• seat leon mk3 üzerinden geliştirilmiş hb-sw karması.
    587l bagaj hacmine sahip, koltuklar yatırılınca ne olduğu benim umrumda değil gibi.

    http://www.seat.com/…ents/the-new-seat-leon-st.html

    leon st tdi dsg style fiyatının 61bin tl olması şart, yoksa nasıl bagajını ağzına kadar doldurur uzun seyahatlere çıkabilirim ki, seat türkiye sana seslendim.

    2014 öncesi ülkemizde satışı zor görünüyor, fuara bile çıkmadı gerçi normaldir.
  • turkiye fiyatları nihayet açıklanmış otomobil. şimdilik sadece 1.6 tdi dsg kombinasyonu ile satılan versiyonun fiyatı 71000 tl.
  • standart leon hatcbackler ile iç dizaynı tamamen aynı olan araç. ancak cam tavan opsiyonu ile hatcbacklere göre ciddi bir fark yaratıyor, üstelik uzun boylular için baş mesafesi de artıyor ve ferah bir yapıya sahip oluyor. stationwagon sevmeyen ya da benimsemeyen türk kullanıcılar içinse pek gözde olmayan bir model. fakat bagaj hacmi sınıfının en genişi. kullanımı hakimiyeti ise oldukça iyi, eldiven gibi sarması arabanın sizin için yapıldığı izlenimini veriyor. kusurlu yanı ise benzin deposu. tam dolu iken frenlemede arkadan çarpmışlar gibi hissettiriyor ve çalkalanma sesini hem net duyuyorsunuz hem de hissediyorsunuz. motor ve şanzıman performansı düşük beygir gücüne rağmen çok iyi ama kimse trafikte kapışma hayali de kurmasın. düşük beygir gücünden dolayı son hızı 200'ü göremiyor. araç 0-170 km/h arası ideal. konfor olarak da hızı hissettirmiyor ancak rüzgar sesi 120 km/h dan sonra fazlasıyla artıyor, ses sistemi sınıfında iyi ve rüzgar sesini bastırıyor. aracın sportif dizaynından dolayı a sütunu fazla eğik ve görüş açısında ilk başlarda sıkıntı yaratıyor ve alışkanlık gerektiriyor. dış aynalar da aynı şekilde biraz küçük. ülkemizde maalesef tek motor ve şanzıman seçeneği ( 1.6 tdi dsg ) ile satılmakta. dizel motorun düşük ağırlıkla birlikte yakıt performansı çok iyi. güncel olarak şehir içinde 25krş yakmakta. şanzıman geçişleri ise hissedilmeyecek kadar yumuşak ve motor sesini duymuyorsunuz. spor modda ise motor sesi de yükseliyor ve araç daha atik hale geliyor ve yakıt harcamasını 30krş a çıkarıyor. tam bir aile otomobili. ancak opsiyonlarla birlikte araç 80bin tlnin üzerine çıkıyor. bu da ailelerin seçimini etkiler.

    edit: cadeavera uyardı, artık fr donanımı ile 1.4 tsi dsg act 150bg versiyonu da satışa sunulmuş. ancak bayilere sormamla siparişlerin alındığını fakat siparişin en erken ekim gibi geleceği bilgisini aldım haberiniz olsun.
  • son zamanlarda 1.4 eco tsi dsg versiyonuyla ciddi ciddi ilgilenmeye başladığım araba. ihtiyaçlarımı, beklentilerimi önüme koyup baktığımda piyasada bunları karşılamaya en yakın araba bu gibi duruyor.

    aslında isterdim ki, subaru levorg alabileyim ama arada 40 bin tl fark var. o yüzden büyük haller kurmayı bırakıp zor da olsa içime sindirmek, hedef küçültüp daha ucuz arabalara döndüm.

    benim ihtiyaçlarım, isteklerim, beklentilerim neler? büyük bagaj hacmi, otomatik vites, sunroof, düşük tüketim, yüksek verim, konfor, sedan olmamak gibi şeyler. tüm bunları karşılarken geniş iç hacim, yerden yüksek olmamak gibi noktalarda puan kaybetti. lakin bu fiyat seviyesinin standartlarında olmayan tüm led farlar, panaromik sunroof gibi donanım özellikleriyle ve 150 beygir gücü üreten ve bir hayli düşük yakıt tüketim verilerine sahip eco tsi motor ilgimi çekti. hatta gerektiğinde iki silindiri devre dışı bırakan yeni motor tipine de sahip.

    bu özelliklerin hepsini okudum araştırdım. arabayı bir de canlı canlı görmeye gittim ama sonuç: araba yok. şubatta gelmesi bekleniyor. geldiğinde de fiyatının ne olacağı belli değil. showroom'da da kimsenin suratıma bile bakmaması da ayrı bir konu, aklıma geldikçe hala sinirleniyorum.
  • piyasada bulunamayan araç. kurlar böyle giderse 100bin olur zaten gelene kadar.
  • st gt pt tfsi naparsan yap, apaçi arabası olmaktan kurtulamayacaksın
  • aynı araç ingilterede 21.000 pound. asgari ücretle çalışan bir adam 1400 pound civarı maaş ile yemeden içmeden bu arabayı 15 ayda alabilirken, türkiyede asgari ücretle çalışan bir adam yemeden içmeden 81 ayda alıyor.
    tamam sikin ama fazladan 66 ay sikmeyin ! tadında bırakın. 30 ay yetsin.
  • 2018 senesindeki 1 .6 tdı 115 hp dsg s&s tek donanım fiyatı ise 165.900 tl.
    bir senede fiyatı %60 artmış.
  • c sınıfının pratikliğini ve d sınıfının bagaj değerini sunan şehir içi kullanım için ideal bir araç
hesabın var mı? giriş yap