• 2010-2011 sezonunda, nfl tarihinin en berbat performansıyla 7-9 yapıp playoff a kalabilen ilk takım olmuştur. bunda bulundukları nfc west'in ligin en kötü grubu olması etken olmuştur. bu gruptan bir kaç sene öncesine kadar 3 takım, seattle, st louis ve arizona superbowl finaline kalmışlardı. ancak bu sene resmen kötünün iyisi olmak için oynadılar. sonuçta 7-9 demek 16 maçın yarısını bile kazanamamak oluyor ki, zamanında trabzonun 14 golle mi ne şampiyon olduğu bir sezon vardı onu hatırlattı bana.
    nasıl olsa geçen senenin şampiyonu new orleans bunları çiğ çiğ yer. bu grup böyleyken, diğer gruplarda 12-4 yapan new orleans ın wild card oynamak zorunda kalması da nasıl bir hakkaniyettir bilemiyorum.
    hele her sene en az 3 takımın hayvani olduğu nfc east in durumunu hiç çözemiyorum. eagles ım kazandı kazanmasına da, iki hafta öncesine kadar 3 takımın da playoff şansı vardı burada.
    2011-2012 sezonunda koç değiştirecek san francisco, güzel bir qb (mcnabb mesela) ve receiver takviyesiyle bir şeyler yapabilir gibi duruyor.
    diğerlerinin de draft avantajını iyi kullanması gerekecek.
  • az once bir rekor kirmis takimdir. nfl playoff tarihinde ilk defa sezonu losing record (kazandigindan fazla mac kaybederek) ile bitiren bir takim playoff maci kazandi.

    peki kimi yendiler? gecen senenin sampiyonu new orleans saints'i. marshawn lynch adli runningback, jeneriklik 68 yard'lik bir touchdown gerceklestirdi ve de maci seattle'a getirdi.

    amerikan futbolu tarihinin en buyuk soklarindan birisini gerceklestirdiler, bravo.
  • drew brees hayvanının yine istatistikleri coşturarak 404 yard pas attığı bir maçta son şampiyonu 10 sayı geriden gelerek yenmeyi başarmış takım. 2010 nfl playoff un ilk sürprizi gerçekleşti. ama yine de, new orleans a yazık oldu, grup statüleri yüzünden wildcard oynamak zorunda kaldılar. drew brees superbowl u hakeden bir adam. saints-atlanta maçı bomba olacaktı. bakalım, aynı gruptan (nfc west) arizona nın 2 sene önce yaptığı sürprizi seattle ve hasselbeck yapabilecek mi? postseason keyifli geçeceğe benzer.
  • sen gel sezonu sadece 7 galibiyet ile kapat ama dandik division'ını lider bitirdiğin için play off wild card oyna ve yine aynı sebeple 11 galibiyetli new orleans saints karşısında saha avantajını eline geçir.play off sisteminin gözden geçirilmesi gerek bana göre.ama yinede saints karşısında aldıkları 41-36'lık mucize galibiyet için takdir etmemek imkansız.
  • (bkz: ahahahhahahah ben buna gülüyorum ya)

    normal sezonu 7-9 bitirdikleri halde kendi grubunda şampiyon olduğu yetmediği gibi bir de son superbowl şampiyonu saints'i wild card'da elediler. herkes bu takım yüzünden playoff sistemini tartışmaya açmıştı. adamlar sonuna kadar haketti be kardeşim. bu takım division champion oldu mu? oldu? her div champ wild card oynama hakkını kazanır mı? kazanır. saha avantajını elde eder mi? eder. ee daha ne?

    umarım superbowl'a kadar giderler ama atlanta var, zor görünüyor.
  • 1976'da kuruldular ve maçlarını 2002'den beri 67.000 kapasiteli qwest field'da oynuyorlar.aynı stadı mls takımı seattle sounders'da kullanmaktadır.
  • tas gibi takim. savunmasi isliyor, quarterback'i üst düzey, kosabiliyorlar da. sezon basindaki beklentiler cok daha düsüktü ancak su an packers ile birlikte nfc'nin en büyük favorilerinden.

    blazers taraftari olmam dolayisiyla da nfl'de en sempati duydugum 2. takimdir kendileri.
  • normal sezonu 11-5'le bitirip maç başına en sayı yiyen takım olmayı başarmış nfl takımı. seahawks öyle bir defansa sahip ki hiç bir defans oyuncusu diğer takımlarda olduğu kadar ön plana çıkan bireysel yetenekler değil. defensive-backler de size olarak standart bir db'e oranla çok daha büyük ve en hafifleri 197lbs. bu da red-zone savunmasında ligin en iyisi olmalarının en önemli sebeplerinden. ofanslarına gelecek olursak bu sene 3.turdan draft edilen russell wilson beklenmedik bir performansla matt flyyn'ı yedek bıraktı ve bu seneki çaylak performansıyla gelecek vaat ediyor. lynch ve rice kendini ispatlamış tecrübeli oyuncular, diğer receiverlar tamamlayıcı görevlerini de bir hayli iyi yerine getiriyor. bu seneki packers ve patriots galibiyetleriyle ne kadar potansiyelli bir takım oldukları herkese gösterdiler, yani bir sürpriz yapmamaları için hiçbir sebep yok. superbowl için nfc'den ciddi bir aday olarak görüyorum seahawks'ı.
  • quarterback russell wilson; topu atacağı insanlar percy harvin, sidney rice, golden tate, zach miller; olmadı 10 yard garantili marshawn lynch. bu adamı koruyanlar russell okung, max unger. defansta önde michael bennett, chris clemons, bruce irvin, cliff avril, brandon mebane. arkada geçen yılın belki de en iyi çaylağı bobby wagner, önünde kj wright (ve sanırım draft'tan gelecek biri ya da malcolm smith). secondary desen legion of boom var. brandon browner, earl thomas, kam chancellor, ve darrelle revis sakat olduğu sürece nfl'in en iyisi richard sherman.

    ben olsam korkarım.

    "go hawks."
    -russell wilson
  • bu sene super bowl hedefiyle sezona başlayacak takım.

    2005'te kariyerinin zirvesindeki matt hasselbeck ve o sene en değerli oyuncu ödülünü alacak shaun alexander ile gidilen super bowl'dan daha iyi bir takım var elde. o sene çoğu insana göre tarihin en kötü super bowl maçlarından birinde çok net hakem hataları (verilmeyen rezalet bir darrell jackson touchdown'u, end zone'dan bir yard uzakta durdurulmasına rağmen verilen bir steelers touchdown'u, daha detaylı bilgi için buradan) ve hasselbeck'in beceriksizliği yüzünden (kendisi her zaman çok iyi oldu, ama hiçbir zaman elit olamadı) seattle yine şampiyonluğa ulaşamadı.

    bu kadronun etrafında kurulduğu isim kesin şekilde geçen sene üçüncü turda draft edilen russell wilson. kendisini izlemeden anlatmak imkansız, ama istatistiklerin çok üstünde bir oyuncu. peyton manning'in çaylak sezonunda en fazla touchdown rekorunu son maçta kırabilirdi, maçı kazanmayı garanti etmek için pas vermek yerine koştu ve egale etmiş olarak kaldı. dört defa son çeyrekte takımı geri döndürdü; patriots'a ve bears'a karşı kazandı, dolphins ve falcons'a karşı öne geçti fakat defansın hataları yüzünden kaybetti. falcons'a karşı bir çeyrekte 27-7'den 28-27'ye getirmişti, bir şekilde defans otuz saniyede kaybetmeyi başardı. bunun dışında drazen petrovic'in kafayı basketbolla bozduğu gibi amerikan futbolu ile bozmuş bir adam. boş zamanını film odasında rakiplerin maç kayıtlarını ve çizdikleri oyunları analiz ederek geçiriyor, o kadar ki seahawks film odasının adı oyuncular arasında wilson room'a dönüşmüş durumda. her şeyden daha önemlisi senenin başında onun başlamasını kimse beklemiyordu, çünkü o yaz eski green bay packers oyuncusu matt flynn'e yüklü bir kontrat imzalatılmıştı, ve pozisyonu tartışmasız denecek kadar güvendeydi. bir şekilde ilk 11'de quarterback pozisyonunu aldı, ve asla geri bırakmadı. yine sezon başında iyi defansı ve çok iyi koşu oyunu olan takımında sadece gerektiği zaman pas verecek biri olması isteniyordu; fakat adeta inatla iyi oynayarak daha fazla sorumluluk almaya başladı, bunların üstesinden geldi, ve senenin ikinci yarısında istatistiksel olarak da nfl'deki en iyi 3 quarterback'ten biriydi. *

    bunun dışında koşucular * geçen sene inanılmaz bir performans gösterse de hayatının yılını yaşayan adrian peterson'ın gölgesinde kalan marshawn lynch tartışmasız ilk 11'de olacak. bunun dışında yedekte robert turbin ve bu sene draft'ta seçilen christine michael inanılmaz bir "üç başlı canavar" oluşturuyor. russell wilson'ın da geleneksel quarterback yeteneklerinin üstüne koşarak da oynayabildiği düşünülürse seattle hücumunun ne kadar tehlikeli olduğu anlaşılır sanıyorum.

    üstüne geçen sene ortalama olan wide receiver'lara nfl'in en patlayıcı oyuncularından percy harvin eklendi. kendisi potansiyeline yakın oynayabilirse nfl'de calvin johnson ve aj green'den sonra en iyi receiver olabilir. bunun dışında sidney rice, geçen sene muhteşem bir çıkış yakalayan golden tate ve çoğu takımda düzenli olarak oynayabilecek doug baldwin var.

    defansta ise nfl'in en iyi cornerback ve safety tandemleri bulunuyor. cornerback'te büyük ihtimalle ligin pozisyonunda en iyisi richard sherman ve iki sene önce nfl'in all star maçı pro bowl'a seçilen insan azmanı brandon browner var. safety'de ise ismi hak ettiği kadar bilinen earl thomas ve ismi hak ettiği kadar bilinmeyen kam chancellor var. hepsinin üstüne bu sene slot corner pozisyonunda oynayabilecek (cornerback, ancak daha içeriye yakın ve koşu oyununu durdurma konusunda da uzmanlaşmış olması lazım) antoine winfield ile anlaşılarak defansa bambaşka bir boyut katıldı. linebacker pozisyonunda geçen sene nfl'in en iyi defansif çaylağı oylamasında ikinci sırada kalan bobby wagner'ın yanında istikrarlı bir isim kj wright olacak, ama diğer yanında kimin oynayacağı merak konusu. performans arttırıcı madde kullanmaktan dört maç ceza alan bruce irvin'in orada oynayacağı düşünülüyordu, fakat en azından ilk dört maç orası hazırlık kamplarında çok iyi performans gösterdiği söylenen korey toomer veya malcolm smith'e kalabilir. defansın en önünde ise serbest oyunculardan inanılmaz bir takviye yapıldı. cliff avril ve michael bennett gibi iki oyuncu şaşırtıcı şekilde düşük maaşlarla takıma katılmayı kabul etti, şampiyonluk istedikleri çok açık. bunun dışında draft'ta seçilen jordan hill ve nfl tarihinin ilk avustralyalı oyuncusu jesse williams tackle pozisyonunda brandon mebane ile rekabet halinde olacaklar. hali hazırda bulunan chris clemons ve red bryant gibi oyuncuların varlığı göz önüne alınırsa geçen senenin en iyi defansındaki en zayıf nokta en güçlü nokta olabilir.

    takım hazır, nfl'in en iyi taraftarı da hazır. nfl hazır mı bunu zaman gösterecek.

    "go hawks."
    -russell wilson
hesabın var mı? giriş yap