• başlığın orijinali: (bkz: şebbiha'ların müslümanların öldüğünü fark etmesi) idi. ama "çomar" kelimesini sansürlemeyen yönetim "müslüman" kelimesine karşı pek bir hassas bakıyorum. entry'ye gelelim:

    birden "müslümanlar ölüyor bakın." tipi duyarlar yaptıklarını görüyorum. sanki daha önceden esad'ın öldürdükleri müslüman değilmiş gibi. sanki daha önceden yapılan bombalamalarla müslüman çocuklar ölmemiş gibi. ülkede iç savaş çıkmamış gibi.

    bir devlet kendisine muhalefet edenlerle tabii ki mücadele edecektir. buna eyvallah. ama sen askerini, polisini gönderip silahlı "teröristleri" ayıklamak yerine şehri bombalarsan olacağı budur. biz mesela tutup illeri, ilçeleri bombalıyor muyuz?

    bir de şu argüman var: "e kimyasal saldırı olmadı ki. yalan bunlar. provokasyon." belki de öyledir. mesele senin ülkene atılacak bu tür bir iftiranın makul bulunup bulunulmaması, senin buna zemin sağlayıp sağlamadığın meselesidir. şimdi mesela iran "abd zenci mahallelerine kimyasal silahla müdahale etti." diyebilir mi? diyemez. o zaman sen bu provokasyona zemin hazırlamayacaksın. sen ülkende kontrolü elinde bulunduramazsan yabancı devletler gelir, bir yere bomba atar/ajanlarıyla attırır ve "esad yaptı." der.
  • sözlük yönetimini takdir ediyorum. müslüman kelimesini sansürleyip neticede hepimizin insan olduğunu vurgulatacak bir şekilde başlık açtırtmak.. başarılı.

    hangi dine mensup olmanın ölümü yüceltmesi veya alçaltması saçmalığı dar zihinlerin ürünüdür, kendini bu saçmalığa alet etmeyen sözlük, cansın can. seve seve dikkat çekmek istediği ölümü dinine göre değil insan olmaları şeklinde açtırtmak. istemsizce olmuş bir olay olsa da bir hayli mest oldum.

    tanım: içeriğiyle ilgilenmediğim başlıktır.
  • (bkz: roneil) isimli arkadaş çok çok güzel bir şekilde meselenin açıklığa kavuşması yönünde destek vermiş oldu sağolsun. işte esad destekçileri, "insanlar" ölürken hiç umursamadılar; ama baktılar ki "saygıdeğer doktor mareşal beşşar esad" adlı piç bombalanıyor, birden "müslümanlar ölüyor"a çevirdiler işi. başlığın başta böyle açılmasının sebebi buydu.
  • müslüman müslümanı öldürüyor, vicdanlı hristiyan devletleri de var gücüyle buna engel olmaya çalışıyor.

    ibrahimi dinlerin ortadoğu masalı olduğunu bilmesem insanın hristiyan olası geliyor.
    nasıl vicdanlılar, nasıl da din ayrımı yapmadan masumları koruyorlar, nasıl da dünyanın vicdanını başarıyla temsil ediyorlar. hak dini bunların dini olmalı. birbirini kesen eciş bücüş milletlerin dini olacak hali yok ya.

    ne diyor akp hükümeti dışişleri?
    "tüm insanlığın vicdanına tercüman olan bu operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz"

    ne varsa hristiyanlarda var yemin ediyorum. insanlıksa insanlık, vicdansa vicdan, kudretse kudret. eğri cetvelle doğru çizgi çizilmez. hristiyan dünyası birbirini kesen müslümanlardan daha düzgünse dinleri daha doğru olmalı. illa bir ibrahimi dine tapmakta ısrarcı arkadaşlara tavsiye ederim, hayatları kurtulur.
  • pyd’nin en büyük destekçisi 1 milyon ıraklı’nın katili amerika

    sömürgeci ingiltere

    filistin katili israil

    pkk’nın avrupadaki en büyük sığınağı kuzey afrika müslüman sömürgecisi fransa

    bir araya gelip suriye’yi vurarak insanlığa tercüme oldular (!)

    çok üzülmüşlerdi doğu guta’da ölen çocuklara (!)

    anlamıyorum şu esedçileri yok orda emperyal bir savaş varmış da yok sorun petrol ve enerji kaynaklarıymış da bilmem ne yeter esedçiler

    bu devletlerin tek derdi oradaki insanların huzuru anlayın artık esed giderse islam çağ atlayacak orta doğu cennete dönecek vazgeçin bu inattan (!)

    en iyisi böyle gerizekalı olmak işte
  • imitasyon ikliminin ergonomik fesatlığını perşembe pazarına koysan
    yasaları abeste durmayacak çünkü kleptomani alayı
    bin bir odalı sarayı edison görse ampulü çaldığını
    de ki: valla florasan yapardı menteşeli yağlar hanzo
    bundan size müstahak barzo
    yurdum insanı hürmüz ''yedi kocası da sensin''
  • yukarıdaki ve aşağıdaki beyinsizler için şimdiden yazayım: entry'nin hiçbir yerinde "batı iyi yapmıştır.", "oh olsun", "haklıdır" gibi ifadeler bulunmamaktadır. burada dikkat çekilen iki husus var:
    1-esad yanlılarının ağızlarına almadıkları "müslüman" kelimesini işlerine geldiğinde kullanmaları. esad şehirlerin üzerine bombalar atarken hiç umrunda olmayan "müslümanların" birden gündemlerine girmesi.
    2-bütün bu olan bitenlerde esad'ın payı, zemin hazırlaması. abd hep aynı abd. sen kendi ülkende huzur bırakmazsan büyük devletlerin oyun parkı haline getirirsin işte ülkeni.
  • batı iyi yapmıştır, oh olsundur, haklıdır. hüloooğğğğ...
    batının gödünün gılıyık.
    esatın da her şeyini sikeyim. her şeyi derken maddi manevi her şeyini.
    ama batı öyle mi. adeta yeryüzüne ayak basmış allah gibi hepsi.
    batını gödünün gılı olduğumu söylemiş miydim?
  • (bkz: proust) rumuzlu arkadaşın diss atması üzerine bir cevap da ben vereyim.

    ilk olarak esat destekçisi değilim, ama suriye'nin meşru yöneticisi esat'tır ve savaşın sonucunda galip gelebilecek taraflar içerisinden en mantıklısı olduğunu düşündüğüm için sempati duyduğum tek taraftır savaşta.

    müslümanların ölümünü rejim askerleri veya siviller veya teröristler için söz konusu olması fark etmezsizin umursamıyorum. müslüman oldukları için değil, bir taraflarınızdan element uydurmayın. anlamadığınız bilmediğiniz konularda insanları yaftalamak ve insanlar hakkında yargılara varmak sergilediğinize şaşırmadığım bir davranış türü, alıştık artık.

    daha önce guta'da yaşanan olaylarla ilgili yazdığım bir entry de de bahsetmiştim, dünyadaki vahşetleri umursamıyorum, dinlerinden, coğrafyalarından bağımsız olarak. esat'ın resmi sözlük hesabıymışım gibi davranmayı da kesin lütfen, komik oluyorsunuz.

    görüşlerimi belirtmekten çekinmiyorum, tekrar yazayim, başlığın müslüman değil de insanlar şeklinde açılmış olmasından çok büyük haz duydum. zaten bu konunun beni en çok ilgilendiren kısmı da budur.
  • "anlamadığınız bilmediğiniz konularda insanları yaftalamak ve insanlar hakkında yargılara varmak sergilediğinize şaşırmadığım bir davranış türü, alıştık artık." deyip de beni "müslümanlığı", "insanlıktan" daha önemli gören biri gibi yansıtmak da ilginç bir kafa.

    yov yov bana diss atmış roneil
    bu sözler hakikat yalan değil
    esad, trump, putin hepsi sefil
    sen ülkene bak ele değil yov yov

    edit: ayrıca ben "esad destekçileri" derken kendisini kastetmemiştim. yov.
hesabın var mı? giriş yap