• 1997 doğumlu isveçli biatloncu. 2018 pyeongchang kış olimpiyatları'nda 12.5 km takipte gümüş madalya kazanmayı başardı.

    ~ 20 km bireyseli de 4. sırada tamamladı.
    ~~ erkekler takımla olimpiyat şampiyonu oldular.
  • 2021 dünya biatlon şampiyonası'nda 12.5 km takipte gümüş madalya alan 23 yaşındaki biatlet. kariyerinin ilk bireysel dünya şampiyonası madalyasını elde eden samuelsson, şampiyona tarihinde 2012'de kendisi gibi gümüş madalya kazanan carl johan bergman'dan sonra erkekler takipte madalya alan 2. isveçli olmayı başardı. samuelsson, şampiyonanın ilk yarışı olan 4 × 7.5 km karışık bayrakta bronz madalya alan isveç takımında da yer alıyordu.

    edit: 4 × 7.5 km erkekler bayrak yarışında son ayakta bayrağı liderin 1 dakika 17 saniye gerisinde 6. sırada devralan samuelsson, kusursuz bir performansla hiç yedek atışa gerek duymadan 10'da 10 atarak takımını şampiyon norveç'in 33 saniye gerisinde gümüş madalyaya taşıdı. özellikle tüm hedefleri 19 saniyede vurduğu "ayakta atış" performansı etkileyiciydi.
  • 2023 dünya biatlon şampiyonası'nda 12.5 km takipte bronz madalya kazanan 25 yaşındaki biatlet. şampiyonanın açılış yarışı olan karışık bayrakta isveç adına son ayakta mücadele eden samuelsson, liderin yalnızca 14 saniye gerisinde 4. sırada bayrağı aldığı yarışta tüfeğindeki problem nedeniyle felaket bir atış performansı sergilemiş ve 3'er yedek mermiye rağmen 3 ceza turu alarak takımını madalyadan etmişti. 11. başladığı bugünkü yarışta ilk 3 atış sekansında hata yapmayarak son atışlara tarjei bø ve vetle sjåstad christiansen ile 3.'lük mücadelesi yaparak giren samuelsson, burada diğer 2 rakibi gibi 2 ıska yapmasına rağmen hem tarjei'den 2 ceza turu az atmış olmanın getirdiği dinçliğin hem de karışık takım yarışından gelen hırsın etkisiyle sprint finişinde tarjei'ye üstünlük sağlayarak bronz madalyanın sahibi oldu.
  • 2023 dünya biatlon şampiyonası'nda 20 km bireysel yarışında 2. sturla holm lægreid'in yalnızca 0.4 saniye gerisinde bronz madalya kazanan ve tarihin ilk 2 dünya biatlon şampiyonası'nda madalya aldıktan sonra bu disiplinde erkeklerde sadece 2011'de fredrik lindström'ün bronzuyla kürsü görebilen ülkesi isveç'e dünya şampiyonaları'nda son 64 yıldaki yalnızca ikinci 20 km bireysel madalyasını kazandıran biatlet.
  • 2023 dünya biatlon şampiyonası'nda 15 km bireyselde altın madalya kazanan ve erkeklerde bu disiplinde dünya şampiyonu olan ilk isveçli olarak ülke tarihine geçen biatlet. yarışta 20'de 20 atabilen yalnızca 2 isimden biri olan samuelsson, son atışlara 10 saniye gerisinde girdiği johannes thingnes bø'nun 20. atışını kaçırmasıyla kendisiyle birlikte burada 5'te 5 atan martin ponsiluoma ile altın madalya mücadelesine girerken son turda da vatandaşına üstünlük sağlayarak bireysel, takip ve bayrak yarışladında aldığı bronz madalyaların ardından hem buradaki hem de dünya şampiyonası kariyerindeki ilk altın madalyasını kazanmayı başardı. ponsiluoma'nın da 2.'liğiyle isveçli erkek sporcular, tarihin ilk biatlon dünya şampiyonası yarışı olan 1958'deki 20 km bireysel yarışından sonra ilk defa dünya şampiyonaları'nda "altın–gümüş" dublesi yapmış oldular.
hesabın var mı? giriş yap