km yol yaptım (istanbul - balıkesir ve balıkesir - çeşme arası kullanıldı). bu rakam da yaklaşık olarak 35 kuruş civarına denk geliyor.
  • beklentileri karşılayamayan bir yol tutuşa sahip araç. neden ucuz? belki de cevap buradadır.
hesabın var mı? giriş yap